KWS+
Reclama header after big part 2

RAPORT OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! DISPAR PĂȘUNI!

Publicat: 11 decembrie 2018 - 11:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL, BRUXELLES! Ultimul raport publicat pe 6 decembrie 2018 de Comisia Europeană, Perspectivele agricole ale UE 2018-2030, arată că vor continua să scadă, până-n 2030, suprafețele de pășuni permanente și cele cultivate cu cele mai importante cereale. În schimb, vor crește suprafețele utilizate pentru furaje.

Deși se estimează că va continua să scadă suprafața de teren utilizată în scopuri agricole în UE până în 2030, majoritatea culturilor agricole își vor crește producția în conformitate cu raportul UE privind perspectivele agricole, publicat la 6 decembrie 2018.

Raportul constată că declinul total al terenurilor agricole în UE este de așteptat până în 2030, deși într-un ritm mai lent decât în ultimul deceniu. Suprafața va scădea de la 178 milioane ha în 2018 la 176 milioane ha în 2030. În conformitate cu această tendință, scad până-n 2030 suprafețele cultivate cu cele mai importante cereale, cele de pășuni permanente și cele pe care sunt culturi permanente. În schimb, va crește ușor suprafața cultivată cu furaje, în principal datorită porumbului însilozat, ajungând la 22 milioane ha în 2030.

În 2018, culturile arabile reprezintă 45% (80 milioane ha) din totalul exploatărilor. Pajiștea permanentă acoperă o treime (aproape 60 milioane ha). Este urmată de suprafața furajeră (21 milioane ha) și culturile permanente (11,5 milioane ha), care reprezintă 12% și 6%, respectiv, susține raportul Comisiei.

Pentru sectorul zahărului, inițiativele în materie de sănătate și preferințele consumatorilor vor conduce la o scădere a consumului UE cu 5%. Este de așteptat să fie substituit doar parțial de o utilizare tot mai mare a izoglucozelor în produsele alimentare prelucrate. Ca îndulcitor caloric total, consumul va scădea cu 2%. Până în 2030, producția de zahăr a UE va ajunge la 19,3 milioane de tone, în comparație cu 18,6 milioane de tone în 2018. Cu acest nivel de producție, UE va rămâne un exportator net de zahăr pe o piață mondială dominată de Brazilia.

În ceea ce privește piața cerealelor, se estimează că producția va continua să crească și va ajunge la 325 milioane de tone până în 2030 (comparativ cu 284 milioane de tone pentru 2018). Această creștere va fi determinată de o intensificare a utilizării industriale a cerealelor, de creșterea cererii de furaje și de perspectivele de export. Cu toate acestea, creșterea ulterioară va fi restricționată din cauza potențialului limitat de expansiune a zonei și a unui randament scăzut. În cele din urmă, se așteaptă ca prețurile să rămână destul de stabile, de exemplu grâul comun fiind de aproximativ 180 EUR pe t.

În ceea ce privește semințele oleaginoase, nu este de așteptat o creștere suplimentară în zona de recoltare a rapiței datorită oportunităților și limitelor politicii privind biocombustibilii după 2020. Se așteaptă ca soia să se extindă în continuare în UE, într-un ritm mai lent decât cel actual. În plus, datorită unui mediu favorabil al politicii, culturile proteice au cunoscut recent o puternică revigorare.

Cererea mare, atât de hrană pentru animale, cât și pentru consumul uman, va conduce în continuare la creșterea producției de boabe de soia și de proteaginoase. Acest lucru, împreună cu unele îmbunătățiri ale randamentului, va duce la o creștere suplimentară a producției din UE. Cu toate acestea, cu o pondere de doar 1,4% din totalul terenurilor agricole, suprafața proteaginoasă va rămâne limitată.

În perspectivă, cererea de hrană ar trebui să crească, în principal datorită creșterii suplimentare a producției de păsări de curte și de produse lactate. Utilizarea totală a furajelor ar trebui să ajungă la 275 milioane de tone în 2030 pentru cele trei tipuri de furaje combinate (conținut scăzut, mediu și ridicat de proteine). Însă cererea va fi mai mare pentru furajele obținute din culturile fără plante modificate genetic (GM) și din culturi organice.

Vizualizat: 3264 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

24 ianuarie 2021 - 22:23

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Situația acordării subvențiilor pentru fermele de animale este, în acest an, pe lista urgențelor Ministerului Agriculturii. Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

MINISTRUL OROS: 88 MILIOANE EURO, ÎMPĂRȚITE ÎN 2021 FERMIERILOR ROMÂNI CA AJUTOARE DE MINIMIS!

24 ianuarie 2021 - 20:43

BANI PENTRU FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat că suma alocată anul acesta pentru ajutoarele de minimis destinate fermierilor și crescătorilor de animale este de 88 de milioane de euro.

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

28.000 DE PORCI VOR FI UCIȘI! PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ LA CEA MAI MARE FERMĂ DIN SIBIU!

24 ianuarie 2021 - 20:03

ALERTĂ! Autoritățile sanitar veterinare din Sibiu sunt în alertă maximă după ce a fost confirmat focar de pestă porcină africană în orașul Avrig la cea mai mare fermă din județ. Potrivit estimărilor, peste 28 de mii de animale urmează să fie incinerate, iar în zona s-au instituit măsuri speciale de limitare a circulației animalelor, prin decizie a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, informează Prefectura Sibiu.

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii