Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

Publicat: 30 martie 2020 - 16:43
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

EIA (Energy Information Administration), agenţia Departmentului pentru energie care aministrează informațile energetice ale SUA se așteaptă ca producția de biocombustibili să crească în continuare, dar într-un ritm relativ lent, în perioada 2020-2050, în conformitate cu actualele perspective energetice. Producția de etanol, care reprezintă mai mult de 90% din totalul biocombustibilului consumat, este de o importanță vitală pentru agricultura din SUA, deoarece pentru producţia aceastuia se utilizează mai mult de o treime (34,5%) din producția totală de porumb a Statelor Unite.

Rata de creștere a producţiei şi a utilizării biocombustibililor va depinde în mare parte de factorii economici și politici, care influenţează prețul petrolului dar și reglementările de mediu, inclusiv standardul de combustibil regenerabil. EIA apreciză că volumul consumului de biocombustibil în perioada 2020-2050 va creşte, indiferent de evoluţia viitoare a preţului petrolului.

biocombustibili-culturi_b

Conform estimărilor EIA, în viitor, prețuri reduse ale petrolului ar putea contribui la scăderea consumului intern de motorină în amestec cu biocombustibili (biodiesel și motorină regenerabilă). Totuşi, consumul total de biocombustibili va crește ușor, deoarece prețurile scăzute ale benzinei determină cantități mai mari de etanol produs intern pentru a fi amestecat în benzină. În acest caz, în Statele Unite, procentul mediu de biocombustibili în amestecul de combustibili este de așteptat să crească de la 7,3% în 2019 la un nivel de peste 9% în 2040 după care să scadă ușor până în 2050.

Dacă va urma o creştere accentuată a preţului petrolului, EIA presupune că vor urma cererii externe mari şi pentru biocombustibili produși în SUA. Prețurile mai mari pentru combustibilii de transport fac ca biocombustibilii să fie mai competitivi în raport cu combustibilii pe bază de petrol. Astfel că, atât consumul american de biocombustibili, cât și ponderea consumului de biocombustibili la nivel mondial vor creşte cu o rată substanțial mai mare. În acest scenariu, consumul intern de biocombustibili crește până la 1,62 milioane barili pe zi, respectiv o cotă de 13,5% biocombustibili în combustibil, în 2050.

Vizualizat: 1430 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

CRIZA COVID-19. Comisia Europeană: MEDICAMENTELE VETERINARE sunt BUNURI ESENŢIALE!

CRIZA COVID-19. Comisia Europeană: MEDICAMENTELE VETERINARE sunt BUNURI ESENŢIALE!

Comisia Europeană a emis săptămâna trecută o comunicare privind punerea în aplicare a aşa-numitor "culoare verzi" pentru transportul de mărfuri, în cadrul măsurilor de gestionare a frontierelor pe fondul crizei provocate de pandemia cu coronavirus.

SECURITATE ALIMENTARĂ ÎN CRIZA COVID-19: LIMITAREA EXPORTURILOR de CEREALE!

SECURITATE ALIMENTARĂ ÎN CRIZA COVID-19: LIMITAREA EXPORTURILOR de CEREALE!

STRATEGIE DE PANDEMIE. Cel mai mare exportator de grâu din lume a anunţat că va stabili o cotă pentru exporturile de cereale, pe fondul pandemiei de coronavirus.

CUM PREVENIŢI INFECTAREA CU COVID-19 ÎN PIEŢELE AGROALIMENTARE!

CUM PREVENIŢI INFECTAREA CU COVID-19 ÎN PIEŢELE AGROALIMENTARE!

MĂSURI SIGURANŢĂ CORONAVIRUS. AGROINFO vă informează ce măsuri ar trebui să ia administratorii pieţelor agroalimentare, cât şi producătorii agricoli care îşi vând produsele în pieţe, pentru a reduce riscul de contaminare cu COVID-19.

Statele din regiunea Mării Negre vor exporta mai mult porumb

Statele din regiunea Mării Negre vor exporta mai mult porumb

În raportul din februarie, USDA (Departamentul de Stat pentru Agricultură al Statelor Unite) a ridicat cu 1,3 milioane tone prognoza pentru exportul de cereale al statelor din regiunea Mării Neagre. Principalele modificări au vizat creşterea producţiei de porumb (+300 mii tone) şi a exporturilor (+500 mii tone) în Ucraina, precum şi a exporturilor de grâu din Kazahstan (+800 mii tone). USDA estimează că producția de cereale a statelor din regiunea Mării Neagre va ajunge la 198,6 milioane tone şi exporturile la 109,7 milioane tone.

Asigură succesul culturii de rapiţă de la început, cu pachetele promoţionale de la BASF

Asigură succesul culturii de rapiţă de la început, cu pachetele promoţionale de la BASF

Este cunoscut faptul  că succesul culturii de rapiţă se stabileşte încă din toamnă. Pentru aceasta e nevoie de câteva condiţii de îndeplinit. Alegerea hibrizilor potriviţi condiţiilor din fermă, respectiv alegerea unui flux tehnologic capabil să asigure randamente maxime. De aceea, BASF vine în ajutorul cultivatorilor de rapiţă cu 7 pachete promoţionale pentru cultura de rapiţă.

PREMIILE DEKALB ”Generația 6 tone” PRODUCȚIE la RAPIȚĂ!

PREMIILE DEKALB ”Generația 6 tone” PRODUCȚIE la RAPIȚĂ!

PRODUCȚII AGRICOLE DE TOP! Monsanto România anunță producțiile concursului DEKALB ”Generația 6 tone”, ediția 2018. În concurs au fost înscriși aproape de 30 de fermieri, dintre care 21 au rămas în competiție până a momentul recoltării.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii