Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

SCHIMBARE la DEPUNEREA CERERILOR APIA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI!

Publicat: 12 martie 2020 - 18:46
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Peste 15.000 de fermieri PE ZI la Agenţia de Plăţi!

MĂSURI SPECIALE DIN CAUZA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS! Ce se întâmplă la APIA în plină campanie de depunere a cererilor unice pentru subvenţii, sub ameninţarea coronavirusului Covid-19!

Pe 11 martie 2020, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că a decis să suspende activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol începând din 12 martie, urmând ca activitatea să fie reluată începând din 4 mai 2020.

Detalii AICI: DECIZIA APIA în CRIZA CORONAVIRUS!

Directorul executiv al APIA Timiş, Florin Faur, spune că această măsură a fost luată pentru a-i proteja pe rentierii agricoli, care fac parte din categoria de vârstă cea mai vulnerabilă la boala provocată de coronavirusul Covid-19, toţi fiind fermieri care au peste 62 de ani.

AGROINFO a vrut să afle direct de la Adrian Pintea, directorul general al APIA, dacă va fi suspendată şi depunerea cererilor unice de plată pentru subvenţiile agricole pe anul 2020 şi dacă în centrele Agenţiei de Plăţi din ţară au fost luate măsuri speciale de prevenire a răspândirii coronavirusului Covid-19, atât pentru fermieri cât şi pentru angajaţii instituţiei, având în vedere că mii de fermieri sunt programaţi zilnic la birourile APIA din toată ţara pentru depunerea cererilor.

În momentul de faţă, asta (suspendarea activităţii de vizare a carnetelor de rentier - n.red.) este singura măsură pe care am luat-o împreună cu ministerul (Ministerul Agriculturii - n.red.). În momentul în care va fi vreo întrerupere, vom anunţa. A declarat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

Deocamdată sunt făcute programări, în fiecare centru local şi judeţean se dezinfectează din trei în trei ore, sunt luate măsuri de dezinfecţie suplimentară şi activitatea continuă în ritm normal. Dacă vor apărea alte probleme, atunci vom lua măsurile care se impun. Programul de lucru, conform ultimei hotărâri de la CNSSU (Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă - n.red), este afişat pe site-ul Agenţiei, respectăm hotărârea care a fost dată, cea care spune că unde sunt peste 99 de persoane să se vină la lucru în trei etape, pentru că hotărârea se referă strict la personalul care vine cu mijloace de transport public, pentru a nu veni toţi buluc odată.

Este un decalaj de venire la servicu de 30 de minute, dar mai mult pentru oraşele reşedinţe de judeţ. Nici un centru judeţean al APIA nu are peste 100 de persoane, dar totuşi, preventiv, acolo unde este cazul, se face un decalaj al începerii programului între 30 de minute şi o oră, a declarat Adrian Pintea pentru AGROINFO.

Acesta este anunţul făcut de APIA pe 12 martie 2020:

Program de lucru APIA în perioada 12.03.2020 - 31.03.2020

Conform Deciziei nr.189/11.03.2020, în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, APIA Aparatul Central, Centrul Municipiului Bucureşti şi Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură îşi vor desfăşura programul de lucru după cum urmează:
Luni - Joi: 8:00 – 16:30 / 8:30 - 17:00 / 9:00 - 17:30 / 9:30 - 18:00
Vineri: 8:00 - 14:00 / 8:30 - 14:30 / 9:00 - 15:00 / 9:30 - 15:30

Directorii direcţiilor din cadrul APIA Aparatului Central, Conducerea Centrului Municipiului Bucureşti şi a Centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au obligaţia să stabilească programul de lucru al angajaţilor în mod diferit, potrivit intervalelor de timp de mai sus, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii în intervalul 8:00 – 18:00, respectiv 8:00 – 15:30.

Potrivit şefului Agenţiei de Plăţi, la centrele APIA se prezintă zilnic, în medie, 14-15 fermieri pe funcţionar. Pe zi vin undeva între 15.000 şi 17.000 de fermieri în toată ţara, a precizat Pintea. Acesta a mai spus că pe lângă cele 42 de centre judeţene (inclusiv Municipiul Bucureşti), în toată ţara sunt 261 de centre locale APIA, iar fiecare centru local al Agenţiei de Plăţi are între 7 şi 10 angajaţi.

Vizualizat: 26029 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii