KWS+
Reclama header after big part 2

SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ LEGE! TEREN DAT TINERILOR FERMIERI și INTERDICȚIA GARANTĂRII ÎMPRUMUTURILOR cu TEREN AGRICOL!

Publicat: 15 octombrie 2017 - 11:08
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

RESTRICȚII LA VÂNZAREA PĂMÂNTULUI! Vom cumpăra terenuri prin Agenția Domeniilor Statului (ADS) și le vom da tinerilor fermieri. Terenul nu va mai pute fi pus gaj pentru contractele de împrumut, termenul pentru revânzarea unui teren agricol va fi de 15 ani, a anunțat Alexandru Stănescu, președintele Comisiei de agrcultură din Camera Deputaților, pentru Viața Satului, TVR1. Proiectul de modificare a legii vânzării terenurilor agricole prevede și alte restricții.

În România se comercializează foarte mult teren, nu doar către străini, ci și către anumite persoane care nu au nicio legătură cu agricultură. Și aici vrem să restricționăm puțin, să fie oameni care au legătură cu agricultură, societăți comerciale care au un anumit istoric în agricultură. Vrem să le punem bariere și la revânzarea terenului, astfel încât terenul să fie vândut doar către agricultori, declară deputatul Stănescu.

Noua formă a legii vânzării terenurilor agricole impune mai multe restricții. Atât la vânzarea terenurilor, cât și la revânzarea acestora și clarifică dreptul de preempțiune la cumpărarea terenului.

Societățile comerciale trebuie să aibă un istoric, de cel puțin 5 ani, o cifră de afaceri în agricultură. Arendașilor le punem condiția să aibă un an de zile, terenul folosit un an de zile înainte de cumpărare, persoanele fizice să demonstreze că au o anumită pregătire în agricultură. La dreptul de preempțiune am introdus statul prin ADS să cumpere acest teren și după aceea să-l dea spre lucru către tineri fermieri. Există acea lege legată de cele 50 ha date gratuit tinerilor fermieri. La dreptul de preempțiune există așa: coproprietarul, arendașul, vecinul - sunt puse anumite condiții de vecinătate, că poate să aibă mai mulți vecini. Există și  limitarea suprafeței, și anume până la 30 ha să fie cu avizul Direcției Agricole, ea va fi cea care va verifica condițiile și dreptul de preempțiune, peste 30 ha să ajungă pentru avizare la Ministerul Agriculturii. La vânzare nu am pus încă limite superioare, mai lucrăm la această lege. Modificările le-am depus, vedem când ajunge în Comisia de agricultură, spune președintele Comisiei de agricultură.

Deputatul Alexandru Stănescu a adăugat că pentru revânzarea terenului agricol termenul prevăzut în lege va fi de 15 ani.

Un lucru important pe care vrem să-l introducem în lege: terenul nu va mai putea fi pus gaj la contractele de împrumut, atrage atenția deputatul.

Noua lege a terenurilor agricole ar urma să intre în vigoare în aproximativ două luni, mai spune sursa citată.

Vizualizat: 4964 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

Exporturile de PORUMB din Ucraina ar putea fi restricționate

26 ianuarie 2021 - 10:49

Ministerul Agriculturii din Ucraina și reprezentanții industriei au convenit asupra unui plafon privind volumul exportului de porumb, în încercarea de a reglementa exporturile de cereale şi a proteja crescătorii de animale. Această limitate este valabilă până la 30 iunie şi a fost stabiltă la 24 de milioane de tone de porumb, conform unui comunicatului oficial al guvernului, publicat luni (25.01.2021).

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

CÂND INTRĂ ANT LA OI?

26 ianuarie 2021 - 08:57

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII! Crescătorii de ovine, și nu doar ei, întreabă zilnic AGROINFO când va fi plătit ajutorul național tranzitoriu în zootehnie, cea mai populară subvenție, așa-zisa subvenție mică, de care beneficiază majoritatea crescătorilor de animale din România. Subvenția este plătită de la bugetul de stat și beneficiază de bani crescătorii de oi, de vaci, carne și lapte, și de capre.

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

MINISTRUL OROS, ANUNȚ DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

26 ianuarie 2021 - 08:26

SUBVENȚII APIA LA PLATĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va finaliza până la data de 1 mai 2021 plata subvențiilor agricole aferente anului de cerere 2020.

NEPOTUL UNUI CIOBAN, PROPUS SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

NEPOTUL UNUI CIOBAN, PROPUS SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL AGRICULTURII!

26 ianuarie 2021 - 07:51

DE LA OI LA MINISTER! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că-și va completa echipa de secretari de stat cu un om provenit din rândul crescătorilor de animal din România,, George Cățean, desemnat din partea USR Plus.

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

25 ianuarie 2021 - 19:59

ANUNȚ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020 și deconturile/documentele justificative aferente trimestrului IV, respectiv anuale pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor”.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
agricultoras
|
10. 19, 2017. Thursday 09:57
1.Daca terenul nu va putea fi pus gaj,cu ce bani cumpara tanarul fermier utilajele si echipamentele necesare?Mai ales fiind absolvent,deci cu posibilitati un pic reduse de investii.
2.Daca cineva cumpara teren si peste 5-6 ani,doreste sa iasa din agricultura si vrea sa isi vanda pamantul,trebuie sa mai stea alti 9-10 ani?
3.Si persoanele care nu au legatura cu agricultura pot face acest lucru.Poate isi permit sa angajeze specialisti si ei doar sa coordoneze afacerea.Iar daca strainii cumpara teren si fac agricultura,unde ar fi problema?De exemplu,sa zicem ca un fermier are 1 000 ha proprietate si doreste sa le vanda.Credeti ca e asa simplu sa gasesti un fermier roman care sa dispuna de acest capital?Nu tin in brate strainii,dar in momentul de fata avem nevoie de forta de munca,nu cred ca mai este atat de importanta nationalitatea,atata timp cat proprietarul sau viitorul proprietar demonstreaza cu acte ca va face agricultura,vechimea nu mai are importanta,cred.
4. Cele 50 ha sunt comasate sau raspandite pe mai multe sate,comune?
Este ok si ca viitorul proprietar sa aibe o minima vechime in agricultura,dar daca cineva dispune de forta de munca,utilaje si capital,dar nu are 5 ani vechime,ce se poate face?
1.
Puiu
|
10. 16, 2017. Monday 11:50
Buna ziua, pentru revigorarea zootehniei, propun ca terenul de la ADS sa fie repartizat crescatorilor de animale, de ex 1 ha pe UVM. Desigur nu gratis, sub un fel de arenda si cred ca s-ar obtine mai multi bani la bugetul statului decat cu 400 kg/ha grau cat dau unii acum ca redeventa.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii