KWS+
Reclama header after big part 2

S-A REPARAT NEDREPTATEA!

Publicat: 26 decembrie 2019 - 07:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

REVENIRE ASUPRA DECIZIEI. Cercetătorul Costel Vînătoru va fi reinstalat în funcţia de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău. Anunţul a fost făcut pe pagina sa Facebook de către liderul liberalilor buzoieni, deputatul Cristian Romanescu.

“În urma discuţiilor purtate cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cercetătorul Costel Vânătoru va fi repus în funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău. Astfel, Costel Vânătoru, în calitatea sa incontestabilă de cercetător în cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare-Legumicolă Buzău, poate în continuare să își pună în valoare cunoștințele în vederea dezvoltării sectorului legumicol național. Mult succes!”  A postat preşedintele PNL Buzău. 

Cristian Romanescu a declarat că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a luat această decizie după mai multe runde de discuţii pe care cei doi le-au avut, atât în Parlament, cât şi cu ocazia vizitei şefului MADR făcute la Buzău în urmă cu mai bine de o săptămână când a fost invitat de organizaţia judeţeană liberală. 

Demiterea a stârnit un uriaş val de indignare

Cercetătorul Costel Vânătoru a fost demis din funcţia de director al Băncii de Resurse Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Medicinale şi Aromatice în noaptea de 12 spre 13 decembrie.  Decizia a trezit un val uriaş de indignare a unei părţi a clasei politice buzoiene, a cetăţenilor, dar şi a reprezentanţilor mass media.

Duminică, 15 decembrie, la Buzău, la iniţiativa primarului s-a desfăşurat un miting şi un marş de susţinere pentru Costel Vînătoru la care au fost prezenţi peste 700 de participanţi.

protest-buzau-coperta_b

Manifestanţii au purtat pancarte cu mesaje de genul: ”Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară!”, ”Ruşine să vă fie”, ”Nu ne otrăviţi copiii”, cerându-i ministrului ministrului Agriculturii, Adrian Oros să revină asupra deciziei semnate.
Costel Vînătoru nu a participat pentru că nu a organizat protestul, însă le-a mulţumit buzoienilor pentru susţinere, sublinind că banca de gene este un proiect naţional, nu unul politic, de importanţă ştiinţifică, menit să păstreze seminţele noastre, româneşti, în condiţii de siguranţă pe termen mediu şi lung.

De asemenea, în mediul virtual a circulat o petiţie on-line intitulată “TOŢI PENTRU Costel Vînătoru” prin care s-au strâns mii de semnături pentru ca Guvernului României să revoce decizia de înlocuire a cercetătorului buzoian.

Un proiect pentru viitorul României!

Invitat în Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaţilor, omul de ştiinţă buzoian a făcut încă o dată apel la formaţiunile politice, astfel încât să repună pe drumul corect activitatea Băncii de Gene din Buzău.

„Partidul meu este acesta, pe care l-am primit de la părinţii mei, mi-au spus aşa: - «Pleci de acasă, doi prieteni ai - munca şi rugăciunea. Aceştia sunt prietenii tău, aceştia nu te vor trăda niciodată». Acesta este partidul meu - Dumnezeu şi munca cinstită. Nu am fost membru al niciunei formaţiuni politice, respect toate formaţiunile politice care activează în România, nu am nimic cu acestea, în schimb am făcut apel ca toate formaţiunile politice să se alăture acestui proiect, să susţină acest proiect, că vorbim de viitorul României”, a afirmat Vînătoru.

Şi apoi a continuat: "Îmi pare rău că nu am evaluat foarte bine în ce țară trăiesc. Îmi pare rău, în aceste momente grele, că nu am plecat din țară atunci când trebuia. Poate nu aș fi ajuns în situația în care un secretar de stat să zică despre mine: lasă că i-am făcut un bine... să se ducă să facă mai multă cercetare, domnule! Și alte jigniri! Nu cred că meritam acest lucru! Pentru un salariu de bază de 2.500 lei, la care se mai adaugă și doctoratul etc, am făcut suficient pentru țara mea", a susţinut cercetătorul Costel Vânătoru.adresa-madr-vanatoru_b

Adresă către ASAS

De asemenea, în data de 18. 12. 2019, MADR, sub semnătura ministrului Nechita-Adrian Oros, a trimis o adresă către preşedintele ASAS, Valeriu Tabără, prin care solicită propunerea unei persoane pentru a ocupa postul de director al Băncii de Gene. 
Dar după ultimele evoluţii, se pare că cercetătorul Costel Vînătoru va fi repus în funcţie în aceste zile.  

Un remarcabil om de ştiinţă

Costel Vînătoru activează de 34 de ani în domeniul cercetării legumicole, însemnând toate ramurile ei: floricultură, plante medicinale și aromatice, plante rare. Cercetător fiind a reușit să omologheze peste 40 de soiuri și hibrizi de plante de cultură și să obțină colecții valoroase la diferite specii legumicole, care însumează peste 2.000 de genotipuri, soiuri de tomate, câteva sute de genotipuri de vinete, peste 400 de soiuri de ardei. Toate aceste colecții de plante depășesc, însumat, 10.000 de soiuri românești, multe dintre ele cu o vechime considerabilă care nu mai sunt în cultură astăzi.

Omul de ştiinţă are publicate până acum peste 200 de referate științifice, în țară și-n străinătate, majoritatea cu cotație academică înaltă. Pe lângă aceste studii, a publicat peste 10 cărți, iar acum este în tipografie primul tratat de legumicultură specială apărut în România.


 

 

Vizualizat: 3739 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

ANUNȚUL UNUI DIRECTOR APIA DESPRE PLATA SPRIJINULUI CUPLAT, SUBVENȚIA MARE!

22 ianuarie 2021 - 07:15

SUBVENȚIILE APIA CELE MAI RÂVNITE. Numărul de animale pentru care crescătorii solicită sprijin cuplat zootehnic aproape că s-a triplat în 2020, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică. Aceeași situație și-n cazul sprijinului cuplat vegetal, a crescut numărul de hectare pentru care se cere această subvenție.

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

MESAJUL ȘEFULUI APIA PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 06:34

PLATA SUBVENȚIILOR APIA ÎN ANUL 2021! Toți fermierii eligibili pentru plata ajutoarelor excepționale Covid-19 au primit integral banii până la această dată, le transmite directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, fermierilor români, într-un mesaj publicat de revista APIA.

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

PROGRAM DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI CARE SE VA DERULA TIMP DE 10 ANI!

21 ianuarie 2021 - 21:11

SPRIJIN AGRICULTURĂ. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat astăzi, 21 ianuarie 2021, la Craiova că sunt fonduri disponibile pentru un program de sprijin în agricultură, axat pe combaterea deșertificării și pe împădurire.

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

DECIZIE GUVERN! FERMIERII SUNT PE LISTĂ!

21 ianuarie 2021 - 20:46

OFICIAL! Guvernul a stabilit miercuri, 20 ianuarie 2021, prin hotărârea de modificare a HG 1.031/2020, privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, că fermierii, lucrătorii din agricultură şi din industria alimentară de alimente esenţiale intră în etapa 2 a Campaniei de vaccinare împotriva Covid 19, care se desfășoară în prezent.

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: PREGĂTIM UN NOU AJUTOR DE MINIMIS!

21 ianuarie 2021 - 18:50

O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII ROMÂNI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat miercuri, 20 ianuarie 2021, că anul acesta va fi lansat un nou program de ajutor de minimis pentru fermierii români.

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

TURMĂ DE OI ÎNECATĂ! CIOBANUL DISPĂRUT!

21 ianuarie 2021 - 17:47

DISPARIȚIE. O turmă de circa 70 de ovine a fost găsită înecată într-un pârâu din județul Olt. Ciobanul este căutat de Poliție. Familia de crescători de ovine pentru care lucra deține 500 de oi și 100 de capre.

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

SUBVENȚII APIA OBȚINUTE MAI MULȚI ANI PE ACTE FALSE!

21 ianuarie 2021 - 17:08

ANCHETA DNA. Procurorii DNA, prin Serviciul Teritorial Craiova, au trimis în judecată doi fermieri, după ce, timp de mai mulţi ani, aceştia au prezentat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură mai multe documente false, în urma cărora au obţinut subvenţii agricole. Actele ar fi fost falsificate de unul dintre fermieri.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii