Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PUȘCĂRIE PENTRU PRACTICI ILEGALE ÎN ABATOARE!

Publicat: 06 februarie 2019 - 16:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SCANDALUL CĂRNII DE VITĂ CONTAMINATĂ, IMPORTATĂ DE ROMÂNIA! Comisia Europeană verifică ce s-a înâmplat în Polonia după ce din această țară a pornit spre mai multe țări din Europa carne de vită provenind de la animale bolnave. Și România a importat carne de vită congelată din Polonia și a fost nevoie ca autoritățile sanitar veterinare să o retragă urgent de pe piață, înainte de a fi mâncată de români. Acum, Polonia vrea pușcărie pentru practicile ilegale din abatoare.

Auditorii Comisiei Europene au început de două zile evaluarea la fața locului a controalelor oficiale din Polonia pentru clarificarea alertelor privind siguranța alimentară de săptămâna trecută. Auditul se desfășoară pe parcursul a cinci zile, cuprinzănd atât verificări ale documentelor cât și auditul unor unități de abatorizare bovine.

Trebuie subliniat faptul că sistemul de trasabilitate al UE și-a demonstrat eficiența permițând statelor membre UE să identifice alimentele suspecte și să le retragă rapid de pe piață.

De îndată ce riscul s-a produs, autoritățile poloneze au furnizat informațiile corespunzătoare Sistemului Rapid de alertă al UE pentru produse alimentare & Feed (RASFF), după cum ne-au informat astăzi colegii din UECBV - European Livestock & Meat Trading Union, a postat dr. Mary Pană, membră în Consiliul de Experți ANSVSA, președinta Asociației Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP), pe pagina sa Facebook. 

Potrivit aceleiași surse, Consiliul sectorial polonez pentru carne de vită, compus din șase organizații din industrie, reprezentând crescătorii, producătorii și prelucrătorii de carne bovină, din care face parte și Asociația poloneză a cărnii - membră a UECBV propune măsuri draconice pentru eliminarea practicilor ilegale la sacrificarea animalelor.

vacute-2019_b

PROPUNERILE CONSILIULUI SECTORIAL POLONEZ PENTRU CARNE DE VITĂ – PENTRU ELIMINAREA PRACTICILOR ILEGALE ÎN ABATOARELE DE VITE

1. Introducerea principiului "zero toleranță", și anume sancțiuni penale sub formă de sentințe necondiționate de închisoare pentru antreprenorii responsabili pentru sacrificarea ilegală a animalelor, împreună cu interdicția de a face afaceri în acest domeniu. De asemenea, propunem interzicerea exercitării profesiei de medic veterinar de până la 6 ani pentru medicii veterinari care au săvârșit o încălcare a legii.
2. Introducerea monitorizării complete, 24 de ore din 24 în abatoare, de la locul de descărcare a animalelor, săli de sacrificare, până la locul de clasificare a jumătăților de carcase. Accesul la monitorizare este disponibil pentru serviciile veterinare de stat și alte autorități care se ocupă de siguranța alimentară, precum și agențiilor care aplică legea.
Sistemul de înregistrare ar trebui să fie amplasat într-un loc inaccesibil persoanelor neautorizate, sigilat de o manieră adecvată, având un sistem dual de alimentare în caz de întrerupere a alimentării. Antreprenorul ar trebui să suporte consecințele financiare pentru ruperea sigiliilor sau a interferențelor în monitorizare. Monitorizarea ar trebui să includă și vehiculele de transport, care ar împiedica intrarea animalelor cu probleme de deplasare.
3. Creșterea controlului tuturor intermediarilor în comerțul cu animale în ceea ce privește starea tehnică a vehiculelor, echipamentelor și drepturilor de transport al animalelor. Inspecțiile trebuie să fie efectuate de inspectorii de transport rutier și de poliție. În cazul unei încălcări grave a legii, este necesar să se interzică desfășurarea de activități în acest domeniu pe o perioadă de 2 ani.
4. Crearea unei liste active a abatoarelor și a entităților care efectuează sacrificarea de urgență și publicarea listei pe site-urile internet și la sediul inspecției veterinare regionale, cât și in filialele Agenției pentru Restructurarea și Modernizarea Agriculturii.
5. Introducerea obligației ca un proprietar de bovine să posede un registru de tratament și să fie creată o bază electronică centrală de tratare a bovinelor, la care medicii veterinari, abatoarele și serviciile de inspecție veterinară să poată avea acces. Registrul central va permite verificarea istoricului tratamentului fiecărui animal în cazul în care există o suspiciune. De asemenea, va crește numărul de teste inhibitorii.
6. Introducerea subvențiilor pentru asigurarea voluntară a animalelor împotriva riscului de deces și de sacrificare de urgență cauzate de: boli, accidente. În prezent, aceste asigurări sunt voluntare, iar rata lor este insuficient de mare în comparație cu probabilitatea unui astfel de eveniment. Asistența financiară a statului în acest sens ar elimina practic tentația de a vinde un animal care nu respectă standardele de calitate.
7. Introducerea subvențiilor pentru efectuarea eutanasierii animalelor bolnave care nu fac obiectul unei sacrificări de urgență. În prezent, costurile totale de asomare a animalelor sunt suportate de agricultor, costul unei astfel de operațiuni fluctuează de la 350-500 PLN / buc.
8. În cadrul campaniei de informare, Consiliul sectorial pentru carne de vită intenționează să desfășoare campanii de informare și instruire a agricultorilor cu privire la modul de acțiune în caz de necesitate de sacrificare. În opinia noastră, educarea și sensibilizarea agricultorilor va reduce amploarea sacrificărilor ilegale.
9. Propunem introducerea unei legi care să permită funcționarea abatoarelor mobile de bovine folosite pentru sacrificări de urgență. În prezent, un număr foarte mic de abatoare au dreptul la un astfel de serviciu și așteptarea este adesea foarte lungă, ceea ce face ca animalul să sufere inutil. De asemenea, propunem să creștem numărul și frecvența formării pentru cei care vor efectua sacrificarea de urgență și modificarea cerințelor în acest domeniu.
10. Trebuie să îmbunătățim în continuare Sistemul de identificare și înregistrare în ceea ce privește furnizarea cauzei sacrificării animalului și creșterea frecvenței inspecțiilor atunci când există un număr mare de decese și sacrificări de necesitate.

Consiliul sectorial de carne de vită este compus din șase organizații din industrie, reprezentând crescătorii, producătorii și prelucrătorii:  Asociația poloneză a crescătorilor și producătorilor de vite și carne de vită, Asociația poloneză a producătorilor de bovine, Federația asociațiilor patronatelor - deținătorii și proprietarii agricoli, Uniunea producătorilor și angajatorilor din Industria cărnii, Asociația macelarilor polonezi și a producătorilor polonezi de carne.

Vizualizat: 1872 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

09 iulie 2020 - 13:35

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 28.07.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în Trim. II și luna iunie a anului 2020.

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

Jurnal de campanie - GRÂU 2020 - Rusia

09 iulie 2020 - 11:35

Campania de recoltat la grâu este în lină desfăşurare şi au început să apară primele date preliminarii privind producţia. Astfel, până la data 7 iulie, fermierii ruși au recoltat 9,4 milioane tone grâu, de pe 2,9 milioane hectare, cu un randament mediu de 3,23 t/ha, arată datele publicate de Ministerului Agriculturii din Rusia. La aceeaşi dată, recolta de orz însuma 2,1 milioane tone, de pe 615 mii hectare, cu un randament mediu de 3,43 t/ha.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

08 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE FERMIERI. Animalele nu sunt niște mașini, niște strunguri pe care să le pui într-o hală, și să aștepți să treacă criza! Comisia Europeană trebuie să activeze de urgență rezerva de criză în vederea sprijinirii sectorului agricol, în special a sectoarelor cărnii de vită, de mânzat și de pasăre din UE, a scris astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), pe pagina sa Facebook.

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

08 iulie 2020 - 11:42

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță astăzi lansarea în data de 13 iulie 2020 a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 - Investiții în active fizice - Sub-măsura 4.2 – “Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, cu o alocare de totală de 12.930.334 euro, informează MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ NOI AJUTOARE ÎN AGRICULTURĂ!

08 iulie 2020 - 11:11

OFICIAL. Comisia a adoptat marți, 7 iulie 2020, un pachet suplimentar de măsuri excepționale pentru sprijinirea sectoarele vinicol, legume și fructe ca urmare a crizei provocate de coronavirus și a consecințelor acesteia asupra acestor sectoare din agricultură, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România, transmis pentru AGROINFO.

AMENZI DE LA 3.000 DE LEI LA 6.000 DE LEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

AMENZI DE LA 3.000 DE LEI LA 6.000 DE LEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

08 iulie 2020 - 10:31

ANUNȚAȚI ÎN 24 DE ORE MEDICUL VETERINAR! Crescătorii de animale sunt sancționați de Autoritatea Național Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) cu amenzi de la 3.000 de lei până la 6.000 de lei, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii