Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ȘEFUL ANSVSA, CONSULTĂRI CU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

Publicat: 11 decembrie 2019 - 18:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ANSVSA SĂ FIE UN SPRIJIN, NU O INSTITUȚIE DE FORȚĂ. Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a avut astăzi prima întâlnire cu crescătorii de animale, exportatorii, transportatorii și procesatorii. Dr. Robert Chioveanu le-a spus fermierilor că ANSVSA nu este o instituție de forță, este un sprijin pentru fermieri.

Miercuri, 11 decembrie, a avut loc o primă ședință a Consiliului Consultativ*, convocată de către președintele ANSVSA, dr.Robert Chioveanu. La reuniune au participat reprezentanți ai crescătorilor de ovine și bovine, ai transportatorilor de animale, exportatorilor, dar și ai procesatorilor de carne.
Principalele teme discutate au fost: protecția și bunăstarea animalelor în timpul transportului, deschiderea exportului de moluște, intensificarea demersurilor pentru deschiderea și diversificarea exporturilor pe diferite piețe, inclusive cea  chineză și pe a Statelor Unite.

În privința protecției și bunăstării animalelor în timpul transportului, a fost discutat un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară ce prevede asigurarea unor condiții superioare de bunăstare a animalelor pe timpul calătoriei. Cei prezenți au fost de acord cu necesitatea adoptării unui astfel de act normativ, însă opiniile au fost divergente, urmând ca propunerile primite să fie analizate și la final, o parte dintre ele să se regăsească în punctul de vedere care va fi elaborat de către Autoritate.

chioveanu-doi_b

Îmi doresc, pe perioada mandatului meu, ca autoritatea să se aplece mai mult asupra nevoilor dumneavoastră, să fie percepută ca un sprijin şi nu ca o instituţie de forță. Doresc să organizez acest gen de întâlniri cât mai des posibil, pentru că am constatat că un dialog deschis, faţă în faţă, este modalitatea constructivă, cea care conduce la rezultate concrete, în timp util.Toate aspectele sesizate și opiniile exprimate în cadrul acestor întâlniri  vor fi discutate, urmând ca, pe parcursul unor noi întâlniri, să identificăm, împreună, cea mai bună variantă”, le-a transmis președintele Autorității celor prezenți la întâlnire.

La finalul întâlnirii, participanții și-au exprimat aprecierea pentru ințiativa organizării acestei întâlniri, iar președintele ANSVSA i-a asigurat că este prima dintr-un șir de sesiuni de consultare, pe care și le-a propus să le aibă cu toți cei implicați în domeniul de agroalimentar.

*Consiliul Consultativ se organizează şi funcţionează ca structură fără personalitate juridică în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Consiliul consultativ este format din reprezentanţi ai ministerelor, ai altor autorităţi ale administraţiei publice competente în domeniul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor şi din reprezentanţi ai asociaţiilor şi patronatelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul de competenţă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi organizaţii neguvernamentale.

Vizualizat: 2257 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii