Prezent la seminarul: “Redimensionarea economică şi ecologică a luncii Dunării pentru diminuarea riscului la inundaţii”, organizat la Galaţi, ministrul László Borbely a subliniat faptul că anul trecut, “a fost aprobată prin hotărâre de guvern Strategia naţională de gestionare pe termen mediu şi lung a riscului la inundaţii 2010 – 2035, care cuprinde mai multe acţiuni care să asigure un management integrat şi limitarea efectelor inundaţiilor.
În acest sens, ministrul Mediului şi Pădurilor a declarat că Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare şi Administraţia Naţională „Apele Române” ar trebui să aibă o singură coordonare pentru a avea un management eficient mai ales în ceea ce priveşte apărarea împotriva inundaţiilor.
După cum se ştie, proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă privind reorganizarea şi transferul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF-RA) către Ministerul Mediului şi Pădurilor se află depus la Guvern şi se aşteaptă să intre la adoptare.
Într-o declaraţie anterioară, Borbely a subliniat faptul că ” trecerea ANIF de la Agricultură la Mediu va presupune o înjumătăţire a personalului Adminsitraţiei. Are cam 5.000 de angajaţi, foarte mulţi, după părerea mea. Cred că putem să reducem numărul acestora, putem discuta, dar cred că până la jumătate". Potrivit ministrului, scopul preluării ANIF este constituirea unui departament de management al apelor şi de luptă împotriva inundaţiilor care să aibă "o comandă unică".
Acesta a precizat că trecerea ANIF de la Agricultură la Mediu va presupune o înjumătăţire a personalului agenţiei, care are, în prezent, circa 5.000 de angajaţi.
"Are cam 5.000 de angajaţi. Foarte mulţi, după părerea mea. Cred că putem să reducem numărul acestora, putem discuta, dar cred că până la jumătate", a spus Borbely. Potrivit acestuia, scopul preluării ANIF este constituirea unui departament de management al apelor şi de luptă împotriva inundaţiilor care să aibă "o comandă unică".