Adama
AGRICOVER

Scade popularitatea "cărnii" vegetale sau s-a atins numărul maxim de consumatori?

Publicat: 22 noiembrie 2022 - 20:16
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6   | Print | Trimite unui prieten

Înființată în 2009, Beyond Meat s-a bucurat de popularitatea tot mai mare a produselor pe bază de plante şi în 2019 a fost listată la bursa din New York. Dar creșterea sa a încetinit considerabil în ultimii doi ani, iar în prima jumătate a anului, grupul a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri și pierderi de aproape 200 de milioane de dolari.

Cu sediul în California (SUA), compania Beyond Meat a anunţat în luna octombrie că va renunţa la 200 de angajaţi, adică aproximativ 19% din forța sa de muncă la nivel global și și-a redus previziunile financiare pentru anul în curs. Aceasta după ce anunţase deja în august că va reduce cu 4% din forța sa de muncă. Cea mai mare parte a acestei noi reduceri de personal se va finaliza până la sfârșitul lunii decembrie.

Se reduc şi previziunile financiare

În timpul pandemiei, vânzările Beyond Meat au crescut deoarece consumatorii curioși au încercat şi opțiunile vegane. Acum, deşi compania se aştepta ca vânzările sale să crească cu 33% în acest an, se estimează că vor înregistra doar o creştere minoră, iar acțiunile sale s-au prăbușit cu aproape 83% în ultimul an. Conform ultimelor previziuni, Beyond Meat şi-a redus previzunile privind vânzări anuale la 400 și 425 de milioane de dolari, față de intervalul de 470 și 520 de milioane de dolari estimat anterior.

Beyond Meat hamburger_b

Care este viitorul "cărnii" vegetale?

După ce analiştii pieţei, dar mai ales investitorii se aşteptau ca această industrie să crească în următorii 10-20 de ani, aceste estimări sunt acum reconsiderate. Criza pare a fi afectat toată industria "cărnii" pe bază de plante deoarece volumul vânzărilor se află în scădere de 22 de luni consecutive.

În ceea ce privește viitorul cărnii pe bază de plante s-au emis mai multe ipoteze. Unii spun că încetinirea vânzărilor este rezultatul inflației alimentare - consumatorii schimbă "carnea" pe bază de plante, mai scumpă, cu carne animală mai ieftină. În timp ce alţii se întreabă dacă nu cumva s-a ajuns pur și simplu la numărul maxim de consumatori dispuși să încerce sau să cumpere în mod repetat burgeri și cârnați vegetali. Oricum, inflaţia a dus la reducerea percepției conform căreia "cărnurile" pe bază de plante sunt mai sănătoase decât proteinele animale, chiar dacă companiile producătoare se concentrează pe beneficiile pentru mediu.

"În urmă cu câțiva ani, afacerile Beyond Meat erau în plină expansiune şi pentru o vreme, se părea că Beyond Meat cucerește lumea. Această creștere a încetinit, iar unii se întreabă dacă nu cumva numărul de consumatori a ajuns la limită" titrează The New York Times.

Vizualizat: 1656 | Video Video 1 2 3 4 5 6 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Fermier: Un fermier care obține 3 tone/ha n-ar trebui să ia aceeași subvenție ca unul care obține 15 tone/ha!

Fermier: Un fermier care obține 3 tone/ha n-ar trebui să ia aceeași subvenție ca unul care obține 15 tone/ha!

Fermierul George Hrițuleac, județul Botoșani, susține că e timpul ca subvențiile APIA să se acorde pentru producția obținută, nu la hectar, așa cum sunt acordate în prezent. Trebuie să existe o diferență la suma încasată din subvenții între fermierul care obține o producție mică la hectar și cel care obține o producție mare. 

Fermierii anunță protest pe 28 noiembrie 2022! Cu tractoarele în stradă!

Fermierii anunță protest pe 28 noiembrie 2022! Cu tractoarele în stradă!

Fermierii anunță că ies cu tractoarele în stradă pe data de 28 noiembrie 2022, în semn de protest. Manifestația este organizată de Cooperativa Agricolă Samus Lact, Satu Mare, și vor participa circa 50 de fermieri cu tractoarele.

Prognoze privind producţia şi comerţul cu proteine furajere în UE

Prognoze privind producţia şi comerţul cu proteine furajere în UE

Comisia Europeană oferă o imagine de ansamblu completă a previziunilor sale privind producţia, comerţul din UE şi utilizarea internă a unei game largi de surse de proteine furajere.

Ce se întâmplă ACUM cu ajutorul de 1.500 lei/ha!

Ce se întâmplă ACUM cu ajutorul de 1.500 lei/ha!

Mii de fermieri români se tem că vor rămâne fără despăgubirile promise de Guvern. Unul dintre motivele cel mai des întâlnite este acela că membrii comisiilor de evaluare nu au notat pe procesele verbale de constatare în ce proporție au fost calamitate suprafețele.

Crescătorii de animale sunt la capătul răbdărilor!

Crescătorii de animale sunt la capătul răbdărilor!

"Fermierii sunt la capătul răbdărilor din cauza amenințării prădătoarelor!" Avertizează europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț Cioranu și-a început studiile cu... Dreptul! Apoi a fugit la Zootehnie! | agroSTORY #11

Ionuț s-a născut în Vaideeni, județul Vâlcea, locul din care mulți oieri au plecat, pe drumul transhumanței și s-au stabilit în mai toate zonele țării. Chiar dacă ferma de ovine a familiei Cioranu este acum în județul Arad, poveștile copilăriei și amintirile îi sunt legate de această comună frumoasă din Oltenia de sub munte.

Își amintește de bunicul care era tăbăcar, de iernile cu zăpadă și săniușul de pe uliță, de verile cu arșiță când, cu mic, cu mare, mergeau toți la câmp să adune fânul pentru oi. Are și acum pătura din piei de oaie, făcută de bunul său și spune că nu există ceva care să țină mai bine de cald... așa că o ia cu el peste tot când pleacă la drum lung.

E pasionat de utilaje și, împreună cu fratele și tatăl său, Nicu Cioranu țin bine frâiele fermei de ovine populată cu Țurcane, Cap negru german și metișii dintre acestea, dar și un efectiv din rasa Assaf, specializată pe producția de lapte. Este Ionuț Cioranu, tânărul fermier care ne spune la #agroSTORY care sunt provocările și bucuriile pe care i le aduce viața de crescător de oi. Vrei să afli toată povestea? Urmărește integral podcastul #agroSTORY: VINERI, 10 martie 2023, de la ora 19.00, pe canalul de youtube “revista Ferma”!

Cu Nicoleta Dragomir și Ionuț Cioranu la o discuţie ALTFEL despre AGRICULTURĂ, CIOBĂNIE şi VIAŢĂ!

Mulțumim sponsorului BUSINESS AGRO CONSULTING din Girov, jud. Neamț!

Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari! Cum se pastrează merele peste iarnă!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii