Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCRISOAREA UNUI ȚĂRAN pentru ANSVSA!

Publicat: 06 martie 2020 - 12:12
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV. AGROINFO a primit scrisoarea unui țăran practicant, așa cum se prezintă acesta, cu șapte întrebări pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Care este motivul încercării de înfometare a țăranilor? Este una dintre întrebările la care așteaptă răspuns de la ANSVSA țăranul român practicant Ezechel Ungur.

Ezechel Ungur a aflat, la fel ca alți țărani, fermieri, despre proiectul de Ordin ANSVSA privind măsurile de biosecuritate pentru exploatațiile de creștere a porcilor, publicat pe site-ul oficial ANSVSA la data de 28 februarie 2020. Vă reamintim că în acest proiect de act normativ, afișat în continuare în consultare publică pe site-ul oficial ANSVSA, gospodăriilor țărănești nu li se interzice creșterea porcilor, dar li se interzice vânzarea porcilor vii și creșterea porcilor pentru reproducție. Gospodăriile țărănești au voie să crească porci pentru îngrășare și numai pentru consumul propriu. Potrivit proiectului de Ordin ANSVSA, țăranii au posibilitatea să cumpere purcei pentru îngrășare de la fermele comerciale, autorizate sanitar veterinar.

Vă rog respectuos să-mi răspundeți clar și concret la următoarele întrebări:
1 - noi, țăranii din zonele izolate, bătrânii singuri fără posibilități financiare, care se chinuiau să crească un porc, să poată pune ceva pe masă, cum se vor hrăni acum, neavând de unde să cumpere purcel?
2 - din ce vor trăi cei care își asigurau subzistența prin vânzarea a câtorva purcei într-un an întreg , aceștia neavând loc de muncă și trăind de  pe azi pe mâine din acei bani?
3 - eu personal de unde să-mi cumpar purcelul dacă sunt interzise piețele iar vecinul sau cei cunoscuți din apropiere nu mai au voie să reproducă porci?
4 - care este legătura dintre gospodăria țărănească din satele de munte care trăiește doar din ceea ce poate produce, fără alte venituri  și marile complexe unde apar acele boli?
5 - din statisticile dv. câte cazuri de boală au fost în gospodăriile cu 1-2 porci din gospodăriile țărănesși?
6- care este motivul încercării de infometare a noastră, a țăranilor prin luarea unei surse de câștig de subzistență, deoarece gospodăria cu unul  sau doi porci pentru familie nu este exploatație sau fermă?
7 - cine plătește costul cumpărării și transportului unui purcel de la ferma autorizată pe distanța de câteva sute de km , dacă țăranul nu are  venit deloc sau în cel mai bun caz, indemnizația minimă de 704 lei ? Acest om  poate nu are bani de mașină sau tren până la respectiva fermă. Ce face? Ce pune pe masă?

Așa cum am pus punctual problemele, vă solicit răspuns punctual, fără alte explicații, răspuns care să poata fi comunicat tuturor celor afectați de acest ordin pur și simplu umilitor și batjocoritor la adresa celei mai sărace și marginalizate pături sociale, țăranul.

Cu respect și considerațiune,

Ungur Ezechel, țăran practicant.

sursa foto: deșteptarea.ro

Vizualizat: 13912 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
D eugen
|
03. 09, 2020. Monday 19:53
Mie mi SA luat porci de dvs pe28de 2019ucis amendat si fara despăgubiri de dDeva bârlad manfred cine raspund de paguba a 49 capete porcii fara ase vreun răspuns de la director pornea cel mare și tare care amenință si nu da răspuns la cerere de 2 luni d eugen
2.
Angel
|
03. 07, 2020. Saturday 00:34
Trebuie arse toate legile si sa nu mai plateasca nimeni inpozite la nimic toate sunt anostre nu cum au facut ei legile .platim kirie la tot cum ziceau batrini sa nu ne injuguim si sa le dam tribut ca nimeni nu-i simte truda taranului!!!
1.
Cosmin George
|
03. 06, 2020. Friday 20:51
Perfect de acord cu dl Ungur și invităm factorii de decizie ANSVSA la noi în familii să facă meniul zilnic din 704 RON lunar FĂRĂ porc. Oricum d-le Ungur fiți pregătit de represalii perfide pentru că a-ți îndrăznit să ridicați glasul pentru cei de jos.
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii