Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PRINȚUL CHARLES: AJUTOR pentru MICII FERMIERI ROMÂNI!

Publicat: 08 august 2017 - 13:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE ÎN PROGRAM! Fundaţia Prinţului Charles lansează în România un program pilot în sprijinul micilor fermieri şi producătorilor români, anunță Mediafax. În urma acestui program vor fi alese cinci produse românești tradiționale, de calitate superioară, care să beneficieze de sprijinul Prințului de Wales.

Fundaţia Prinţul de Wales lansează programul pilot care va dura zece luni şi se va derula sub forma unui studiu sondaj în cinci regiuni istorice ale României: Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureş şi Banat.

Intenţionăm să discutăm cu câteva sute de producători din aceste regiuni ca să vedem ce produse naturale fac, în ce cantitate şi la ce calitate, cum le vând şi cu câţi bani rămân în buzunar. La finalul acestei călătorii, vom nominaliza cinci produse de calitate superioară cu ajutorul unor experţi în calitatea mâncării din România, Italia şi Marea Britanie, produse ce pot vorbi frumos despre potenţialul agriculturii româneşti. Acest studiu, însă, ne va arăta şi dificultăţile de zi cu zi ale fermierilor şi producătorilor şi sperăm ca pe baza a ceea vor vom afla, să gândim programe ulterioare specifice de susţinere a lor, a declarat Aura Woodward, directorul executive al Fundaţiei Prinţul de Wales Romania.

Produsele care vor intra în acest studiu sunt brânzeturi, produse din carne, miere, uleiuri, ciuperci, legume şi fructe, dar şi dulceţuri şi conserve.

Studiul sondaj din fiecare regiune se va încheia cu un curs de gătit, care pe de o parte va avea menirea să îmbunătăţească priceperea unor bucătari începători şi pe de altă parte să introducă aceste produse în meniul afacerilor din zonă, sub forma unor reţete care folosesc ingrediente locale cu fler şi imaginaţie pentru a crea o experienţă pentru degustători.

Cei care sunt mici fermieri, producători locali sau cei care doresc să sugereze producători locali sunt rugaţi să scrie, începând de marti, 8 august, pe email la adresele: office@printuldewales.org fermieri@printuldewales.org

Sursa: Mediafax

Vizualizat: 4325 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii