Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Aprobarea compensaţiilor pentru secetă, amânată pentru următoarea şedinţă de Guvern

Publicat: 07 august 2012 - 22:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Aprobarea Hotărârii de Guvern ce reglementează acordarea compensaţiilor pentru secetă a fost amânată până la următoarea şedinţă de Guvern, din 14 august 2012.

În 6 august 2012, reprezentanţii organizaţiilor profesionale din agricultură s-au întâlnit la Ministerul Agriculturii cu ministrul Daniel Constantin, împreună cu secretarii de stat Daniel Botănoiu şi Achim Irimescu, pentru a discuta mai multe probleme cu care se confruntă fermierii în această perioadă, printre care şi măsurile antisecetă.

“În urma discuţiilor, la solicitarea reprezentanţilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din Romania (FNPAR), Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), PRODCOM, Federaţiei Naţionale Cartoful Românesc şi ai Asociaţiei Fermierilor Români, Hotărârea de Guvern cu privire la aprobarea normelor metodologice privind modul de acordare a ajutoarelor de stat în agricultură în vederea compensării producătorilor agricoli din sectorul vegetal afectaţi de secetă se amână la aprobare până la următoarea Şedinţă de Guvern. Amânarea a fost agreată în condiţiile în care se vor acorda plăţile pe unitatea de suprafaţă, aşa cum vor fi discutate în grupele de lucru”, precizează Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă.

Ministerul Agriculturii trebuie să implementeze măsurile pentru a plăti despăgubiri poroducătorilor agricoli în vederea limitării efectelor negative ale secetei, a declarat premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern din 7 august 2012, cea mai caldă zi a acestei veri, în care meteorologii au anunţat 42 de grade Celsius.

“Să vedeţi ce se întâmplă în continuare cu canicula. […] În acelaşi context nefericit, Ministerul Agriculturii - vă rog să treceţi la implementarea tuturor măsurilor pentru a asigura despăgubirea cultivatorilor noştri pentru a limita efectele negative ale secetei. În aceeaşi măsură, înţeleg că este afectată şi activitatea de producere a energiei hidro. Asta e natura şi trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru a limita pagubele produse”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

La Ministerul Agriculturii va fi constituit un comitet antisecetă, cu reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale

La solicitarea Agrostar, la întâlnirea din 6 august de la Ministerul Agriculturii „s-a decis ca fiecare organizaţie participantă să mandateze un reprezentant în vederea constituirii unui comitet antisecetă, pentru a dezbate şi a aproba, pe baza unui protocol, un set de măsuri pe termen scurt, mediu şi lung”, mai informează Ministerul Agriculturii.

 porumb-afectat-de-seceta_b


 

Vizualizat: 2202 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cine şi câţi bani va putea primi drept compensaţie pentru secetă?

Cine şi câţi bani va putea primi drept compensaţie pentru secetă?

IMM-urile din domeniul producţiei primare de produse agricole a căror producţie a fost afectată de secetă cu mai mult de 30% din media producţiei anuale pe exploataţie realizată în ultimii trei ani vor primi din partea statului compensaţii financiare de maxim 80% din pierderea de venit înregistrată din cauza secetei, promite un proiect de HG care aşteaptă încă aprobarea.

Compensaţiile financiare pentru fermierii afectaţi de secetă ar putea fi aprobate de Guvern săptămâna viitoare

Compensaţiile financiare pentru fermierii afectaţi de secetă ar putea fi aprobate de Guvern săptămâna viitoare

Guvernul va lua în discuţie, „spre aprobare”, săptămâna viitoare (6-12 august 2012), o hotărâre de guvern care vizează compensaţii financiare ce vor fi acordate fermierilor care sunt afectaţi de secetă, a anunţat, marţi, 31 iulie, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

ANUNȚUL DE ASTĂZI AL PREMIERULUI pentru FERMIERI!

25 februarie 2021 - 18:35

PROGRAM AJUTOR FERMIERI! Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat astăzi că va aloca sume pentru finanțarea unui nou program de sprijinire a fermierilor români.

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

CALENDARUL DE CARE DEPINDE PLATA ANT, SUBVENȚIA APIA MICĂ!

25 februarie 2021 - 12:50

PLATA APIA CEA MAI AȘTEPTATĂ! Crescătorii români de animale, mai ales cei mici, așteaptă cu nerăbdare ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite ajutorul național tranzitoriu, ANT, botezată de ei, subvenția mică. AGROINFO este întrebat de câteva ori pe zi când intră ANT la plată. Pentru că micii crescători nu au priceput de ce APIA nu poate începe plățile aferente anului 2020 deși suntem imediat în martie 2021, le prezentăm calendarul de care depinde plata acestei subvenții.

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

PREȘEDINTE COMISIE AGRICULTURĂ: I-AU MINȚIT PE FERMIERI ÎNTR-UN MOD INCALIFICABIL!

25 februarie 2021 - 10:19

AJUTOARE FERMIERI. Nu știu ce credibilitate mai are domnul Oros în fața cuiva. I-au mințit pe fermieri într-un mod incalificabil. Oamenii nu au mai căutat surse alternative pentru diminuarea pierderilor, la bănci, de exemplu, pentru că au crezut în cele spuse de Oros. Și el a mințit, acuză președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu, referindu-se la plata ajutoarelor la secetă promise fermierilor pentru culturile din primăvară, dar care nu au fost incluse în bugetul MADR pentru acest an.

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

DUPĂ ORDINUL MADR MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI, URMEAZĂ LEGI!

25 februarie 2021 - 09:19

CREȘTEREA PORCULUI ÎN ROMÂNIA! Ordinul MADR maxim 5 porci în gospodăriile țărănești a fost pus în debzatere de Minsterul Agriculturii pentru a stârni o discuție care trebuie concretizată în legi pentru stabilirea regulilor creșterii porcului în România, în așa fel încât să fie stopată răspândirea pestei porcine africane și să fie relansat acest sector, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros. Nu voi ceda în fața samsarilor, avertizează șeful MADR. Ordinul MADR nu a fost deocamdată retras din consultare publică.

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

UN MILIARD DE EURO pentru PLATA ACESTOR SUBVENȚII APIA!

25 februarie 2021 - 07:45

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Un miliard de euro este alocat pentru plata subvențiilor APIA acordate fermierilor anul acesta și anul viitor pe măsurile de dezvoltare rurală, Măsura 10 Agro-mediu și climă, Măsura 11 Agricultură ecologică și Măsura 13 Zone care se confruntă cu constrângeri naturale și alte constrângeri specifice. Sunt plățile compensatorii ale fermierilor. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV.

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

ORDINUL MADR CARE ÎNCURAJEAZĂ FURTUL!

24 februarie 2021 - 23:25

ORDINUL SUBVENȚIILOR APIA 2021-2022. Dan Sergiu Moroșanu, fost coordonator Serviciu Măsuri Specifice APIA Bacău, actualmente pensionar, a transmis către AGROINFO opinia sa de specialist APIA cu privire la modificările făcute peste noapte la proiectul de Ordin MADR pentru stabilirea condițiilor de eligibilitate pentru subvențiile agricole din acest an. În urma modificărilor, a rezultat un Ordin MADR care încurajează furtul, susține specialistul APIA.

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

SUBVENȚIILE APIA, ACORDATE DOAR PE FACTURĂ ȘI LEGATE DE PRODUCȚIE?

24 februarie 2021 - 21:35

SUBVENȚII APIA. Propunerea făcută de ministrul agriculturii, Adrian Oros, pentru condițiile care ar trebui impuse la acordarea subvențiilor din agricultură, subvenții pe factură și legate de producție. Așa ar fi evitată fraudarea banilor alocați pentru plata subvențiilor, dar și alte probleme legate de terenurile agricole luate în arendă de fermieri, spune ministrul agriculturii.

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

DECIZIA DE ASTĂZI A GUVERNULUI pentru PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

24 februarie 2021 - 20:43

ORDONANȚA SUBVENȚIILOR APROBATĂ! Guvernul a adoptat astăzi, în ședință, Ordonanța de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CREȘTE AJUTORUL PENTRU TINERI FERMIERI LA 70.000 DE EURO! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE PENTRU ACEȘTI BANI!

CREȘTE AJUTORUL PENTRU TINERI FERMIERI LA 70.000 DE EURO! CE CONDIȚII TREBUIE ÎNDEPLINITE PENTRU ACEȘTI BANI!

24 februarie 2021 - 11:21

SPRIJIN INSTALARE TÂNĂR FERMIER 2021-2022. Sprijinul pentru tinerii fermieri, submăsura 6.1, crește anul acesta la 70.000 de euro/fermă. Această sumă este însă pentru fermele mari. Pentru fermele mai mici, ajutorul maxim va fi de 60.000 de euro/fermă, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV. Ce condiții trebuie însă îndeplinite pentru încasarea acestor bani? Anul trecut, sprijinul pentru tinerii fermieri a fost de maxim 50.000 de euro/fermă.

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

AJUTOR MAXIM DE 1,5 MILIOANE EURO/FERMĂ pentru FERMELE ZOOTEHNICE!

24 februarie 2021 - 10:45

AJUTOARE EUROPENE 2021-2022! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că a alocat 760 de milioane de euro, pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, pentru ajutoarele acordate fermierilor pentru investiții în exploatațiile agricole. Ajutorul pentru achiziții simple de utilaje agricole și de irigații se ridică la 350.000 de euro, iar ajutorul maxim pentru investiții în ferme zootehnice, legume în spații protejate, cooperative este de 1,5 milioane de euro, a spus șeful MADR.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Prietenie

Prietenie
Doi scoţieni se întâlnesc pe stradă. Detalii