Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ȘEFUL APIA: TUR DE FORȚĂ pentru FERMIERI!

Publicat: 26 februarie 2020 - 19:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a încheiat astăzi, 26 februarie 2020, seria sesiunilor de informare dedicate exclusiv beneficiarilor măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o ultimă conferință organizată în regiunea de sud-vest a țării, respectiv la Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Prin Campania de informare derulată, s-a urmărit eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.pintea-campanie_bpintea-camp-2_b

Măsurile vizate au fost Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 - Submăsura 8.1  - Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 - Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

Am ajuns astăzi la finalul campaniei de informare pe care am derulat-o timp de aproape două luni, în toate regiunile țării, exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020.

A fost un adevărat tur de forță, prin care ne-am propus să mergem în mijlocul fermierilor cu informații și noutăți despre măsurile delegate, prezentate la nivelul și  pe înțelesul fermierilor, astfel încât să reușim o îmbunătățire a accesării acestor forme de sprijin.

La rândul lor fermierii au venit către noi cu problemele cu care se confruntă în accesarea măsurilor delegate, cu diverse spețe pe care au avut nevoie de clarificări punctuale. Cred că această Campanie de informare a fost un câștig pentru toate părțile implicate; pe de-o parte noi am reușit să cunoaștem mai amănunțit problemele cu care se confruntă fermierii, pe de altă parte fermierii au plecat acasă cu multe aspecte clarificate.

Și astăzi, la ultima sesiune pe care am organizat-o la Râmnicu Vâlcea, prezența fermierilor a fost mare și am regăsit și aici același interes crescut pentru măsurile delegate, ca peste tot în țară.

Trăgând linie, apreciem că această Campanie de informare a fost un real succes, ceea ce ne motivează să organizăm și pe viitor astfel de evenimente dedicate fermierilor" a declarat directorul general APIA, Adrian Pintea.

La conferința de la Râmnicu Vâlcea participă astăzi fermieri din județele, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinți, Teleorman și Vâlcea.

Vizualizat: 6347 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Intermediarii fac legea şi peste Prut

Podgoriile în Republica Moldova ocupă în prezent o suprafaţă totală de 135 mii de hectare. Conform estimărilor oficiale, anul acesta au fost recoltate peste 620 mii de tone de struguri, cu circa 5.000 tone în plus faţă de producţia obţinută în 2016. Dinte acestea, 110 mii de tone sunt soiuri de masă. Pentru producători, principala provocare rămâne desfacerea.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Speranţa moare ultima...

Speranţa moare ultima...
Se desfiinţează FISCUL, strigă fericit Vasile. Detalii