Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SFÂNTA MARIA. OBICEIURI ȘI TRADIȚII

Publicat: 14 august 2017 - 15:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SĂRBĂTOARE CREȘTINĂ. Biserica Ortodoxă prăznuieste Adormirea Maicii Domnului în fiecare an pe data de 15 august. De asemenea, Biserica Catolică cinstește această sărbătoare în aceeași zi.

Nu există foarte multe date despre această sărbătoare în Sfintele Evanghelii, ci doar în tradiția Bisericii. Acest eveniment este tratat în scrierile unor părinți orientali: Andrei Criteanul, Gherman al Constantinopolului, Sfântul Ioan Damaschin și Patriarhul Modest al Ierusalimului.

În momentul în care Hristos Dumnezeu a decis să o aducă pe Maica Sfântă alături de El, l-a trimis pe Arhanghelul Gavril, cu trei zile înainte ca fecioara să moară, să-i transmită spusele lui Hristos: „Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primește cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viața cea nemuritoare”. sfanta-maria_bLa auzul acestora, Fecioara Maria, cuprinsă de dor, s-a bucurat de faptul că își va revedea Fiul și a decis să meargă la Muntele Măslinilor pentru a se ruga. În drumul ei spre locașul de rugăciune, Sfânta Fecioară Maria vede cum pomii de pe munte se apleacă.
După rugăciune decide să se întoarcă acasă, iar deîndată ce pășește în casă toate încăperile încep să se cutremure. Decide să aprindă multe lumânări și-i mulțumește lui Dumnezeu, după care își cheamă rudele și vecinii să o ajute la grijitul casei și toate cele necesare pentru îngroparea ei. Le spune tuturor ceea ce îngerul i-a transmis și le arată tuturor darul care i-a fost oferit: o stalpare de finic.
Odată cu ridicarea Fecioarei Maria la ceruri, Apostolii îi ajutara pe credincioși cu așezarea trupului care a dat viață Mântuitorului nostru în satul Ghetsimani.

OBICEIURI ȘI TRADIȚII

Ziua de 15 august este ultima în care mai poți culege plante miraculoase pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Adormirea Maicii Domnului. Nu este bine să stai cu ușa închisă pe parcursul acestei zile. Se spune că Fecioara Maria poate intra oricând în casele creștinilor pentru a împărți harul său divin.

Chiar dacă nu mai este post, ziua de 15 august trebuie respectată. Masa de Sf. Maria trebuie să fie cât mai cumpătată.
Se spune că în această zi nu e bine să te scalzi în râuri de munte, altfel vei fi "lovit" de soartă.

Dacă ai un drum important de făcut, ia cu tine cel mai bun prieten. Se spune că în această zi pot avea descărcări electrice pentru a arăta supărarea Fecioarei Maria față de oamenii necredincioși și dezbinați. Dacă vrei să fii protejat, deși mergi de unul singur la drum, ia cu tine o cruciuliță sau un obiect sfințit și vei fi în afara oricărei primejdii.

Sursa: creștinortodox.ro

Vizualizat: 1908 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii