Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PROTEST! OIERUL CARE I-A DEZVĂLUIT MINISTRULUI DAEA AFACERILE CU PĂȘUNI E CU TURMELE ÎN STRADĂ!

Publicat: 08 iunie 2017 - 13:16
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUTE DE OI LA PROTEST! De doi ani cerem control la animale la fața locului....răspuns... nu este de competența noastră!!!!Normal....Coruptul nu avea animale!!!! Acuză fermierul Dan Petrescu, unul dintre cei mai mari oieri din Argeș. Fermierul a ieșit astăzi, joi, 8 iunie cu turma de oi pe străzile din centrul localității. Fermierul acuză că a pierdut dreptul de a folosi o pășune de 600 ha în favoarea cuiva care nu deține animale.

Dan Petrescu este unul dintre oierii care a fost în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, și i-a dezvăluit afacerile care se fac cu pășunile, cum sunt trucate licitațiile și cum oierii adevărați nu ajung să beneficieze de aceste pășuni. protest-cu-oi_bDan Petrescu a amenințat, nu o dată, că va ieși cu turma de oi pe străzile din Curtea de Argeș, că-și va duce mioarele în fața primăriei, să se ocupe primarul de ele. Astăzi, oierul a decis să iasă cu oile în stradă!

În drum spre primărie, turmele de oi au fost flancate de cordoane de jandarmi și polițiști. Dan Petrescu a postat pe pagina sa de Facebook ce se întâmplă. Protestul continuă, urmează discuții la primărie și cel mai probabil o comisie împreună cu ciobanii vor pleca spre munte!

Necazul fermierului pornește de la o pășune alpină de 600 de hectare. Dan Petrescu a închiriat, în 2005,  de la primărie această pășune pentru 10 ani. Încărcătura de animale o asigură pentru că fermierul deține  2.500 de oi. După 10 ani s-a întâmplat nenorocirea, spune fermierul.

Primăria Curtea de Argeș a refuzat reînnoirea contractului și a tergiversat scoaterea pășunii la licitație până anul acesta. Dan Petrescu a licitat, dar ghinion! Licitația a fost câștigată de altcineva.

AGROINFO A SCRIS AICI ÎNTREAGA POVESTE A OIERULUI!

Ne-a ajuns cuțitul la os! Eu sunt cel mai mare crescător de ovine din județul Argeș și am ajuns să nu mai am pășune. Mai mare durere decât atât nu cred că există pentru un crescător de animale.  În 2015, când a expirat contractul, Primăria Curtea de Argeș nu a vrut să-l mai prelungească. Nu a vrut nici să scoată pășunea la licitație, nici să-mi prelungească mie contractul! Mă judec cu ei. Astăzi (luni, 10 aprilie n.r.) sunt la proces, la Pitești, la județ. Domle, ne fură România bani cu acte în regulă. Banii care trebuie să ajungă la noi, ajung în bugetele primăriilor.

Totul e politic! Banii europeni ai noștri se duc în bugetul primăriei cu acte în regulă. Noi suntem disperați, în toată țara suntem disperați. Pentru pășune, m-au dus cu zăhărelul și cu minciuna la primărie. Și-au bătut joc de mine! Nu e posibil așa ceva în România! A declarat Dan Petrescu, pentru AGROINFO.

Dan Petrescu a fost la începutul lunii mai în audiență la ministrul agriculturii, Petre Daea, alături de Ghiță Ciobanul, oier în Sibiu și de Ionică Sterp, oier în Bihor. colaj-oieri_bOierii i-au dezvăluit șefului de la Agricultură ce fac băieții veseli și deștepți din oierit, cum sunt falsificate certificatele de origine pentru berbecii pentru care se cere sprijinul cuplat și cum sunt acaparate, prin afaceri oneroase, pășunile. (foto dreapta Dan Petrescu)

 CITEȘTE ȘI: ANCHETĂ la Ministerul AGRICULTURII! SE CAUTĂ ORIGINEA BERBECILOR FĂRĂ ORIGINE!

Imediat după discuțiile cu ministrul agriculturii, Dan Petrescu s-a întâlnit cu prefectul județului Argeș, să vadă ce poate rezolva cu pășunea alpină. Oierul ne-a contactat după întâlnire și era extrem de furios, semn că problema nu i-a fost rezolvată. Nu mai am cu ce să-mi hrănesc oile! Le duc la primărie, să le hrănească primarul! Nu se poate așa ceva!Vizualizat: 32001 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

NU AM TEREN LA APIA, DAR AM ANIMALE, AM DREPTUL LA AJUTORUL COVID-19? RĂSPUNSUL ÎL DĂ UN ȘEF APIA!

01 octombrie 2020 - 14:42

EXCLUSIV AGROINFO. Nu am teren la APIA, am doar animalele înregistrate, am dreptul la ajutorul Covid-19? Am teren la APIA, cresc animale, dar nu am animalele înregistrate la APIA, am dreptul la ajutorul Covid-19? AGROINFO a primit o avalanșă de astfel de mesaje, cu diferite situații, de la crescătorii de animale. Toate răspunsurile le dă, exclusiv pentru AGROINFO, un șef Serviciu Măsuri Specifice din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!

DOCUMENTUL OBLIGATORIU PENTRU AJUTORUL DE MAXIM 2.500 DE EURO PE FERMA DE OVINE SAU DE CAPRINE!

01 octombrie 2020 - 11:53

AJUTOR MĂSURA 21. Atenție! Fără acest document nu beneficiați de ajutorul de maxim 2.500 de euro/ferma de ovine și/sau caprine. Această adeverință trebuie prezentată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de către toți crescătorii de oi și/sau capre care depun cererea pentru ajutorul excepțional acordat în cadrul Măsurii 21 Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor afectați în mod deosebit de criza Covid-19.

DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

DATA DE REFERINȚĂ AJUTOR APIA MĂSURA 21 PENTRU OVINE, CAPRINE ȘI BOVINE!

01 octombrie 2020 - 11:00

AJUTOR EXCEPȚIONAL PENTRU FERMELE DE ANIMALE. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de animale. Aceștia ne întreabă ce înseamnă data de referință pentru ajutoarele excepționale din cadrul Măsurii 21, de care beneficiază crescătorii de animale care au avut pierderi cauzate de criza sanitară. Cuantumul maxim al acestui ajutor este de 7.000 de euro/fermă.

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

MICII FERMIERI CER MINISTERULUI AGRICULTURII SĂ MODIFICE CONDIȚIILE PENTRU AJUTOARE MĂSURA 21!

01 octombrie 2020 - 08:59

VOCEA FERMIERILOR! Micii fermieri care cultivă legume în spații protejate sunt nemulțumiți de condițiile de acordare a ajutorului excepțional stabilit prin Măsura 21. Mai mult, ei au observat neconcordanțe între fișa Măsurii 21 și Ghidul solicitantului. Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli din Olt, organizație membră în Uniunea Salvăm Țăranul Român, a anunțat că a solicitat Ministerului Agriculturii modificarea condițiilor în așa fel încât de ajutor să beneficieze mai mulți fermieri.

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

TERMEN SUBVENȚII APIA 31 OCTOMBRIE 2020! ACTE OBLIGATORII PENTRU AJUTORUL DE STAT!

01 octombrie 2020 - 08:18

PLĂȚI FERMIERI. Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. III al anului 2020), a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

PLATA AVANSULUI APIA 2020! SUMA MAXIMĂ PE HECTAR ESTIMATĂ LA 169 EURO/HA!

01 octombrie 2020 - 07:49

SUBVENȚII APIA 2020! Fermierii români beneficiază și-n acest an de un avans la plățile directe pe suprafață cuvenite pentru anul de cerere 2020. Plata avansului va începe la data de 16 octombrie 2020. AGROINFO a estimat suma pe hectar pe care APIA le-o va plăti în avans fermierilor din cuantumul plăților directe pe suprafață.

SUBVENȚIA DE 100 DE EURO! LISTA APIA CU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN FIECARE JUDEȚ!

SUBVENȚIA DE 100 DE EURO! LISTA APIA CU CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN FIECARE JUDEȚ!

30 septembrie 2020 - 18:47

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! Situația finală a cererilor depuse pentru ajutoarele de stat aferente susținerii  activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

ASTĂZI! SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ DE APIA PENTRU ZOOTEHNIE!

30 septembrie 2020 - 16:08

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru cererile depuse în luna august 2020, aferente serviciilor prestate în luna iulie 2020, anunță astăzi APIA, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

FERMIERII ROMÂNI, MEMBRI CU DREPTURI DEPLINE ÎN CEA MAI MARE ORGANIZAȚIE A FERMIERILOR DIN EUROPA!

30 septembrie 2020 - 14:45

COMUNICAT. Din data de 29 septembrie 2020, Federația Națională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România PRO AGRO, Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal UNCSV și Asociația Producătorilor de Porumb din România APPR, reunite în cadrul Alianței pentru Agricultură și Cooperare, au devenit membre cu drepturi depline în COPA-COGECA. cea mai mare organizație a fermierilor din Europa.

DIN 1 OCTOMBRIE! ACTE NECESARE AJUTOR APIA PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

DIN 1 OCTOMBRIE! ACTE NECESARE AJUTOR APIA PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

30 septembrie 2020 - 13:47

SUBVENȚII ZOOTEHNIE. În perioada 01-31.10.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trim. III al anului 2020. Informațiile sunt furnizate de APIA pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
dinescu laurentiu valentin d
|
06. 09, 2017. Friday 14:23
domnule ministru si in comuna carpen judetul dolj domnul penal [primar] a concesionat pasunea comunala unui angajat al primariei si probabil impart subventia si noi santem haituiti sa nu mai pastem animalele sa se faca o ancheta in toata tara ca e jale ajungem sa importam animale ajutor domnule ministru
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

Peste 8 tone de orz la hectar în ferma lui Călin Tomescu! Ce a făcut diferenţa dintre orz şi grâu?

#AgrolinTCI #CalinTomescu #productieorz #orz2020 #campanie2020

Anul acesta, deşi a fost secetă, Călin Tomescu a obţinut cea mai bună producţie la cultura de orz de toamnă: a recoltat peste 8.000 kg/ha. Orzul l-a semănat în 10 octombrie, când era deficit mare de apă. Pe 16 ha - Jup, de la Caussade, iar pe alte 6 ha - orz bază de la Gherla.

Cultura premergătoare a fost grâu, ceea ce „nu e foarte indicat”, recunoaşte tânărul fermier, dar spune că „dacă orzul merge pentru furajare, nu este o problemă foarte mare”.

Seceta de anul acesta l-a determinat să se gândească serios ca de anul viitor să aplice îngrăşăminte lichide, care au o absorbţie mai bună în sol.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Dilemă

Dilemă
Un tip intră într-o berărie: Detalii