Adama

PREȚUL PE CARE-L CERE UN FERMIER ROMÂN pentru 2,5 HECTARE DE TEREN AGRICOL: 100.000 DE EURO!

Publicat: 22 ianuarie 2019 - 17:12
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CU CÂT SE MAI VINDE TERENUL AGRICOL! Renunță la terenul agricol pentru că nu are cu cine să-l lucreze. A sperat că fetele lui se vor căsători și ginerii vor continua afacerea în agricultură. Dar fetele urmează alte cariere. Așa că, un fermier din localitatea Matca, județul Galați, s-a decis să-și scoată la vânzare terenul agricol. Pe 2,5 hectare de teren cere 100.000 de euro. Ce vrea să facă fermierul cu banii?

Matca este locul din România unde hectarul de teren agricol a ajuns să fie mai scump decât în Olanda. Prețul unui hectar era în 2016 aproape 30.000 de euro. Acum, în 2019, depășește această sumă. Localitatea este împânzită de solarii, iar în comună s-au deschis mai multe magazine care vând folie și unelte pentru agricultură decât obișnuitele magazine alimentare.  În fiecare an, la Matca se produc minim 200 de milioane de kilograme de legume.

Fermierul Năstase Dragomir vinde 2,5 hectare de teren agricol, situat la jumătatea distanței dintre Matca și Tecuci. Prețul este 100.000 de euro. Fermierul a scos terenul la vânzare acum, în ianuarie.

anunt-matca_b

Vând tot ce e acolo. Nu pot să vând pe bucățele. Pentru că terenul este compact, împrejmuit cu gard. Într-o parte, am 70 de ari de solar, după solar, am 60 de ari de viță de vie. Am făcut anul trecut 20 de tone de struguri, pe care le-am vândut la București, la Voluntari, unde așteaptă tirurile. Pe partea dreaptă, am un hectar de solar cu plasă. Numai plasă deasupra, pe care iarna o strâng să nu o rupă zăpada, iar vara acolo pun numai ardei kapia. Dar se poate pune orice. Am și cabană acolo, și  trei fântâni forate și magazii. Totul intră în preț. Cabana are două camere din bolțari și o cameră care e izolată, am bucătărie mare, hidrofor, apă caldă. Mai am o magazie mare de rumeguș și una în care țineam camionul, declară Năstase Dragomir, pentru AGROINFO.

Fermierul ne-a spus că renunță la cele 2,5 hectare, chiar dacă venitul pe care i-l aduc anual este substanțial, pentru că nu se mai poate ocupa singur de tot. Cele două fete pe care le are vor să urmeze alte cariere, nu în agricultură. Așa că, fermierul cu banii obținuți din vânzare vrea să cumpere un apartament pentru fata cea mare.

Am și lângă casă jumătate de hectar de solar. Și apoi, nu am decât două fete, una e farmacistă, merge la serviciu, cealaltă e clasa a 12 a și o să meargă la facultate. Și cum să vă spun? Am crezut că fetele poate se căsătoresc și mă mai ajută și pe mine. Dar dacă am văzut că nu, am zis să-l vând și să-i iau un apartament la fata cea mare, care are 27 de ani, spune fermierul.

Agricultorul din Matca provine dintr-o familie care s-a ocupat mereu cu cultivarea legumelor. Fermierul a beneficiat în 2018 de ajutorul de minimis pentru tomate, 3.000 de euro/1.000 mp cu tomate cultivate în spații protejate. Și anul acesta vrea să depună cerere pentru ajutorul de minimis, dar va planta roșii doar în solarul de acasă. De solarul de lângă casă ne ocupăm eu și soția. Nu mai pot să mă ocup și de cele 2,5 hectare pe care le am între Matca și Tecuci. Știți cum e? Nevoia vinde, nevoia cumpără, spune agricultorul.

Anul trecut, la cadastru au fost înregistrate peste 117.000 de vânzări de terenuri, în scădere cu 10% faţă de 2017. Judeţul Timiş rămâne fruntaş în privinţa tranzacţiilor cu terenuri agricole. În decembrie au fost 599 de tranzacţii, spre deosebire de decembrie 2017, când au fost peste 900, susține PRO TV.

Cea mai mare tranzacţie funciară din ţară a fost încheiată acum 2 ani, când un investitor a cumpărat 260 de hectare cu două milioane şi jumătate de euro.

Foto Matca - Adevărul

Vizualizat: 6835 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Bani mai mulți pentru tinerii crescători de vaci!

Bani mai mulți pentru tinerii crescători de vaci!

12 ianuarie 2025 - 08:05

Tinerii crescători de vaci trebuie să beneficieze de ajutoare mai mari, un sprijin sporit, spune europarlamentarul Daniel Buda (PPE), care a vizitat o fermă de vaci, la acest sfârșit de săptămână.

Sunteți obligați să declarați terenurile, animalele, utilajele agricole!

Sunteți obligați să declarați terenurile, animalele, utilajele agricole!

12 ianuarie 2025 - 07:20

Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul primăriilor în vederea înscrierii acestora în registrul agricol.

Subvenția APIA de 130 euro/vacă! Termen plată ianuarie!

Subvenția APIA de 130 euro/vacă! Termen plată ianuarie!

10 ianuarie 2025 - 12:34

Crescătorii de bovine care au accesat anul trecut eco-schema PD-07 - Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte, cu un cuantum de 130,84 euro/UVM/an, aferent anului de cerere 2024, au termen luna ianuarie pentru a depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un set de acte care le garantează încasarea banilor.

Banii pentru subvenții APIA în cont!

Banii pentru subvenții APIA în cont!

10 ianuarie 2025 - 12:08

Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, anunță astăzi, 10 ianuarie 2025, un comunicat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) transmis Agroinfo.

România este acuzată că a acordat derogări ilegale la pesticidele interzise!

România este acuzată că a acordat derogări ilegale la pesticidele interzise!

09 ianuarie 2025 - 19:20

România a început anul 2025 sfidând în mod deschis legislaţia Uniunii Europene: a acordat noi aprobări de urgenţă pentru pesticide interzise care ucid albinele, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti potrivit căreia astfel de derogări sunt ilegale, scrie joi POLITICO. 

Oficial! APIA anunță ASTĂZI crescătorii de animale!

Oficial! APIA anunță ASTĂZI crescătorii de animale!

09 ianuarie 2025 - 14:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 09 ianuarie – 10 februarie 2025, pot depune cererile de plată pentru Intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

Culturile de grâu şi rapiţă arată promiţător!

Culturile de grâu şi rapiţă arată promiţător!

09 ianuarie 2025 - 07:08

Apa, factorul limitativ în agricultură, a venit în toamna şi începutul iernii, iar fermierii au început anul optimist, având încredere că culturile de toamnă, grâu şi rapiţă, întinse pe o suprafaţă de peste 2,5 milioane de hectare, sunt în stare bună.

APIA vă spune până la ce dată primiți subvențiile APIA în conturi!

APIA vă spune până la ce dată primiți subvențiile APIA în conturi!

09 ianuarie 2025 - 06:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a emis ieri un comunicat în care anunța stadiul la plata subvențiilor APIA pe hectar și cap animal, aferente anului de cerere 2024. Comunicatul APIA postat și pe Facebook a generat mai multe întrebări de la fermieri. Ce le-a răspuns APIA?

Comunicat APIA ASTĂZI: Sume transferate ACUM în conturile fermierilor, crescătorilor!

Comunicat APIA ASTĂZI: Sume transferate ACUM în conturile fermierilor, crescătorilor!

08 ianuarie 2025 - 17:22

În perioada 02 decembrie 2024 – 08 ianuarie 2025, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 322.716.497 euro (1.605.620.570 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 636.065 fermieri. 

De la 1 ianuarie 2025, fermierul Florin Stegariu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români!

De la 1 ianuarie 2025, fermierul Florin Stegariu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români!

08 ianuarie 2025 - 16:00

Clubul Fermierilor Români a anunțat, printr-o postare Facebook, numirea unui nou președinte de la 1 ianuarie 2025.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Cristian Rizescu
|
01. 23, 2019. Wednesday 07:15
In Elveția un hectar e 50.000 € , la noi e ieftin ,nu vă mai mirați,ce în Olanda pământul are aur în el ?! Că e mlaștină , plină de canale.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere