Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

SCHIMBARE la DEPUNEREA CERERILOR APIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI!

Publicat: 12 martie 2020 - 18:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Peste 15.000 de fermieri PE ZI la Agenţia de Plăţi!

MĂSURI SPECIALE DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS! Ce se întâmplă la APIA în plină campanie de depunere a cererilor unice pentru subvenţii, sub ameninţarea coronavirusului Covid-19!

Pe 11 martie 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a decis să suspende activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol începând din 12 martie, urmând ca activitatea să fie reluată începând din 4 mai 2020.

Detalii AICI: DECIZIA APIA în CRIZA CORONAVIRUS!

Directorul executiv al APIA Timiş, Florin Faur, spune că această măsură a fost luată pentru a-i proteja pe rentierii agricoli, care fac parte din categoria de vârstă cea mai vulnerabilă la boala provocată de coronavirusul Covid-19, toţi fiind fermieri care au peste 62 de ani.

AGROINFO a vrut să afle direct de la Adrian Pintea, directorul general al APIA, dacă va fi suspendată şi depunerea cererilor unice de plată pentru subvenţiile agricole pe anul 2020 şi dacă în centrele Agenţiei de Plăţi din ţară au fost luate măsuri speciale de prevenire a răspândirii coronavirusului Covid-19, atât pentru fermieri cât şi pentru angajaţii instituţiei, având în vedere că mii de fermieri sunt programaţi zilnic la birourile APIA din toată ţara pentru depunerea cererilor.

În momentul de faţă, asta (suspendarea activităţii de vizare a carnetelor de rentier - n.red.) este singura măsură pe care am luat-o împreună cu ministerul (Ministerul Agriculturii - n.red.). În momentul în care va fi vreo întrerupere, vom anunţa. A declarat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Deocamdată sunt făcute programări, în fiecare centru local şi judeţean se dezinfectează din trei în trei ore, sunt luate măsuri de dezinfecţie suplimentară şi activitatea continuă în ritm normal. Dacă vor apărea alte probleme, atunci vom lua măsurile care se impun. Programul de lucru, conform ultimei hotărâri de la CNSSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă - n.red), este afişat pe site-ul Agenţiei, respectăm hotărârea care a fost dată, cea care spune că unde sunt peste 99 de persoane să se vină la lucru în trei etape, pentru că hotărârea se referă strict la personalul care vine cu mijloace de transport public, pentru a nu veni toţi buluc odată.

Este un decalaj de venire la servicu de 30 de minute, dar mai mult pentru oraşele reşedinţe de judeţ. Nici un centru judeţean al APIA nu are peste 100 de persoane, dar totuşi, preventiv, acolo unde este cazul, se face un decalaj al începerii programului între 30 de minute şi o oră, a declarat Adrian Pintea pentru AGROINFO.

Acesta este anunţul făcut de APIA pe 12 martie 2020:

Program de lucru APIA în perioada 12.03.2020 - 31.03.2020

Conform Deciziei nr.189/11.03.2020, în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, APIA Aparatul Central, Centrul Municipiului Bucureşti şi Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură îşi vor desfăşura programul de lucru după cum urmează:
Luni - Joi: 8:00 – 16:30 / 8:30 - 17:00 / 9:00 - 17:30 / 9:30 - 18:00
Vineri: 8:00 - 14:00 / 8:30 - 14:30 / 9:00 - 15:00 / 9:30 - 15:30

Directorii direcţiilor din cadrul APIA Aparatului Central, Conducerea Centrului Municipiului Bucureşti şi a Centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au obligaţia să stabilească programul de lucru al angajaţilor în mod diferit, potrivit intervalelor de timp de mai sus, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii în intervalul 8:00 – 18:00, respectiv 8:00 – 15:30.

Potrivit şefului Agenţiei de Plăţi, la centrele APIA se prezintă zilnic, în medie, 14-15 fermieri pe funcţionar. Pe zi vin undeva între 15.000 şi 17.000 de fermieri în toată ţara, a precizat Pintea. Acesta a mai spus că pe lângă cele 42 de centre judeţene (inclusiv Municipiul Bucureşti), în toată ţara sunt 261 de centre locale APIA, iar fiecare centru local al Agenţiei de Plăţi are între 7 şi 10 angajaţi.

Vizualizat: 26951 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

FERMIER UCIS DE TAUR!

FERMIER UCIS DE TAUR!

07 iulie 2020 - 12:34

TRAGEDIE. Un taur furios a omorât luni seara un bărbat și a rănit grav un altul, animalul fiind, în cele din urmă, împușcat. S-a întâmplat la o fermă din comuna Săvădisla din județul Cluj, a confirmat pentru Mediafax primarul localității, Tamas Gebe.

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

07 iulie 2020 - 10:59

LEGEA PORCULUI! Țăranii pot să crească porci, dar să nu-i vândă. Țăranii pot să crească porci, dar cu respectarea unor măsuri de biosecuritate. Vremea când țăranii vindeau câte un porc din bătătură s-a dus. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că răul cel mai mare îl fac cei care plimbă porcii din poartă-n poartă, numiți de șeful MADR samsari. Ei sunt cei care ar răspândi pesta porcină africană. Legea porcului, în pregătire, va stabili câți porci pot să crească țăranii, ce reguli să respecte.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

06 iulie 2020 - 10:53

ANUNȚ MADR. Ordinul nr.180 din 30.06.2020 pentru aprobarea Normelor tehnice privind organizarea și desfășurarea montei naturale autorizate, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, stabilește regulile obligatorii pentru organizarea și desfășurarea montei naturale autorizată pentru fiecare specie de animal în parte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Sfatul medicului

Sfatul medicului
Dacă vă e frică să nu vă îngrăşaţi... Detalii