Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

RASA DE OVINE MEROM VA FI OMOLOGATĂ LUNA ACEASTA!

Publicat: 17 iulie 2019 - 17:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TREI MIEI ȘI CU 20% MAI MULTĂ CARNE ȘI MAI MULT LAPTE! Directorul Institutului Național de Creștere a Ovinelor și Caprinelor Pallas Constanța, Radu Răducu anunță că luna aceasta va fi omologată de către Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) o nouă rasă de ovine, mult mai prolifică decât rasele cunoscute. Rasa de ovine va fi omologată sub numele Merom.

Doresc să vă spun că zilele acestea finalizăm documentația pentru omologarea rasei cu prolificitate ridicată, numita Merom. Această rasă va fi foarte utilă crescătorilor, mărind prolificitatea în turmele pe care le dețin, cu o capaciate de alăptare a oilor foarte, foarte bună și cu o calitate a carcaselor apropiată de Rasa Merinos de Pallas, a declarat directorul Institutului Național de Creștere a Ovinelor și Caprinelor Pallas Constanța, Radu Răducu, pentru Antena Satelor.

El a adăugat că noua rasă de oi va oferi cu 20% mai multă carne, lapte și va putea aduce pe lume până la 3 miei.

Nou rasă are la bază Merinosul de Palas și rasa Romanov (o rasă cu prolificitate/productivitate mare). Noua linie de animale are o prolificitate foarte mare, de 160 de miei la 100 de oi, în medie.

Am început, în 2018, să realizăm combinații între femele din această linie și berbeci de reproducție din două rase foarte bune pentru producția de carne. Rezultatele obținute la prima generație de metiși sunt excepționale: spor de greutate și viteză de creștere foarte bună, animalele sunt rezistente și adaptate condițiilor din România. Rezultatele trebuie verificate timp de câteva generații, pentru a avea un răspuns sigur, declara Radu Răducu, în aprilie, anul acesta.

Institutul Național de Creștere a Ovinelor și Caprinelor a mai omologat două rase de ovine, una în 2010 și a doua, doi ani mai târziu, în 2012.

După anul 1962, când a fost omologată rasa Merinos de Pallas, Institutul nostru a creat și omologat două rase de oi: în 2010 - Rasa de Lapte Pallas (o rasă adaptată condițiilor de câmpie, în special, din România, cu o producție de lapte foarte bună în comparație cu rasele locale) și în 2012 - Rasa de Carne Pallas, ieșind în întâmpinarea dorinței crescătorilor de a-și îmbunătăți calitatea carcaselor la mieii pe care îi obțin și îi valorifică. Ambele rase, și cea de lapte și cea de carne, sunt foarte solicitate de către crescători. (…) Mai nou, o să punem în vânzare și tineret ovin din anul acesta pentru ca să poată fi cumpărat de crescătorii de animale, să-l crească și anul viitor să-l poată folosi, a mai spus Radu Răducu, pentru sursa citată.

Vizualizat: 2972 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii