Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SPRIJIN PENTRU TINERII FERMIERI! DISCUȚII LA PARLAMENT!

Publicat: 01 aprilie 2019 - 19:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! La Palatul Parlamentului a avut loc, pe data de 28 martie, Întâlnirea informală a directorilor pentru dezvoltare rurală din Statele Membre ale UE, organizată, în contextul Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, de către Ministerul Agriculturii (MADR), prin intermediul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM PNDR). Au participat reprezentanți ai Comisiei Europene și s-a discutat despre sprijinul acordat tinerilor fermieri.

La evenimentul dedicat modalităților de sprijinire a tinerilor fermieri au participat reprezentanți ai tuturor autorităților de management și ai departamentelor de dezvoltare rurală din  statele membre UE, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai altor organizații din cadrul UE.

În cadrul reuniunii, Florentina Tudor, director general AM PNDR, care a condus lucrările reuniunii, a subliniat importanța sumelor semnificative alocate în cadrul programelor de dezvoltare rurală de către un număr de state membre pentru sprijinirea tinerilor fermieri și pentru ameliorarea numeroaselor provocări cu care se confruntă mediul rural. Reprezentanții AM PNDR au prezentat contextul general si stadiul actual al implementării Programului.

Din partea Comisiei Europene, Mihail Dumitru, director general adjunct a vorbit despre propunerile Comisiei referitoare la viitoarea perioadă de programare, accentuând faptul că prioritățile cheie ale PAC post 2020 vor veni în sprijinul tinerilor fermieri, asigurând astfel continuitatea actualului program.

Un alt subiect de actualitate dezbătut în cadrul reuniunii a fost sprijinirea tinerilor fermieri și a start-up-urilor prin intermediul instrumentelor financiare, precum și o serie de prezentări realizate de către reprezentanți ai asociației tinerilor fermieri europeni și ai fermierilor români sprijiniți prin fonduri PNDR, prin care s-a arătat importanța eficientizării politicilor agricole, prin direcționarea fondurilor către nevoile reale ale tinerilor fermieri.

Reamintim că, de la preluarea Președinției României a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii și pescuitului au fost programate pentru a fi închise 4 dosare, însă datorită ritmului susținut de lucru al tuturor celor implicați în acest proces, numărul dosarelor rezolvate până la această dată a ajuns la 9, se arată în comunicatul MADR.

Vizualizat: 1637 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Agro Concept la Agromalim 2019 Hedere Oros Linamar la Indagra 2019 APAN Agriculture Equipments - Indagra 2019

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii