Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCHIMBARE la DEPUNEREA CERERILOR APIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI!

Publicat: 12 martie 2020 - 18:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Peste 15.000 de fermieri PE ZI la Agenţia de Plăţi!

MĂSURI SPECIALE DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS! Ce se întâmplă la APIA în plină campanie de depunere a cererilor unice pentru subvenţii, sub ameninţarea coronavirusului Covid-19!

Pe 11 martie 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a decis să suspende activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol începând din 12 martie, urmând ca activitatea să fie reluată începând din 4 mai 2020.

Detalii AICI: DECIZIA APIA în CRIZA CORONAVIRUS!

Directorul executiv al APIA Timiş, Florin Faur, spune că această măsură a fost luată pentru a-i proteja pe rentierii agricoli, care fac parte din categoria de vârstă cea mai vulnerabilă la boala provocată de coronavirusul Covid-19, toţi fiind fermieri care au peste 62 de ani.

AGROINFO a vrut să afle direct de la Adrian Pintea, directorul general al APIA, dacă va fi suspendată şi depunerea cererilor unice de plată pentru subvenţiile agricole pe anul 2020 şi dacă în centrele Agenţiei de Plăţi din ţară au fost luate măsuri speciale de prevenire a răspândirii coronavirusului Covid-19, atât pentru fermieri cât şi pentru angajaţii instituţiei, având în vedere că mii de fermieri sunt programaţi zilnic la birourile APIA din toată ţara pentru depunerea cererilor.

În momentul de faţă, asta (suspendarea activităţii de vizare a carnetelor de rentier - n.red.) este singura măsură pe care am luat-o împreună cu ministerul (Ministerul Agriculturii - n.red.). În momentul în care va fi vreo întrerupere, vom anunţa. A declarat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Deocamdată sunt făcute programări, în fiecare centru local şi judeţean se dezinfectează din trei în trei ore, sunt luate măsuri de dezinfecţie suplimentară şi activitatea continuă în ritm normal. Dacă vor apărea alte probleme, atunci vom lua măsurile care se impun. Programul de lucru, conform ultimei hotărâri de la CNSSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă - n.red), este afişat pe site-ul Agenţiei, respectăm hotărârea care a fost dată, cea care spune că unde sunt peste 99 de persoane să se vină la lucru în trei etape, pentru că hotărârea se referă strict la personalul care vine cu mijloace de transport public, pentru a nu veni toţi buluc odată.

Este un decalaj de venire la servicu de 30 de minute, dar mai mult pentru oraşele reşedinţe de judeţ. Nici un centru judeţean al APIA nu are peste 100 de persoane, dar totuşi, preventiv, acolo unde este cazul, se face un decalaj al începerii programului între 30 de minute şi o oră, a declarat Adrian Pintea pentru AGROINFO.

Acesta este anunţul făcut de APIA pe 12 martie 2020:

Program de lucru APIA în perioada 12.03.2020 - 31.03.2020

Conform Deciziei nr.189/11.03.2020, în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, APIA Aparatul Central, Centrul Municipiului Bucureşti şi Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură îşi vor desfăşura programul de lucru după cum urmează:
Luni - Joi: 8:00 – 16:30 / 8:30 - 17:00 / 9:00 - 17:30 / 9:30 - 18:00
Vineri: 8:00 - 14:00 / 8:30 - 14:30 / 9:00 - 15:00 / 9:30 - 15:30

Directorii direcţiilor din cadrul APIA Aparatului Central, Conducerea Centrului Municipiului Bucureşti şi a Centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au obligaţia să stabilească programul de lucru al angajaţilor în mod diferit, potrivit intervalelor de timp de mai sus, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii în intervalul 8:00 – 18:00, respectiv 8:00 – 15:30.

Potrivit şefului Agenţiei de Plăţi, la centrele APIA se prezintă zilnic, în medie, 14-15 fermieri pe funcţionar. Pe zi vin undeva între 15.000 şi 17.000 de fermieri în toată ţara, a precizat Pintea. Acesta a mai spus că pe lângă cele 42 de centre judeţene (inclusiv Municipiul Bucureşti), în toată ţara sunt 261 de centre locale APIA, iar fiecare centru local al Agenţiei de Plăţi are între 7 şi 10 angajaţi.

Vizualizat: 27378 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

ANUNȚ IMPORTANT PENTRU TOȚI APICULTORII!

21 octombrie 2020 - 09:37

TERMEN 31 DECEMBRIE 2020! Atenție, apicultori, intrați în legalitate! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irimei, cunoscut pe Facebook Marian Stuparul Oltean, anunță apicultorii că e foarte important să intre în legalitate până la data de 31 decembrie 2020. De asemenea, consilierul îi anunță că se va modifica Ordinul MADR 251/2017 care-i privește pe apicultori.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii