Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PREMIERĂ! AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ!

Publicat: 08 octombrie 2018 - 16:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agroturism și gastronomia românească – prima conferință dedicată IMM-urilor și antreprenorilor din mediul rural Pe data de 18 octombrie, agenția TMT PR organizează în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster și cu sprijinul ANTREC, un eveniment inedit, ce oferă o dublă perspectivă: AGROTURISM ȘI GASTRONOMIE ROMÂNEASCĂ.

În Anul Centenarului, celebrăm antreprenoriatul în mediul rural inspirat de produsele și tradițiile culinare autentic românești.
Evenimentul analizează potențialul de dezvoltare al afacerilor în mediul rural prin utilizarea unei resurse unice, încă nealterată în satul românesc, gastronomia și tradițiile culinare naționale.

eveniment-tmt_b

Vor veni la Cluj pe 18 octombrie 23 de vorbitori de la două ministere MADR și MT, 9 asociații de profil, ONG-uri și clustere active în domeniul turismului și agriculturii alături de antreprenori în agroturism și turism culinar și experți în ospitalitate și patrimoniu gastronomic național.

Mirela Scarlat, fondator TMT PR: „Ne propunem mai mult decât o conferință și un schimb de idei și de informații. Ne propunem să reunim sub această umbrelă profesioniștii din România care până acum au lucrat în proiecte independente, dar care toate converg către un tot unitar – potentialul gastronomic românesc ce poate revitaliza comunități rurale. În secundar, proiectul stimulează un branding de țară - cultural gastronomic. Vrem să atragem atenția asupra acestui potențial national uriaș și să arătăm ce resurse avem la îndemână”.

Prof. Dr. Felix Arion, directorul general AgroTransilvania Cluster AgroTransilvania Cluster a fost creat cu scopul de a sprijini dezvoltarea sectorului agroindustrial prin creșterea competitivitatea asociației și a fiecărui membru în parte. Suntem convinși de faptul că în cadrul acestui eveniment, savoarea gastronomiei locale, prin combinație dintre rădăcinile sale ce
constituie minunata tradiție culinară din zonă și originalitatea inovativă a producătorilor, va deschide apetitul pentru dezvoltarea lanțurilor de valoare integrate ce vor aduce pe mesele turiștilor din pensiunile agroturistice gustul și aroma de neuitat ale bucătăriei ardelene”.

În prezent în România din 3,6 MILIOANE FERME, cele mai multe de mici dimensiuni (71% DIN TOTALUL FERMELOR înregistrează suprafețe de sub 3 HA) doar 42,750 DE EXPLOATAȚII desfășoară alte activități decât activitatea agricolă (240 din turism și 25 340 din procesare de produse), potențialul așadar de creștere în acest domeniu este considerabil.

În perioada următoare (2018-2020) ANTREC ESTIMEAZĂ O CREȘTERE LA 8000 DE UNITĂȚI de agropensiuni în mediul rural ce vor fi integrate în viitor în rețeaua europeană de turism rural.

FONDURILE EU 2000 -2014 au avut un impact puternic în dezvoltarea zonelor rurale din România, motiv pentru care FACILITĂȚILE AGROTURISTICE AU CRESCUT DE LA 3121 LA 6089 UNITĂȚI ÎN ACESTĂ PERIOADĂ.

PESTE 99 MILIARDE EURO DISPONIBILI la nivel EU-28 pentru finanțarea fermelor pentru diversificare în zona turismului rural prin PNDR 2014-2020.

Conform INS, numărul sosirilor vizitatorilor străini în țară este mai mare cu peste 24% în 2017 față de 2016.
Evenimentul prezintă modele de buna practică naționale de la producători care s-au dezvoltat prin crearea de produse culinare tradiționale sau cu alte pecete de calitate superioară și europene în special din Italia, Slovenia și Bulgaria.

Pe 18 octombrire, la Cluj sunt așteptați peste 100 de participanți în cadrul unui program structurat pe 3 piloni ce reunesc furnizorii și consumatorii de agroturism + turism culinar:

▪ CONFERINȚĂ – dezbateri, prezentări pe teme legate de finanțare, certificare, cadru legislativ, statistici și modele de bună practică, naționale și europene
▪ CINĂ CU SPECTACOL CULINAR DEMONSTRATIV - identificare tendințe și potențial în promovarea tradițiilor culinare autentic românești
▪ EXPOZIȚIE ȘI TÂRG - vânzare de produse tradiționale românești
Invitații speciali la spectacolul culinar sunt Mircea Groza (maestru bucătar, cercetător și etnolog) și Chef Nico Lontras (Rare Food Services).
Agenda detaliată și formularul de înregistrare la eveniment sunt disponibile pe conferinte.tmtpr.ro.
Pentru oportunități de parteneriat: office@tmtpr.ro.

Vizualizat: 796 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

Radu Meşină, specialist de produs la IPSO Agricultură, ne-a prezentat la Agromalim tractorul John Deere 8270R, un model interesant ca formă şi configuranţie. Suspensia punţii frontale cu conexiune independentă este proiectată să optimizeze transferul de forţă la sol şi confortul în deplasare.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Musca asteapta tractorul autonom Dan Herteg, investitii de aproape un milion de euro Deutz-Fahr Warrior, un războinic

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii