Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

S-A REPARAT NEDREPTATEA!

Publicat: 26 decembrie 2019 - 07:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

REVENIRE ASUPRA DECIZIEI. Cercetătorul Costel Vînătoru va fi reinstalat în funcţia de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău. Anunţul a fost făcut pe pagina sa Facebook de către liderul liberalilor buzoieni, deputatul Cristian Romanescu.

“În urma discuţiilor purtate cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cercetătorul Costel Vânătoru va fi repus în funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău. Astfel, Costel Vânătoru, în calitatea sa incontestabilă de cercetător în cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare-Legumicolă Buzău, poate în continuare să își pună în valoare cunoștințele în vederea dezvoltării sectorului legumicol național. Mult succes!”  A postat preşedintele PNL Buzău. 

Cristian Romanescu a declarat că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a luat această decizie după mai multe runde de discuţii pe care cei doi le-au avut, atât în Parlament, cât şi cu ocazia vizitei şefului MADR făcute la Buzău în urmă cu mai bine de o săptămână când a fost invitat de organizaţia judeţeană liberală. 

Demiterea a stârnit un uriaş val de indignare

Cercetătorul Costel Vânătoru a fost demis din funcţia de director al Băncii de Resurse Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale şi Aromatice în noaptea de 12 spre 13 decembrie.  Decizia a trezit un val uriaş de indignare a unei părţi a clasei politice buzoiene, a cetăţenilor, dar şi a reprezentanţilor mass media.

Duminică, 15 decembrie, la Buzău, la iniţiativa primarului s-a desfăşurat un miting şi un marş de susţinere pentru Costel Vînătoru la care au fost prezenţi peste 700 de participanţi.

protest-buzau-coperta_b

Manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje de genul: ”Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară!”, ”Ruşine să vă fie”, ”Nu ne otrăviţi copiii”, cerându-i ministrului ministrului Agriculturii, Adrian Oros să revină asupra deciziei semnate.
Costel Vînătoru nu a participat pentru că nu a organizat protestul, însă le-a mulţumit buzoienilor pentru susţinere, sublinind că banca de gene este un proiect naţional, nu unul politic, de importanţă ştiinţifică, menit să păstreze seminţele noastre, româneşti, în condiţii de siguranţă pe termen mediu şi lung.

De asemenea, în mediul virtual a circulat o petiţie on-line intitulată “TOŢI PENTRU Costel Vînătoru” prin care s-au strâns mii de semnături pentru ca Guvernului României să revoce decizia de înlocuire a cercetătorului buzoian.

Un proiect pentru viitorul României!

Invitat în Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, omul de ştiinţă buzoian a făcut încă o dată apel la formaţiunile politice, astfel încât să repună pe drumul corect activitatea Băncii de Gene din Buzău.

„Partidul meu este acesta, pe care l-am primit de la părinţii mei, mi-au spus aşa: - «Pleci de acasă, doi prieteni ai - munca şi rugăciunea. Aceştia sunt prietenii tău, aceştia nu te vor trăda niciodată». Acesta este partidul meu - Dumnezeu şi munca cinstită. Nu am fost membru al niciunei formaţiuni politice, respect toate formaţiunile politice care activează în România, nu am nimic cu acestea, în schimb am făcut apel ca toate formaţiunile politice să se alăture acestui proiect, să susţină acest proiect, că vorbim de viitorul României”, a afirmat Vînătoru.

Şi apoi a continuat: "Îmi pare rău că nu am evaluat foarte bine în ce țară trăiesc. Îmi pare rău, în aceste momente grele, că nu am plecat din țară atunci când trebuia. Poate nu aș fi ajuns în situația în care un secretar de stat să zică despre mine: lasă că i-am făcut un bine... să se ducă să facă mai multă cercetare, domnule! Și alte jigniri! Nu cred că meritam acest lucru! Pentru un salariu de bază de 2.500 lei, la care se mai adaugă și doctoratul etc, am făcut suficient pentru țara mea", a susţinut cercetătorul Costel Vânătoru.adresa-madr-vanatoru_b

Adresă către ASAS

De asemenea, în data de 18. 12. 2019, MADR, sub semnătura ministrului Nechita-Adrian Oros, a trimis o adresă către preşedintele ASAS, Valeriu Tabără, prin care solicită propunerea unei persoane pentru a ocupa postul de director al Băncii de Gene. 
Dar după ultimele evoluţii, se pare că cercetătorul Costel Vînătoru va fi repus în funcţie în aceste zile.  

Un remarcabil om de ştiinţă

Costel Vînătoru activează de 34 de ani în domeniul cercetării legumicole, însemnând toate ramurile ei: floricultură, plante medicinale și aromatice, plante rare. Cercetător fiind a reușit să omologheze peste 40 de soiuri și hibrizi de plante de cultură și să obțină colecții valoroase la diferite specii legumicole, care însumează peste 2.000 de genotipuri, soiuri de tomate, câteva sute de genotipuri de vinete, peste 400 de soiuri de ardei. Toate aceste colecții de plante depășesc, însumat, 10.000 de soiuri românești, multe dintre ele cu o vechime considerabilă care nu mai sunt în cultură astăzi.

Omul de ştiinţă are publicate până acum peste 200 de referate științifice, în țară și-n străinătate, majoritatea cu cotație academică înaltă. Pe lângă aceste studii, a publicat peste 10 cărți, iar acum este în tipografie primul tratat de legumicultură specială apărut în România.


 

 

Vizualizat: 3640 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

26 octombrie 2020 - 06:36

FELICITĂRI, ROMÂNIA! Cercetătoarei științifice dr. Angela Monica Ionică din cadrul colectivului Disciplinei de Parazitologie și Boli parazitare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a fost decernat prestigiosul Premiu Memorial ”Odile Bain”.

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

26 octombrie 2020 - 06:02

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică, 25 octombrie 2020, că fermierii români vor beneficia de o nouă schemă de ajutor în valoare maximă de 6.000 de lei lunar. Proiectul de Ordonanță de Urgență este în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii