Adunarea Generală a membrilor LAPAR s-a săvârşit într-o zi de vineri, pe 20 februarie. „A fost un moment de prezentare a raportului de activitate pe anul trecut şi a proiectelor avute în vedere pentru 2015”, a spus laconic preşedintele organizaţiei profesionale, Laurenţiu Baciu, în conferinţa de presă organizată la finalul celor trei ore de lucru.
S-a mai discutat despre condiţiile de aplicare a noului PNDR, de bunele practici în agricultură, dar şi despre subvenţii. Nu au fost uitate nici probleme majore, rămase restante, aduse în faţă în anii trecuţi dar nelămurite nici până acum. S-au discutat şi câteva probleme organizatorice, pentru îmbunătăţirea activităţii LAPAR.
Legi inactuale şi incoerente, controale drastice
Vicepreşedintele Nicolae Sitaru a ţinut să precizeze că mai toţi membrii au ridicat „problema legislaţiei stufoase vizavi de domeniul nostru de activitate. Este o legislaţie fără cap şi fără coadă, pe care, din păcate, aproape nici un fermier nu o mai înţelege şi care este, câteodată, chiar duşmănoasă. De aceea ne-am propus să punem presiune pe autorităţi, în special pe minister, pentru a simplifica legislaţia. Pentru ca atunci când facem ceva, să ştim: ori e albă, ori e neagră”. Sitaru a subliniat că o legislaţie armonizată, uşor de înţeles şi de aplicat, nu poate fi decât în beneficiul ambelor părţi. Fermierii ar performa iar statul ar încasa impozite mai mari. (...).
Despre „impozitul pe cheltuială” şi alte detalii citiţi în revista Ferma, ediţia 1 – 15 martie 2015!