Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

PLĂȚI FERMIERI! BANII TRANSFERAȚI ÎN CONTURI PÂNĂ LA 30 AUGUST 2019!

Publicat: 16 septembrie 2019 - 12:29
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUMA VIRATĂ DE COMISIA EUROPEANĂ! Ministerul Fondurilor Europene anunță că suma virată României de către Comisia Europeană până la data de 30 august 2019 este de 9,74 miliarde de euro, bani intrați prin Politica Agricolă și Politica de Coeziune. La această sumă se adaugă plățile directe pentru fermieri în valoare de 6,88 miliarde de euro.

Ministerul Fondurilor Europene a publicat pe 10 septembrie 2019, pe pagina sa oficială, care este situația absorbției fondurilor europene, inclusiv a banilor pentru fermieri, la data de 30 august 2019. Suma transferată de Comisia Europeană în contul României prin Politica Agricolă și Politica de Coeziune a crescut de la 9,44 miliarde de euro, cât era pe data de 9 august 2019, la 9,74 miliarde de euro pe data de 30 august 2019.

Situația fondurilor europene la 30 august 2019

● 9,74 mld. euro bani europeni intrați în România prin Politica de Coeziune și Politica Agricolă. Acestor sume li se adaugă încă 6,88 mld. euro plăți directe către fermieri;
● 25,73 mld. euro – valoarea totală a liniilor de finanțare deschise, reprezentând aprox. 94% din alocarea totală a României;
● 44,5 mld. euro valoarea proiectelor depuse pentru aceste linii de finanțare;
● Aprox. 25 mld. euro valoarea totală a contractelor de finanțare semnate. Rata de contractare a crescut de peste 15 ori, de la 5% în 2016 la 88,56% din alocare, în prezent.

bani-ce-30-august_b

Rata de absorbție a României este aprox. 32% raportat la media UE, care este de 35%. Rata de absorbție a României a crescut, în decurs de o lună, cu 1%.

Pentru plățile pe dezvoltare rurală, PNDR 2020, Comisia Europeană i-a rambursat României, în total, până la 30 august, suma de 4.249.347.054 euro.

sume-romania-30-august_b

Din punct de vedere al gradului de absorbție a banilor europeni, Finlanda este pe primul loc, cu 60%. România, cu un grad de absorbție de 32%, este pe același loc cu Malta. Cel mai mic grad de absorbție îl are Croația, 25%.

rata-absorbtie-30-august_b

Vizualizat: 3955 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii