Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PROMISIUNILE lui Nini Săpunaru!

Publicat: 08 iunie 2016 - 13:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

POLITICIENII PROMIT FERMIERILOR. Este cea mai bună Comisie de agricultură de 25 de ani încoace, a spus Laurențiu Baciu, liderul Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), în fața fermierilor aflați la protestul din Parcul Izvor. Nini Săpunaru, președintele acestei Comisii, a venit să le demonstreze fermierilor că e așa. Le-a adus promisiuni.

Deputatul Nini Săpunaru a stăpânit și el microfonul preț de câteva minute la protestul fermierilor. Unii ar putea spune că e ceva neobișnuit ca la un protest al fermierilor nemulțumiți de ce se întâmplă în agricultură, pe la microfon să se perinde politicieni, miniștri, parlamentari, adică tocmai personajele care au pâinea și cuțitul din agricultură, să țină discursuri și să fie aplaudați.

Discursul deputatului Săpunaru a fost scurt și plin de promisiuni.

Vă anunțăm că avem de gând să scutim de impozit pe profit, asta e propunerea noastră, să scutim de impozit pe profit în primii 5 ani cooperativele care se înființează. De asemenea, domnul ministru ne-a anunțat că la negocierile cu cei de la Comisia Europeană există posibilitatea să intensificăm sprijinul financiar pe proiecte europene pentru cooperative. Să ne ducem până la 80% - 90%. Cred că ăsta ar fi un ajutor combinat cu Legea 321 (legea care ar trebui să oblige retailerii să apeleze la lanțul scurt de aprovizionare, fapt care ar sprijini producătorii români n.r.).

Vă mai spun doar atât pentru că ați avut câteva subiecte aici. Unu: toți cei de față, toți cei care suntem aici, tot spectrul politic din Comisia pentru agricultură, toți am votat Legea 321. Așa cum este ea, în forma prezentată, nu mai seamănă cu nicio propunere legislativă inițială, ea, de fapt, este proiectul dumneavoastră. Deci, domnul Baciu (liderul LAPAR n.r.), domnul Emil Dumitru (președintele Federației Pro Agro n.r.), domnul Gheorghe Macovei (??), domnul Nechifor (secretarul general al Federației Crescătorilor de Ovine, Romovis) toți au participat la această lege împreună cu noi și amendamentele de acolo sun făcute împreună cu dânșii. Deci, este legea dumneavoastră, nu este neapărat legea noastră.

V-a spus domnul Baciu că avem acum în pregătire un proiect al domnului Munteanu (deputat, membru în Comisia pentru agricultură n.r.), un proiect care este acum în Senat și o să vină înapoi la noi, un proiect care poate să reglementeze și o vom reglementa în această lună acest regim al vânzării terenurilor și, la fel, această lege o vom discuta împreună cu dumneavoastră, ca să avem acordul dumneavoastră când ne ducem cu ea în Parlament. Repet, nu suntem dușmanii dumneavoastră, toate lucrările din Comisie s-au făcut cu reprezentanții dumneavoastră și, în general, în ultimele 6 luni nu a ieșit nimic, repet, nu a ieșit nimic fără să ne consultăm cu reprezentanții dumneavoastră în Comisie, a spus Nini Săpunaru.

La finalul acestui șir de promisiuni, președintele Comisiei pentru agricultură, a fost abordat de un fermier care căuta să-și spună și el necazul care l-a mânat până la București.

Domnule președinte, vă rog respectuos, am o rugăminte la dumneavostră, sunt din comuna Crângu, județul Tulcea, ne judecăm cu fermierii și cu primarul de acolo de 5 ani de zile. Avem 20.000 de oi și stau oaia lângă oaie, au dat pământul la fermieri și noi stăm pe o bucățică de loc acolo, cu 20.000 de oi.

Ca să priceapă toată lumea, necazul crescătorului de ovine prezent la protest este provocat, culmea ironiei, chiar de fermierii din vegetal, al căror lider este Laurențiu Baciu, organizatorul protestului. Sunt cunoscute certurile, animozitățile dintre fermierii din vegetal care-i acuză pe oieri că le calcă în copitele oilor culturile. Oierii, pe de altă parte, ia uite ce spun, că au rămas fără pășuni, că tot pământul s-ar fi împărțit fermierilor din vegetal.

Când crescătorul a îndrăznit să ceară ajutorul deputatului Săpunaru că nu mai are unde să-și pășuneze oile, pe scena din Parcul Izvor, din București, lângă deputat era Laurențiu Baciu și lângă acesta ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

Asta este o problemă care trebuie discutată la Ministerul Agriculturii împreună cu reprezentanții dumneavoastră, a rezolvat-o rapid Nini Săpunaru.

Vizualizat: 2793 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii