Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCRISOAREA UNUI ȚĂRAN pentru ANSVSA!

Publicat: 06 martie 2020 - 12:12
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV. AGROINFO a primit scrisoarea unui țăran practicant, așa cum se prezintă acesta, cu șapte întrebări pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Care este motivul încercării de înfometare a țăranilor? Este una dintre întrebările la care așteaptă răspuns de la ANSVSA țăranul român practicant Ezechel Ungur.

Ezechel Ungur a aflat, la fel ca alți țărani, fermieri, despre proiectul de Ordin ANSVSA privind măsurile de biosecuritate pentru exploatațiile de creștere a porcilor, publicat pe site-ul oficial ANSVSA la data de 28 februarie 2020. Vă reamintim că în acest proiect de act normativ, afișat în continuare în consultare publică pe site-ul oficial ANSVSA, gospodăriilor țărănești nu li se interzice creșterea porcilor, dar li se interzice vânzarea porcilor vii și creșterea porcilor pentru reproducție. Gospodăriile țărănești au voie să crească porci pentru îngrășare și numai pentru consumul propriu. Potrivit proiectului de Ordin ANSVSA, țăranii au posibilitatea să cumpere purcei pentru îngrășare de la fermele comerciale, autorizate sanitar veterinar.

Vă rog respectuos să-mi răspundeți clar și concret la următoarele întrebări:
1 - noi, țăranii din zonele izolate, bătrânii singuri fără posibilități financiare, care se chinuiau să crească un porc, să poată pune ceva pe masă, cum se vor hrăni acum, neavând de unde să cumpere purcel?
2 - din ce vor trăi cei care își asigurau subzistența prin vânzarea a câtorva purcei într-un an întreg , aceștia neavând loc de muncă și trăind de  pe azi pe mâine din acei bani?
3 - eu personal de unde să-mi cumpar purcelul dacă sunt interzise piețele iar vecinul sau cei cunoscuți din apropiere nu mai au voie să reproducă porci?
4 - care este legătura dintre gospodăria țărănească din satele de munte care trăiește doar din ceea ce poate produce, fără alte venituri  și marile complexe unde apar acele boli?
5 - din statisticile dv. câte cazuri de boală au fost în gospodăriile cu 1-2 porci din gospodăriile țărănesși?
6- care este motivul încercării de infometare a noastră, a țăranilor prin luarea unei surse de câștig de subzistență, deoarece gospodăria cu unul  sau doi porci pentru familie nu este exploatație sau fermă?
7 - cine plătește costul cumpărării și transportului unui purcel de la ferma autorizată pe distanța de câteva sute de km , dacă țăranul nu are  venit deloc sau în cel mai bun caz, indemnizația minimă de 704 lei ? Acest om  poate nu are bani de mașină sau tren până la respectiva fermă. Ce face? Ce pune pe masă?

Așa cum am pus punctual problemele, vă solicit răspuns punctual, fără alte explicații, răspuns care să poata fi comunicat tuturor celor afectați de acest ordin pur și simplu umilitor și batjocoritor la adresa celei mai sărace și marginalizate pături sociale, țăranul.

Cu respect și considerațiune,

Ungur Ezechel, țăran practicant.

sursa foto: deșteptarea.ro

Vizualizat: 12888 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
D eugen
|
03. 09, 2020. Monday 19:53
Mie mi SA luat porci de dvs pe28de 2019ucis amendat si fara despăgubiri de dDeva bârlad manfred cine raspund de paguba a 49 capete porcii fara ase vreun răspuns de la director pornea cel mare și tare care amenință si nu da răspuns la cerere de 2 luni d eugen
2.
Angel
|
03. 07, 2020. Saturday 00:34
Trebuie arse toate legile si sa nu mai plateasca nimeni inpozite la nimic toate sunt anostre nu cum au facut ei legile .platim kirie la tot cum ziceau batrini sa nu ne injuguim si sa le dam tribut ca nimeni nu-i simte truda taranului!!!
1.
Cosmin George
|
03. 06, 2020. Friday 20:51
Perfect de acord cu dl Ungur și invităm factorii de decizie ANSVSA la noi în familii să facă meniul zilnic din 704 RON lunar FĂRĂ porc. Oricum d-le Ungur fiți pregătit de represalii perfide pentru că a-ți îndrăznit să ridicați glasul pentru cei de jos.
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare

Mizând pe interesul tot mai mare al fermierilor pentru demonstraţiile pratice, Ovidiu Ranta şi colegii săi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au venit anul acesta la Agraria cu proiectul TOPPS, ce urmăreşte instruirea operatorilor pentru utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor, reducerea poluării şi protecţia apelor la aplicarea tratamentelor fito-sanitare.

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Control

Control
Tatăl controlează caietul feciorului mai mic: Detalii