Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

PREȚUL PE CARE-L CERE UN FERMIER ROMÂN pentru 2,5 HECTARE DE TEREN AGRICOL: 100.000 DE EURO!

Publicat: 22 ianuarie 2019 - 17:12
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CU CÂT SE MAI VINDE TERENUL AGRICOL! Renunță la terenul agricol pentru că nu are cu cine să-l lucreze. A sperat că fetele lui se vor căsători și ginerii vor continua afacerea în agricultură. Dar fetele urmează alte cariere. Așa că, un fermier din localitatea Matca, județul Galați, s-a decis să-și scoată la vânzare terenul agricol. Pe 2,5 hectare de teren cere 100.000 de euro. Ce vrea să facă fermierul cu banii?

Matca este locul din România unde hectarul de teren agricol a ajuns să fie mai scump decât în Olanda. Prețul unui hectar era în 2016 aproape 30.000 de euro. Acum, în 2019, depășește această sumă. Localitatea este împânzită de solarii, iar în comună s-au deschis mai multe magazine care vând folie și unelte pentru agricultură decât obișnuitele magazine alimentare.  În fiecare an, la Matca se produc minim 200 de milioane de kilograme de legume.

Fermierul Năstase Dragomir vinde 2,5 hectare de teren agricol, situat la jumătatea distanței dintre Matca și Tecuci. Prețul este 100.000 de euro. Fermierul a scos terenul la vânzare acum, în ianuarie.

anunt-matca_b

Vând tot ce e acolo. Nu pot să vând pe bucățele. Pentru că terenul este compact, împrejmuit cu gard. Într-o parte, am 70 de ari de solar, după solar, am 60 de ari de viță de vie. Am făcut anul trecut 20 de tone de struguri, pe care le-am vândut la București, la Voluntari, unde așteaptă tirurile. Pe partea dreaptă, am un hectar de solar cu plasă. Numai plasă deasupra, pe care iarna o strâng să nu o rupă zăpada, iar vara acolo pun numai ardei kapia. Dar se poate pune orice. Am și cabană acolo, și  trei fântâni forate și magazii. Totul intră în preț. Cabana are două camere din bolțari și o cameră care e izolată, am bucătărie mare, hidrofor, apă caldă. Mai am o magazie mare de rumeguș și una în care țineam camionul, declară Năstase Dragomir, pentru AGROINFO.

Fermierul ne-a spus că renunță la cele 2,5 hectare, chiar dacă venitul pe care i-l aduc anual este substanțial, pentru că nu se mai poate ocupa singur de tot. Cele două fete pe care le are vor să urmeze alte cariere, nu în agricultură. Așa că, fermierul cu banii obținuți din vânzare vrea să cumpere un apartament pentru fata cea mare.

Am și lângă casă jumătate de hectar de solar. Și apoi, nu am decât două fete, una e farmacistă, merge la serviciu, cealaltă e clasa a 12 a și o să meargă la facultate. Și cum să vă spun? Am crezut că fetele poate se căsătoresc și mă mai ajută și pe mine. Dar dacă am văzut că nu, am zis să-l vând și să-i iau un apartament la fata cea mare, care are 27 de ani, spune fermierul.

Agricultorul din Matca provine dintr-o familie care s-a ocupat mereu cu cultivarea legumelor. Fermierul a beneficiat în 2018 de ajutorul de minimis pentru tomate, 3.000 de euro/1.000 mp cu tomate cultivate în spații protejate. Și anul acesta vrea să depună cerere pentru ajutorul de minimis, dar va planta roșii doar în solarul de acasă. De solarul de lângă casă ne ocupăm eu și soția. Nu mai pot să mă ocup și de cele 2,5 hectare pe care le am între Matca și Tecuci. Știți cum e? Nevoia vinde, nevoia cumpără, spune agricultorul.

Anul trecut, la cadastru au fost înregistrate peste 117.000 de vânzări de terenuri, în scădere cu 10% faţă de 2017. Judeţul Timiş rămâne fruntaş în privinţa tranzacţiilor cu terenuri agricole. În decembrie au fost 599 de tranzacţii, spre deosebire de decembrie 2017, când au fost peste 900, susține PRO TV.

Cea mai mare tranzacţie funciară din ţară a fost încheiată acum 2 ani, când un investitor a cumpărat 260 de hectare cu două milioane şi jumătate de euro.

Foto Matca - Adevărul

Vizualizat: 5386 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

07 august 2020 - 18:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a modificat ordinul prin care fermierilor li se acordă despăgubiri pentru culturile agricole distruse de secetă. Pe lista culturilor agricole pentru care fermierii vor primi compensații au fost adăugate: lucerna, trifoiul, hameiul, plantațiile pomicole și viticole precum și culturile agricole de primăvară.

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

ȘEFUL APIA, ÎNTÂLNIRE LA NIVEL ÎNALT!

07 august 2020 - 17:48

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cu privire la faptul că astăzi, 07 august 2020, directorul general, Adrian Pintea, a primit la sediul instituției, vizita Excelenței sale, domnul Rahul SHRIVASTAVA, Ambasadorul Indiei în România, anunță un comunicat APIA transmis pentru AGROINFO.

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

06 august 2020 - 21:24

SCHIMBARE LA CONDUCEREA APC! Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, este de astăzi noul președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC).

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

06 august 2020 - 10:01

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la scara întregii țări.

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

06 august 2020 - 09:07

ORDINUL MINISTERULUI MUNCII! Fermierii care lucrează cu zilieri trebuie să știe că este în vigoare Ordinul MMPS 1140/2020, publicat pe 13 iulie 2020 în Monitorul Oficial. Pe 23 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor. Fermierii sunt obligați să dețină și să completeze acest registru.

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

06 august 2020 - 08:11

INFORMAȚII APIA. Cum beneficiați de subvențiile agricole aferente acestui an dacă ați preluat o fermă după încheierea sesiunii de depunere a cererii unice de plată la APIA pentru campania 2020? AGROINFO vă pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie ca să nu pierdeți banii. Informațiile sunt furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

06 august 2020 - 07:31

VERIFICĂRI APIA SUBVENȚII! Actele pe care trebuie să le dețină fiecare fermier verificat de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2020.

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

05 august 2020 - 18:46

FOCARE DE RABIE LA VACI, CONFIRMATE! Focar de rabie la vaci confirmat în nordul Republicii Moldova, în municipiul Bălți și în raionul Florești, anunță Radio Chișinău. Pericolul este ca boala să fie adusă în România de animalele sălbatice. Boala este o amenințare mai ales pentru fermele de animale situate la granița cu Republica Moldova.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Cristian Rizescu
|
01. 23, 2019. Wednesday 07:15
In Elveția un hectar e 50.000 € , la noi e ieftin ,nu vă mai mirați,ce în Olanda pământul are aur în el ?! Că e mlaștină , plină de canale.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii