Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

SCAPA TE SCAPĂ DE MUCEGAI ȘI INSECTE!

Publicat: 26 aprilie 2018 - 16:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

10 ANI DE RECICLARE A DEȘEURILOR DIN PLASTC! De 10 ani, este derulat un program SCAPA prin care sunt colectate recipientele în care au fost pesticide. Din aceste recipiente se obține un produs composit, realizat din făină de lemn (peste 50%) și mase plastice reciclate, un amestec  împotriva radiațiilor UV, a mucegaiurilor și insectelor.

Pe 24 aprilie, la hotelul Caro din București, circa o sută de persoane implicate în acest program, mai mult sau mai puțin direct, s-au întâlnit pentru a celebra cei 10 ani din momentul în care AIPROM (Asociația de Protecția Plantelor din România) a reușit să creeze și să crească un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor din plastic rămase în urma folosirii pesticidelor din recipiente. scapa_b

Printre invitați s-au numărat reprezentanți ai Asociației Europene de Protecție a Culturilor (ECPA), ai centrelor de colectare din teritoriu (toți au fost și premiați!), ai operatorului programului SCAPA, EcorecRecycling, ai reciclatorului SCAPA (Bencomp), fermieri și, cum era de așteptat, reprezentanții firmelor care s-au unit sub sigla AIPROM.

În timpul derulării acestui eveniment am aflat că din recipientele colectate în acest program se produce lemn plastifiat (WPC), care este un produs composit inventat în Japonia realizat din făină de lemn (peste 50%) și mase plastice reciclate, un amestec împotriva radiațiilor UV, a mucegaiurilor și insectelor. Acest produs are durabilitate în aer liber de șapte până la zece ori mai mare decât produsele din lemn, iar costurile de întreținere sunt nule.

Pe larg despre ce s-a spus despre cei 10 ani de SCAPA, dar și despre ce s-a proiectat pentru următorii 10 ani în revista Ferma!

Vizualizat: 582 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii