Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

RASA DE OVINE CARE SE VINDE CU 4,5 EURO/KG!

Publicat: 03 mai 2019 - 21:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RASA DE OI PROFITABILĂ! Un crescător de ovine din județul Sibiu a fost vizitat de reprezentanții Asociației Mondiale a Lânii. Oierul crește o rasă de oi care se vinde cu 4,5 euro/kg în Anglia în timp ce în România prețul este mai mic, ajunge la 8 lei/kg, susține europarlamentarul român Daniel Buda, care i-a însoțit pe reprezentanții Asociației Mondiale a Lânii la ferma de ovine din Sibiu.

Fermele de oi din Sibiu, locul unde performanța se împletește cu tradiția! Alături de reprezentanții Asociației Mondiale a Lânii, am avut ocazia să vizitez ferme de oi a fermierului Ioan Cruceat din localitatea Șura Mare, județul Sibiu. Fermierul Ioan crește 350 de oi Suffolk. Suffolk englezesc este rasa de oi cu cea mai mare viteză de creștere. Această calitate face ca berbecii să fie căutați în schemele de încrucișare ce vizează obținerea mieilor hibrizi de carne. Mai mult, crescătorul mi-a mărturisit că o particularitate a acestei rase este aceea că la carne nu se simte acel miros pregnant de oaie.

oi-sibiu-buda-4_b

oi-sibiu-buda_b

Carnea provenită de la oaia Suffolk este de foarte bună calitate și are un gust superior, recunoscut de consumatorii din întreaga lume. Din păcate, și în ceea ce privește creșterea acestei rase, fermierii întâmpină probleme multiple. Una dintre acestea este dată de prețul scăzut cu care se vinde kilogramul de carne în România. Astfel, kilogramul de carne Suffolk se vinde în Anglia cu 4,5 euro pe carcasa de un kilogram în timp ce în România ajunge și la 8 lei pe kilogram la cantitățile mari.

oi-sibiu-buda-2_b

Pe lângă oile Suffolk, fermierul Ioan Cruceat crește 11250 de Țurcane. Aceasta este cea mai populară rasă de oi din România, preferată de păstori pentru rezistența, dar și pentru producția de lapte, carne și lână. Țurcana se evidenţiază ca rasă prin rusticitatea şi rezistenţa organică deosebită. Dacă sunt bine îngrijite, oile Țurcane pot da o producție de lana de 3,8 kilograme. Pentru a obține rezultate optime, este necesară îmbinarea metodelor de încrucișare și selecție cu cele de hrănire, îngrijire și întreținere corespunzătoare.

oi-sibiu-buda-6_b

Îl felicit pe fermierul Ioan Cruceat pentru performanțele obținute în sectorul ovinelor. În ciuda multiplelor provocări cu care acest sector se confruntă, domnul Ioan a reușit să dezvolte cu succes această afacere și să reziste în fața tuturor provocărilor din sectorul agricol, a scris europarlamentarul Daniel Buda, pe pagina sa Facebook.

Vizualizat: 2852 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Agro Concept la Agromalim 2019 Hedere Oros Linamar la Indagra 2019 APAN Agriculture Equipments - Indagra 2019

Bancul zilei

Ca-n poveşti...

Ca-n poveşti...
- Fiica mea, când ţi-am spus să vii acasă precum Cenuşăreasa, m-am gândit că vei veni la ora 24:00, nu că vei veni cu un singur pantof şi fără rochie! Detalii