Spre deosebire de alte produse alimentare, preţul mediu al fructelor şi legumelor în Uniunea Europeană a scăzut în cursul anului între august 2016 şi august 2017.
Preţurile la legume au scăzut cu 1,3 procente, în timp ce preţurile la fructe au scăzut cu 0,3 la sută. Spania (-13,1%), Cipru (-11,3%) şi Belgia (-7,0%) au înregistrat cele mai mari reduceri ale preţurilor medii la fructe, în timp ce Slovenia (+ 7,7%), Polonia (+ 5,4%) şi Letonia (+ 5,2%) s-au confruntat cu cele mai mari creşteri ale preţurilor pe parcursul perioadei de 12 luni.
Un model similar a fost înregistrat şi în cazul preţurilor la legume, unde Cipru a înregistrat cea mai mare scădere a preţurilor medii (-15,7%), iar cea mai mare creştere s-a consemnat în Letonia (+ 13,0%). În ansamblu, în intervalul august 2016 - august 2017, preţul produselor alimentare în Uniunea Europeană a crescut cu 1,7 la sută, uleiurile şi grăsimile înregistrând cele mai mari creşteri de preţuri (+ 10,6%).