Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PROMISIUNILE lui Nini Săpunaru!

Publicat: 08 iunie 2016 - 13:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

POLITICIENII PROMIT FERMIERILOR. Este cea mai bună Comisie de agricultură de 25 de ani încoace, a spus Laurențiu Baciu, liderul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în fața fermierilor aflați la protestul din Parcul Izvor. Nini Săpunaru, președintele acestei Comisii, a venit să le demonstreze fermierilor că e așa. Le-a adus promisiuni.

Deputatul Nini Săpunaru a stăpânit și el microfonul preț de câteva minute la protestul fermierilor. Unii ar putea spune că e ceva neobișnuit ca la un protest al fermierilor nemulțumiți de ce se întâmplă în agricultură, pe la microfon să se perinde politicieni, miniștri, parlamentari, adică tocmai personajele care au pâinea și cuțitul din agricultură, să țină discursuri și să fie aplaudați.

Discursul deputatului Săpunaru a fost scurt și plin de promisiuni.

Vă anunțăm că avem de gând să scutim de impozit pe profit, asta e propunerea noastră, să scutim de impozit pe profit în primii 5 ani cooperativele care se înființează. De asemenea, domnul ministru ne-a anunțat că la negocierile cu cei de la Comisia Europeană există posibilitatea să intensificăm sprijinul financiar pe proiecte europene pentru cooperative. Să ne ducem până la 80% - 90%. Cred că ăsta ar fi un ajutor combinat cu Legea 321 (legea care ar trebui să oblige retailerii să apeleze la lanțul scurt de aprovizionare, fapt care ar sprijini producătorii români n.r.).

Vă mai spun doar atât pentru că ați avut câteva subiecte aici. Unu: toți cei de față, toți cei care suntem aici, tot spectrul politic din Comisia pentru agricultură, toți am votat Legea 321. Așa cum este ea, în forma prezentată, nu mai seamănă cu nicio propunere legislativă inițială, ea, de fapt, este proiectul dumneavoastră. Deci, domnul Baciu (liderul LAPAR n.r.), domnul Emil Dumitru (președintele Federației Pro Agro n.r.), domnul Gheorghe Macovei (??), domnul Nechifor (secretarul general al Federației Crescătorilor de Ovine, Romovis) toți au participat la această lege împreună cu noi și amendamentele de acolo sun făcute împreună cu dânșii. Deci, este legea dumneavoastră, nu este neapărat legea noastră.

V-a spus domnul Baciu că avem acum în pregătire un proiect al domnului Munteanu (deputat, membru în Comisia pentru agricultură n.r.), un proiect care este acum în Senat și o să vină înapoi la noi, un proiect care poate să reglementeze și o vom reglementa în această lună acest regim al vânzării terenurilor și, la fel, această lege o vom discuta împreună cu dumneavoastră, ca să avem acordul dumneavoastră când ne ducem cu ea în Parlament. Repet, nu suntem dușmanii dumneavoastră, toate lucrările din Comisie s-au făcut cu reprezentanții dumneavoastră și, în general, în ultimele 6 luni nu a ieșit nimic, repet, nu a ieșit nimic fără să ne consultăm cu reprezentanții dumneavoastră în Comisie, a spus Nini Săpunaru.

La finalul acestui șir de promisiuni, președintele Comisiei pentru agricultură, a fost abordat de un fermier care căuta să-și spună și el necazul care l-a mânat până la București.

Domnule președinte, vă rog respectuos, am o rugăminte la dumneavostră, sunt din comuna Crângu, județul Tulcea, ne judecăm cu fermierii și cu primarul de acolo de 5 ani de zile. Avem 20.000 de oi și stau oaia lângă oaie, au dat pământul la fermieri și noi stăm pe o bucățică de loc acolo, cu 20.000 de oi.

Ca să priceapă toată lumea, necazul crescătorului de ovine prezent la protest este provocat, culmea ironiei, chiar de fermierii din vegetal, al căror lider este Laurențiu Baciu, organizatorul protestului. Sunt cunoscute certurile, animozitățile dintre fermierii din vegetal care-i acuză pe oieri că le calcă în copitele oilor culturile. Oierii, pe de altă parte, ia uite ce spun, că au rămas fără pășuni, că tot pământul s-ar fi împărțit fermierilor din vegetal.

Când crescătorul a îndrăznit să ceară ajutorul deputatului Săpunaru că nu mai are unde să-și pășuneze oile, pe scena din Parcul Izvor, din București, lângă deputat era Laurențiu Baciu și lângă acesta ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Asta este o problemă care trebuie discutată la Ministerul Agriculturii împreună cu reprezentanții dumneavoastră, a rezolvat-o rapid Nini Săpunaru.

Vizualizat: 2875 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

Se așteptă revenirea prețurilor pe piața grâului

06 iulie 2020 - 11:02

Prognozele privind producţia de grâu a statelor UE şi a celor din regiunea Mării Negre sunt mai pesimiste decât se aştepta în urmă cu două luni. Producția bună și creșterea exporturilor de grâu din Rusia nu vor fi suficiente pentru a compensa pierderile de producţie ale statelor UE şi Ucrainei. Exportul de grâu din aceste două regiuni exportatoare va scădea cu 3,5-4 milioane tone. În aceste condiţii, prețul grâului va crește mai devreme decât de obicei.

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ORDIN MINISTERUL AGRICULTURII pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

06 iulie 2020 - 10:53

ANUNȚ MADR. Ordinul nr.180 din 30.06.2020 pentru aprobarea Normelor tehnice privind organizarea și desfășurarea montei naturale autorizate, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, stabilește regulile obligatorii pentru organizarea și desfășurarea montei naturale autorizată pentru fiecare specie de animal în parte.

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

REGULI OBLIGATORII ÎN ACEST AN pentru ÎNCASAREA SUBVENȚIILOR APIA!

06 iulie 2020 - 09:52

OFICIAL APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt regulile pe care sunt obligați fermierii să le respecte în acest an pentru a încasa subvențiile agricole solicitate în Campania 2020.

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

EȘANTIOANE CONTROL FERMIERI EXTRASE DE APIA PÂNĂ LA ACEASTĂ DATĂ!

06 iulie 2020 - 09:25

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează care sunt eșantioanele de control în teren, stabilite până la această dată, în cadrul Campaniei 2020 pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor români pentru acest an.

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

CE VERIFICĂRI FACE APIA în FERME pentru FIECARE SUBVENȚIE CERUTĂ de FERMIERI!

06 iulie 2020 - 09:03

CONTROL APIA PE TEREN! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început de la 1 iulie 2020 eșantionarea fermierilor pentru efectuarea controlului la fața locului. AGROINFO vă spune ce verificări face APIA pentru fiecare schemă de plată în parte. Informațiile ne-au fost furnizate de către APIA.

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

GRAFICUL PLĂȚILOR APIA pentru LUNA IULIE!

06 iulie 2020 - 08:39

SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă informează care sunt termenele stabilite pentru plata subvențiilor APIA în luna iulie 2020.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Sfatul medicului

Sfatul medicului
Dacă vă e frică să nu vă îngrăşaţi... Detalii