Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCRISOAREA UNUI ȚĂRAN pentru ANSVSA!

Publicat: 06 martie 2020 - 12:12
3 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

EXCLUSIV. AGROINFO a primit scrisoarea unui țăran practicant, așa cum se prezintă acesta, cu șapte întrebări pentru Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Care este motivul încercării de înfometare a țăranilor? Este una dintre întrebările la care așteaptă răspuns de la ANSVSA țăranul român practicant Ezechel Ungur.

Ezechel Ungur a aflat, la fel ca alți țărani, fermieri, despre proiectul de Ordin ANSVSA privind măsurile de biosecuritate pentru exploatațiile de creștere a porcilor, publicat pe site-ul oficial ANSVSA la data de 28 februarie 2020. Vă reamintim că în acest proiect de act normativ, afișat în continuare în consultare publică pe site-ul oficial ANSVSA, gospodăriilor țărănești nu li se interzice creșterea porcilor, dar li se interzice vânzarea porcilor vii și creșterea porcilor pentru reproducție. Gospodăriile țărănești au voie să crească porci pentru îngrășare și numai pentru consumul propriu. Potrivit proiectului de Ordin ANSVSA, țăranii au posibilitatea să cumpere purcei pentru îngrășare de la fermele comerciale, autorizate sanitar veterinar.

Vă rog respectuos să-mi răspundeți clar și concret la următoarele întrebări:
1 - noi, țăranii din zonele izolate, bătrânii singuri fără posibilități financiare, care se chinuiau să crească un porc, să poată pune ceva pe masă, cum se vor hrăni acum, neavând de unde să cumpere purcel?
2 - din ce vor trăi cei care își asigurau subzistența prin vânzarea a câtorva purcei într-un an întreg , aceștia neavând loc de muncă și trăind de  pe azi pe mâine din acei bani?
3 - eu personal de unde să-mi cumpar purcelul dacă sunt interzise piețele iar vecinul sau cei cunoscuți din apropiere nu mai au voie să reproducă porci?
4 - care este legătura dintre gospodăria țărănească din satele de munte care trăiește doar din ceea ce poate produce, fără alte venituri  și marile complexe unde apar acele boli?
5 - din statisticile dv. câte cazuri de boală au fost în gospodăriile cu 1-2 porci din gospodăriile țărănesși?
6- care este motivul încercării de infometare a noastră, a țăranilor prin luarea unei surse de câștig de subzistență, deoarece gospodăria cu unul  sau doi porci pentru familie nu este exploatație sau fermă?
7 - cine plătește costul cumpărării și transportului unui purcel de la ferma autorizată pe distanța de câteva sute de km , dacă țăranul nu are  venit deloc sau în cel mai bun caz, indemnizația minimă de 704 lei ? Acest om  poate nu are bani de mașină sau tren până la respectiva fermă. Ce face? Ce pune pe masă?

Așa cum am pus punctual problemele, vă solicit răspuns punctual, fără alte explicații, răspuns care să poata fi comunicat tuturor celor afectați de acest ordin pur și simplu umilitor și batjocoritor la adresa celei mai sărace și marginalizate pături sociale, țăranul.

Cu respect și considerațiune,

Ungur Ezechel, țăran practicant.

sursa foto: deșteptarea.ro

Vizualizat: 13539 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

LANȚ DE COLECTARE, DEPOZITARE ȘI DISTRIBUIRE A PRODUSELOR ROMÂNEȘTI din FERME!

04 iulie 2020 - 15:23

O REȚEA CARE SĂ REZOLVE PROBLEMA VÂNZĂRII PRODUSELOR ROMÂNEȘTI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, 2 iulie 2020, la conferința de presă că-n programul de relansare a agriculturii, problema vânzării produselor românești va fi rezolvată prin crearea unei rețele de colectare, depozitare și distribuire a produselor de la fermieri. Șeful MADR a detaliat vineri, 3 iulie, acest plan pentru care sunt alocate 500 de milioane de euro.

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

ȘEFUL MADR: SUNT LIDERI AI FERMIERILOR CARE-ȘI FOLOSESC POZIȚIA pentru PROPRIILE INTERESE!

04 iulie 2020 - 14:47

DE CE NU ARE ÎNCREDERE FERMIERUL ROMÂN ÎN ASOCIERE? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a identificat patru cauze ale neîncrederii fermierilor români în asociere. Printre acestea se află și unii dintre liderii fermierilor care și-au folosit poziția doar pentru propriile interese sau pentru cele ale unui grup restrâns de fermieri. Șeful MADR a adăugat că trebuie muncit la înlăturarea acestor cauze, pentru că asocierea este singura șansă a fermierilor mici din România.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO PENTRU UN ABATOR!

04 iulie 2020 - 14:05

ANUNȚ MINISTRUL AGRICULTURII. În această lună va fi lansată o măsură de finanțare pentru zona montană, construirea de abatoare. Măsura beneficiază de un buget de 12 milioane de euro, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, ministrul agriculturii, Adrian Oros. Suma pe care o poate obține un fermier sau o cooperativă este de maxim 300.000 de euro pentru un proiect.

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

PRODUSELE DE LA FERMIERII LOCALI, CUMPĂRATE DE PRIMĂRII!

04 iulie 2020 - 13:14

NU MAI VREM LAPTE DIN UNGARIA ÎN ȘCOLILE DIN ROMÂNIA. Sprijinul financiar acordat fermierilor prin intermediul Programului european lapte, fructe, legume în școli nu ajunge la fermieri. Licitațiile sunt câștigate de firme care aduc, de exemplu, lapte din Ungaria ca să-l livreze școlilor din România. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat vineri, 3 iulie 2020, că se va schimba legea astfel încât primăriile să cumpere laptele, fructele, legumele, care trebuie livrate în școli, de la fermele locale.

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

MINISTRUL OROS: AJUTORUL DE CRIZĂ PLĂTIT FERMIERILOR PÂNĂ LA SFÂRȘITUL LUI OCTOMBRIE!

04 iulie 2020 - 12:16

OFICIAL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că, în acest moment, sunt elaborate acte pentru scheme de sprijin acordate fermierilor și crescătorilor de animale. Ajutorul de criză va fi achitat către fermieri și crescători până la sfârșitul lunii octombrie 2020, a anunțat șeful de la Agricultură.

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

AMENZI pentru CEI CARE TRANSPORTĂ ANIMALE VII!

04 iulie 2020 - 11:45

LEGE ADOPTATĂ! Legea privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe, adoptată de Parlamentul României, în urmă cu circa o săptămână, stabilește amenzi pentru cei care transportă animale vii și nu respectă regulile impuse de lege. AGROINFO vă pune la dispoziție lista amenzilor.

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

AFIR: SPRIJIN DE 100.000 EURO PE AN!

03 iulie 2020 - 08:11

OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță deschiderea în perioada 30 iunie – 30 septembrie 2020 a primei sesiuni de depunere a Cererilor de finanțare din 2020 pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sprijinul acordat este de 100.000 de euro/an.

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA: START PLATĂ AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

03 iulie 2020 - 07:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că începând din 02 iulie 2020 efectuează plățile aferente ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie a anului 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
D eugen
|
03. 09, 2020. Monday 19:53
Mie mi SA luat porci de dvs pe28de 2019ucis amendat si fara despăgubiri de dDeva bârlad manfred cine raspund de paguba a 49 capete porcii fara ase vreun răspuns de la director pornea cel mare și tare care amenință si nu da răspuns la cerere de 2 luni d eugen
2.
Angel
|
03. 07, 2020. Saturday 00:34
Trebuie arse toate legile si sa nu mai plateasca nimeni inpozite la nimic toate sunt anostre nu cum au facut ei legile .platim kirie la tot cum ziceau batrini sa nu ne injuguim si sa le dam tribut ca nimeni nu-i simte truda taranului!!!
1.
Cosmin George
|
03. 06, 2020. Friday 20:51
Perfect de acord cu dl Ungur și invităm factorii de decizie ANSVSA la noi în familii să facă meniul zilnic din 704 RON lunar FĂRĂ porc. Oricum d-le Ungur fiți pregătit de represalii perfide pentru că a-ți îndrăznit să ridicați glasul pentru cei de jos.
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Zen

Zen
Nu eşti beat, atâta timp cât încă mai poţi sta întins pe podea, fără să te sprijini. Detalii