Adama
Vinasa Rompak

László Borbely: Pentru un management eficient, ANIF şi “Apele Române” – sub o singură coordonare!

Publicat: 27 iunie 2011 - 09:43
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Prezent la seminarul: “Redimensionarea economică şi ecologică a luncii Dunării pentru diminuarea riscului la inundaţii”, organizat la Galaţi, ministrul László Borbely a subliniat faptul că anul trecut, “a fost aprobată prin hotărâre de guvern Strategia naţională de gestionare pe termen mediu şi lung a riscului la inundaţii 2010 – 2035, care cuprinde mai multe acţiuni care să asigure un management integrat şi limitarea efectelor inundaţiilor. 

În acest sens, ministrul Mediului şi Pădurilor a declarat că Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare şi Administraţia Naţională „Apele Române” ar trebui să aibă o singură coordonare pentru a avea un management eficient mai ales în ceea ce priveşte apărarea împotriva inundaţiilor.

După cum se ştie, proiectul unei Ordonanţe de Urgenţă privind reorganizarea şi transferul Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF-RA) către Ministerul Mediului şi Pădurilor se află depus la Guvern şi se aşteaptă să intre la adoptare.

Într-o declaraţie anterioară, Borbely a subliniat faptul că ” trecerea ANIF de la Agricultură la Mediu va presupune o înjumătăţire a personalului Adminsitraţiei. Are cam 5.000 de angajaţi, foarte mulţi, după părerea mea. Cred că putem să reducem numărul acestora, putem discuta, dar cred că până la jumătate". Potrivit ministrului, scopul preluării ANIF este constituirea unui departament de management al apelor şi de luptă împotriva inundaţiilor care să aibă "o comandă unică".

Acesta a precizat că trecerea ANIF de la Agricultură la Mediu va presupune o înjumătăţire a personalului agenţiei, care are, în prezent, circa 5.000 de angajaţi.
"Are cam 5.000 de angajaţi. Foarte mulţi, după părerea mea. Cred că putem să reducem numărul acestora, putem discuta, dar cred că până la jumătate", a spus Borbely. Potrivit acestuia, scopul preluării ANIF este constituirea unui departament de management al apelor şi de luptă împotriva inundaţiilor care să aibă "o comandă unică".

Vizualizat: 1941 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
vasilache
|
07. 04, 2011. Monday 10:35
La mediu a facut numai prapad si da cu standul in dreptul la greu! Promoveaza si sustine legi aberante cu privire la taxa "de poluare" razand (si) astfel romanilor si intregii Europe in nas, pe banii nostri, pe nervii si timpul nostru, sfidand orice lege a bunlui simt! Acum isi intinde tentaculele prostiei si incompetentei si pe alte meleaguri! De unde pana unde un ministru al "mediului" isi da cu parerea si propune concedieri intr-o institutie ce apartine de cu totul alt minister, anume cel al agriculturii? El ar trebui sa se documenteze inainte de a arunca "perle" pe piata - acolo unde nu cunoaste! 5000 de oameni la nivel national sunt prea multi? O institutie care, la nivel national (!) acopera aparare impotriva inundatiilor, indiguiri, irigatii, imbunatatiri ale solului, luptand impotriva degradarii si eroziunii acestuia, etc. ANIF, conform reglementarilor si intelegerilor cu U.E. pt o buna functionare, ar trebui sa aiba un minim personal de 11.000 de angajati. S-a ajuns, printr-un compromis major la suma de 5000 de oameni, in conditiile in care un om face treaba a 2-3 oameni. Iar cifra scade continuu, multi angajati pensionandu-se, altii decedand...iar angajarile sunt "inghetate". Iar Borbely asta, vrand sa urmeze cu rigurozitate directivele primite "de sus" acum se intinde sa strice si pe domeniul agriculturii, ceea ce in "ograda lui" a stricat cu succes: buna si cat de cat normala functionare a lucrurilor! El e inca o dovada ca politica in Romania a ajuns sa insemne doar incompetenta, coruptie, jaf. De care parca mai era nevoie de unul in plus care sa ne aminteasca de toate astea!...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii