Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PUȘCĂRIE PENTRU PRACTICI ILEGALE ÎN ABATOARE!

Publicat: 06 februarie 2019 - 16:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCANDALUL CĂRNII DE VITĂ CONTAMINATĂ, IMPORTATĂ DE ROMÂNIA! Comisia Europeană verifică ce s-a înâmplat în Polonia după ce din această țară a pornit spre mai multe țări din Europa carne de vită provenind de la animale bolnave. Și România a importat carne de vită congelată din Polonia și a fost nevoie ca autoritățile sanitar veterinare să o retragă urgent de pe piață, înainte de a fi mâncată de români. Acum, Polonia vrea pușcărie pentru practicile ilegale din abatoare.

Auditorii Comisiei Europene au început de două zile evaluarea la fața locului a controalelor oficiale din Polonia pentru clarificarea alertelor privind siguranța alimentară de săptămâna trecută. Auditul se desfășoară pe parcursul a cinci zile, cuprinzănd atât verificări ale documentelor cât și auditul unor unități de abatorizare bovine.

Trebuie subliniat faptul că sistemul de trasabilitate al UE și-a demonstrat eficiența permițând statelor membre UE să identifice alimentele suspecte și să le retragă rapid de pe piață.

De îndată ce riscul s-a produs, autoritățile poloneze au furnizat informațiile corespunzătoare Sistemului Rapid de alertă al UE pentru produse alimentare & Feed (RASFF), după cum ne-au informat astăzi colegii din UECBV - European Livestock & Meat Trading Union, a postat dr. Mary Pană, membră în Consiliul de Experți ANSVSA, președinta Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP), pe pagina sa Facebook. 

Potrivit aceleiași surse, Consiliul sectorial polonez pentru carne de vită, compus din șase organizații din industrie, reprezentând crescătorii, producătorii și prelucrătorii de carne bovină, din care face parte și Asociația poloneză a cărnii - membră a UECBV propune măsuri draconice pentru eliminarea practicilor ilegale la sacrificarea animalelor.

vacute-2019_b

PROPUNERILE CONSILIULUI SECTORIAL POLONEZ PENTRU CARNE DE VITĂ – PENTRU ELIMINAREA PRACTICILOR ILEGALE ÎN ABATOARELE DE VITE

1. Introducerea principiului "zero toleranță", și anume sancțiuni penale sub formă de sentințe necondiționate de închisoare pentru antreprenorii responsabili pentru sacrificarea ilegală a animalelor, împreună cu interdicția de a face afaceri în acest domeniu. De asemenea, propunem interzicerea exercitării profesiei de medic veterinar de până la 6 ani pentru medicii veterinari care au săvârșit o încălcare a legii.
2. Introducerea monitorizării complete, 24 de ore din 24 în abatoare, de la locul de descărcare a animalelor, săli de sacrificare, până la locul de clasificare a jumătăților de carcase. Accesul la monitorizare este disponibil pentru serviciile veterinare de stat și alte autorități care se ocupă de siguranța alimentară, precum și agențiilor care aplică legea.
Sistemul de înregistrare ar trebui să fie amplasat într-un loc inaccesibil persoanelor neautorizate, sigilat de o manieră adecvată, având un sistem dual de alimentare în caz de întrerupere a alimentării. Antreprenorul ar trebui să suporte consecințele financiare pentru ruperea sigiliilor sau a interferențelor în monitorizare. Monitorizarea ar trebui să includă și vehiculele de transport, care ar împiedica intrarea animalelor cu probleme de deplasare.
3. Creșterea controlului tuturor intermediarilor în comerțul cu animale în ceea ce privește starea tehnică a vehiculelor, echipamentelor și drepturilor de transport al animalelor. Inspecțiile trebuie să fie efectuate de inspectorii de transport rutier și de poliție. În cazul unei încălcări grave a legii, este necesar să se interzică desfășurarea de activități în acest domeniu pe o perioadă de 2 ani.
4. Crearea unei liste active a abatoarelor și a entităților care efectuează sacrificarea de urgență și publicarea listei pe site-urile internet și la sediul inspecției veterinare regionale, cât și in filialele Agenției pentru Restructurarea și Modernizarea Agriculturii.
5. Introducerea obligației ca un proprietar de bovine să posede un registru de tratament și să fie creată o bază electronică centrală de tratare a bovinelor, la care medicii veterinari, abatoarele și serviciile de inspecție veterinară să poată avea acces. Registrul central va permite verificarea istoricului tratamentului fiecărui animal în cazul în care există o suspiciune. De asemenea, va crește numărul de teste inhibitorii.
6. Introducerea subvențiilor pentru asigurarea voluntară a animalelor împotriva riscului de deces și de sacrificare de urgență cauzate de: boli, accidente. În prezent, aceste asigurări sunt voluntare, iar rata lor este insuficient de mare în comparație cu probabilitatea unui astfel de eveniment. Asistența financiară a statului în acest sens ar elimina practic tentația de a vinde un animal care nu respectă standardele de calitate.
7. Introducerea subvențiilor pentru efectuarea eutanasierii animalelor bolnave care nu fac obiectul unei sacrificări de urgență. În prezent, costurile totale de asomare a animalelor sunt suportate de agricultor, costul unei astfel de operațiuni fluctuează de la 350-500 PLN / buc.
8. În cadrul campaniei de informare, Consiliul sectorial pentru carne de vită intenționează să desfășoare campanii de informare și instruire a agricultorilor cu privire la modul de acțiune în caz de necesitate de sacrificare. În opinia noastră, educarea și sensibilizarea agricultorilor va reduce amploarea sacrificărilor ilegale.
9. Propunem introducerea unei legi care să permită funcționarea abatoarelor mobile de bovine folosite pentru sacrificări de urgență. În prezent, un număr foarte mic de abatoare au dreptul la un astfel de serviciu și așteptarea este adesea foarte lungă, ceea ce face ca animalul să sufere inutil. De asemenea, propunem să creștem numărul și frecvența formării pentru cei care vor efectua sacrificarea de urgență și modificarea cerințelor în acest domeniu.
10. Trebuie să îmbunătățim în continuare Sistemul de identificare și înregistrare în ceea ce privește furnizarea cauzei sacrificării animalului și creșterea frecvenței inspecțiilor atunci când există un număr mare de decese și sacrificări de necesitate.

Consiliul sectorial de carne de vită este compus din șase organizații din industrie, reprezentând crescătorii, producătorii și prelucrătorii:  Asociația poloneză a crescătorilor și producătorilor de vite și carne de vită, Asociația poloneză a producătorilor de bovine, Federația asociațiilor patronatelor - deținătorii și proprietarii agricoli, Uniunea producătorilor și angajatorilor din Industria cărnii, Asociația macelarilor polonezi și a producătorilor polonezi de carne.

Vizualizat: 1955 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

OIERUL VASILE TURCULEȚ: HALAL SPECIALIȘTI ÎN ZOOTEHNIE!

27 octombrie 2020 - 18:27

SCRISOARE. Vasile Turculeț, care se autodefinește un oier de canapea în prezent, dar care are la activ 40 de ani de oierit, deținând și funcția de președinte al Asociației Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine "Dealu Negru" Bistriţa Năsăud, a transmis astăzi o scrisoare către AGROINFO. Vasile Turculeț, un pionier în selecția și ameliorarea genetică a ovinelor, ne spune că zootehnia din România nu a scăpat nici astăzi de aberațiile comuniste.

"Foamea" de cereale a Chinei va continua pe seama incertitudinilor

27 octombrie 2020 - 14:50

Apetitul Chinei pentru importurile de cereale este în continuă creştere, întrucât țara intenționează să-și satisfacă cererea internă și să îşi asigure rezerve interne stabile în contextul unor factori de piață incerţi şi a tensiunilor comerciale internaţionale. În ultimele luni, China a accelerat achiziția de porumb, grâu, soia, sorg și orz, potrivit agențiile de monitorizare a pieței internaţionale. Dependența tot mai mare de importuri, creșterea prețurilor interne și teama de provocările logistice induse de pandemie sunt doar câţiva dintre factorii care au contribuit la această "foame" a Chinei.

SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

SECRETAR DE STAT MADR: AU VÂNDUT CERTIFICATE ȘI CROTALII PRIN CURIER! COMERȚ CU HÂRTII PENTRU SPRIJINUL CUPLAT!

27 octombrie 2020 - 10:22

COMERȚ CU HÂRTII ȘI CROTALII PRIN CURIER PENTRU SUBVENȚIA APIA MARE! Dezvăluire gravă făcută de secretarul de stat George Scarlat, Ministerul Agriculturii, luni seara, la Agro TV. Certificate de origine și crotalii vândute prin curier pentru a se obține cea mai mare subvenție din zootehnie, sprijinul cuplat. Oficialul MADR s-a referit la sectorul creșterii ovinelor. Avem dovezi, a spus Scarlat. El a adăugat că așa nu se mai poate continua cu sprijinul cuplat.

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

EURODEPUTAT BUDA: SĂ PLECE DIN INSTITUȚIILE STATULUI CEI CARE DISTRUG FERMIERUL ROMÂN CU CONTROALELE!

27 octombrie 2020 - 08:20

OFICIAL BRUXELLES.  Fermierul român trebuie lăsat să muncească, să producă hrană de calitate, nu trebuie agasat de controale peste controale. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE) avertizează că funcționarii din instituțiile statului care gestionează banii europeni pentru agricultură și care sunt chitiți să distrugă fermierul român cu controalele, vor pleca acasă. Voi avea grijă să se înțeleagă acest lucru, iar cei care nu înțeleg să plece din sistem, a spus tranșant eurodeputatul român.

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

SCRISOAREA FERMIERILOR CĂTRE PRIM-MINISTRUL ROMÂNIEI!

27 octombrie 2020 - 06:30

DISPERARE! Grupul de Inițiativă al Producătorilor Agricoli din Dobrogea a transmis o scrisoare deschisă către prim-ministrul României, Ludovic Orban. Fermierii români sunt disperați și au nevoie de susținerea statului.

UNCSV: DECLARAȚIA PRIVIND BENEFICIARUL REAL AL COOPERATIVELOR AGRICOLE

UNCSV: DECLARAȚIA PRIVIND BENEFICIARUL REAL AL COOPERATIVELOR AGRICOLE

27 octombrie 2020 - 05:51

COMUNICAT. Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – U.N.C.S.V., reamintește membrilor cooperatori și cooperativelor agricole că entitățile înființate și funcționale în baza prevederilor Legii 566/2004, actualizată și Legea 1/2005, actualizată, fiind constituite din membri fondatori și acționari, persoane fizice și juridice, care se supun prevederilor acestora, sunt obligate să dețină părți sociale de maximum 20%.

APICULTOR: STUPARII ROMÂNI AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI MUTE FAMILIILE DE ALBINE ÎN ALTE ȚĂRI!

APICULTOR: STUPARII ROMÂNI AU ÎNCEPUT SĂ-ȘI MUTE FAMILIILE DE ALBINE ÎN ALTE ȚĂRI!

26 octombrie 2020 - 18:27

VOCEA APICULTORULUI. Un singur apicultor român și-a dus 850 de familii de albine în altă țară, fără să aibă probleme la frontieră. Așa că încet-încet vor pleca și alți apicultori din țară. Noi, stuparii români, am început să ne ducem albinele în alte țări UE, pentru că apicultura românească este distrusă bucată cu bucată, este supărat apicultorul Gheorghe Grigor, într-un mesaj transmis către AGROINFO.

LISTA APIA CU FERMIERII CARE BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE 7.000 DE EURO/FERMĂ!

LISTA APIA CU FERMIERII CARE BENEFICIAZĂ DE AJUTORUL DE 7.000 DE EURO/FERMĂ!

26 octombrie 2020 - 14:55

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, lista cu fermierii din fiecare județ care au cerut ajutorul Covid 19, a cărui valoare este de maxim 7.000 de euro/fermă.

SUBVENȚII APIA MAI MICI PENTRU FERMELE MARI, SUBVENȚII APIA MAI MARI PENTRU FERMELE MICI!

SUBVENȚII APIA MAI MICI PENTRU FERMELE MARI, SUBVENȚII APIA MAI MARI PENTRU FERMELE MICI!

26 octombrie 2020 - 09:18

OFICIAL PARLAMENTUL EUROPEAN! Mai mult sprijin pentru cei care practică o agricultură mai favorabilă pentru climă și mediu. Plățile directe anuale sunt plafonate la 100.000 euro, iar IMM-urile vor beneficia de sprijin suplimentar. Se introduc măsuri personalizate pentru a ajuta fermierii să facă față crizelor. Se aplică sancțiuni mai severe celor care încalcă normele în mod repetat (de ex. regulile legate de mediu sau calitatea vieții animalelor), anunță oficial Parlamentul European, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii