Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PRIMA PETIȚIE pentru ȚĂRANUlL ROMÂN și PRODUSELE ȚĂRĂNEȘTI!

Publicat: 01 septembrie 2017 - 18:57
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

STRIGĂT PENTRU ȚĂRANUL ROMÂN! Asociația SOS Țara Făgărașului și Asociația Creștem România Împreună  somează Guvernul și Parlamentul României să adopte de urgență o lege clară care să împiedice dispariția țăranului român și să sprijine vânzarea produselor din gospodăriile țărănești. Cele două asociații cheamă românii să semneze o petiție!

Iată ce scrie în petiția pentru susținerea țăranului român!

Solicităm Guvernului și Parlamentului României reglementări legale clare care să permită țăranului român să-și valorifice surplusul de produse proprii obținute în gospodărie, fără  bariere birocratice și taxe exagerate.

Solicităm acest lucru deoarece satul românesc se află  într-un proces accentuat de îmbătrânire și este afectat serios de migrația forței de muncă. În plus, datele statistice arată o polarizare accentuată a resurselor locale în jurul a două, trei familii din fiecare sat, că sunt vânzări masive de terenuri agricole către firme/cetățeni din afara țării, că există suprafețe mari de  teren necultivat și scăderi semnificative ale efectivelor de animale și păsări.

Absența unei legislații clare și permisive în domeniul securității alimentare, care să țină cont de specificul  nostru local (ignatul porcului, prepararea zacuști, dulcețurilor, murăturilor,  pastramei, produselor din lapte, etc. în casă), fărâmițarea proprietăților,  birocrația excesivă sau aplicarea unor taxe au determinat starea de fapt existentă.

Principala cauză pe care am identificat-o este preluarea  defectuoasă a reglementărilor europene din domeniul igienei produselor alimentare (REGULAMENTUL (CE) NR. 852/2004 și 853/2004) în legislația națională (prin Ordinul ANSVSA NR.111/2008)  și aplicarea lor abuzivă  în gospodăriile țărănești care  încercă să-și valorifice sezonier surplusul de produse.  

PETIȚIA POATE FI SEMNATĂ AICI!

Vizualizat: 2017 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Gavris
|
09. 03, 2017. Sunday 18:58
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii