Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ! FERMIERII ȘI VÂNĂTORII RIDICĂ UN GARD ÎMPOTRIVA PESTEI AFRICANE!

Publicat: 14 octombrie 2018 - 14:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII ȘI VÂNĂTORII OPRESC CU UN GARD RĂSPÂNDIREA PESTEI PORCINE AFRICANE! Federația Vânătorilor, AFP, și fermierii din Franța au început să instaleze, la acest sfârșit de săptămână, un gard și repelenți de mistreți la aproximativ treizeci de kilometri de-a lungul frontierei belgiene.

Fermierii din Franța încearcă să-și protejeze exploatațiile agricole de pesta porcină africană care face ravagii în România. Boala a fost detectată la mistreți în Belgia, astfel s-a decis ridicarea unui gard la frontiera dintre Belgia și Franța pentru a nu permite migrația mistreților.

Activitățile economice forestiere sunt suspendate, pădurile sunt interzise persoanelor și vânătorilor, împrejmuire: Lorena și Ardenii francezi au intensificat măsurile de prevenire a răspândirii pestei porcine africane, o boală detectată la mistreți.
"Nu se pretinde că gardul și repelenții vor fi o barieră greu de trecut, deoarece ciuma se poate răspândi în multe feluri, dar a trebuit să se facă ceva", a declarat președintele Federația Vântorilor din Franța, AFP, Patrick Massenet. "Nu mai putem să ne așezăm în mod idiot prin întâlniri pentru a vorbi despre pesta porcină", adaugă el, citat de presa din Franța.

Ridicarea unui gard pentru a limita mișcarea mistreților este prevăzută într-unul din cele două ordine ministeriale privind măsurile de protecție și supraveghere, luate săptămâna trecută pentru a preveni răspândirea virusului în Ardenne, Meuse și Meurthe-et-Moselle . Gardurile electrice vor fi instalate în locații strategice. "Vânătorii mei cunosc bine pasajele unde sunt mistreți între Franța și Belgia", a spus Massenet.

Prezența pestei porcine africane a fost detectată în Belgia pe 13 septembrie, iar de atunci "79 de cadavre de mistreț au fost găsite purtând virusul", potrivit Ministerului Valon al Agriculturii. Nu au fost încă identificați porci bolnavi într-o fermă situată în zona în cauză, o zonă forestieră din sudul țării. Dar, ca măsură de precauție, în această zonă au fost sacrificați aproximativ 4.000 de porci considerați a fi expuși riscului.

Pentru moment, Franța este cruțată de această epizootie, care afectează porcinele și care este transmisă prin contactul dintre animale. "Dar se poate răspândi și prin mișcări de vehicule, persoane din zonele infectate sau prin alimente contaminate", a declarat prefectura Meuse.

"Dacă pesta porcină se deplasează cu activitate umană, nu putem face nimic", oftează președintele vânătorilor din Meurthe-et-Moselle. Potrivit acestuia, boala "avansează de la 500 m la 2 km pe lună, dar în Belgia a progresat de la patru la cinci km pentru o lună. Și acolo, este la 5 km de graniță.
 

Vizualizat: 1633 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!