Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Producţia mondială de vin va scădea cu 1% în 2022

Publicat: 08 noiembrie 2022 - 11:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Previziunile Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) indică faptul că producţia mondială de vin va scădea anul acesta cu aproximativ 1%, ceea ce ar putea părea puţin având în vedere seceta care a afectat principalele ţări producătoare.

Într-un raport publicat recent, OIV estimează că producţia mondială de vin va fi în jur de 259,9 milioane de hectolitri, uşor sub media ultimilor 20 de ani. În Uniunea Europeană, însă, este prognozată o creştere de 2%, până la 159,6 milioane de hectolitri, în pofida valurilor de căldură care au pus presiune pe plantaţiile de struguri din sudul continentului.

butoaie-de-vin_bDupă un 2021 catastrofal, mai ales din cauza îngheţului, Franţa va înregistra anul acesta o creştere de 17%, până la 44,2 milioane de hectolitri, ceea ce o va plasa totuşi în urma Italiei, care mizează pe o producţie de 50,3 milioane hectolitri. Atât Franţa, cât şi Italia au fost afectate de episoade de căldură extremă primăvara şi vara, precum şi de secete în unele dintre marile lor regiuni viticole, dar ploile de la sfârşitul verii au reuşit să mai atenueze din efecte.

Aceste ploi nu au ajuns la timp în alte ţări din sudul Europei, ceea ce le va reduce semnificativ producţia, începând cu Spania, al treilea producător mondial, care ar urma să producă o cantitate de doar 33 milioane hectolitri de vin, cu 6% mai puţin decât în 2021 şi cu 12% sub media ultimilor cinci ani. În Portugalia (-8% faţă de 2021 / 6,7 milioane hectolitri) şi în Grecia (-29% / 1,7 milioane hectolitri) situaţia este şi mai dramatică.

În Statele Unite, a patra cea mai importantă ţară din punct de vedere a producţiei de vin, se estimează o scădere de 4% faţă de anul trecut, respectiv 23,1 milioane de hectolitri, ceea ce va însemna cu 6% sub media ultimilor cinci ani. Această reducere se datorează pagubelor provocate de îngheţ şi a secetei din timpul verii.

Scăderi masive în emisfera sudică

În America de Sud, cele două mari ţări vinicole vor experimenta scăderi puternice. Chile, care vine după un an de excepţie, raportează o depreciere a producţiei de 7% (12,4 milioane hectolitri), în timp ce Argentina anticipează o scădere de 9% în volum (11,4 milioane hectolitri). În cazul Braziliei, în schimb, OIV vorbeşte de o creştere spectaculoasă de 44%, până la un nivel record de 3,8 milioane hectolitri.

Tot în emisfera sudică, cea mai relevantă este scăderea cu 18% a producţiei din Australia, până la 12,1 milioane hectolitri, din cauza unei primăveri reci şi a ploilor abundente din timpul verii. Africa de Sud, un alt producător important de vinuri, va înregistra o scădere de numai 4%, în cazul său estimându-se o producţie de 10,8 milioane hectolitri.

Vizualizat: 348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

Decizie Guvern ASTĂZI plăți programul Tomata!

25 septembrie 2023 - 20:44

Guvernul a adoptat, luni, memorandumul pentru suplimentarea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament aprobate pe luna septembrie 2023 pentru Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

Proiect de lege ADOPTAT ASTĂZI de Guvern!

25 septembrie 2023 - 18:48

Guvernul a adoptat, luni, proiectul de lege privind "oprirea risipei bugetare", combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

Secretar de stat MADR Aurel Simion: Politica agricolă trebuie să fie atractivă pentru tineri!

25 septembrie 2023 - 17:55

Politica agricolă trebuie să devină atractivă din toate punctele de vedere pentru tineri, pentru că nu putem păstra zonele rurale populate și atractive dacă condițiile de trai diferă mult de zona urbană, a spus secretarul de stat Aurel Simion la conferința europeană Pâinea Păcii.

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

Video! Ministrul Barbu: Lansăm acest program în două săptămâni! Suma disponibilă 600 milioane euro!

25 septembrie 2023 - 07:49

"Vom lansa în două săptămâni acest program cu o alocare de 600 milioane de euro," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, la sfârșitul săptămânii trecute, la Buzău.

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

Ministrul agriculturii: Împreună putem dezvolta zootehnia românească!

25 septembrie 2023 - 06:59

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin Barbu, a efectuat vineri, 22 septembrie 2023, o vizită de lucru la două ferme de reproducție suine și o fermă de creștere a puilor de carne pe așternut permanent, din județul Buzău, beneficiare ale celor două programe de sprijin derulate de MADR pentru activitatea de reproducție în sectorul suin și sectorul creșterii păsărilor.

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu oierii!

24 septembrie 2023 - 21:14

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea s-a întâlnit astăzi cu crescătorii de ovine la târgul Țurcana-Regina Munților, organizat de Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, condusă de oierul Dumitru Andreșoi.

Micii fermieri vor primi bani în plus!

Micii fermieri vor primi bani în plus!

24 septembrie 2023 - 20:30

Eurodeputatul Victor Negrescu a anunțat că petiția pentru micii fermieri și satele românești a fost aprobată de Parlamentul European.

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

APIA ACUM: Data la care încep plățile pe hectar și cap animal!

24 septembrie 2023 - 18:55

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare (“checks by monitoring”) aplicat începând cu Campania 2023. APIA anunță totodată că plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal, aferente acestui an, începe la data de 16 octombrie 2023.

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

Oierul Dumitru Andreșoi își cumpără vapor!

24 septembrie 2023 - 08:49

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, cunoscut drept oierul cu turma cea mai mare din România, a declarat, într-un scurt interviu acordat lui Ovidiu Ghinea, Agro TV, că-și cumpără vapor pentru export de ovine și bovine vii. Prețul navei este 5 milioane de dolari, a dezvăluit oierul.

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

De ce MEWI eVerde?

De ce MEWI eVerde?

'MEWI eVerde', este noul slogan pe care importatorul exclusiv al mărcilor FENDT şi Horsch pe piaţa românească l-a adoptat anul acesta, încercând astfel să-şi afirme identitatea şi ambiţiile privind aderarea la principiile agriculturii sustenabile. Interviu cu Leontin Coca, directorul de vânzări al companiei MEWI.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii