Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

PIAȚĂ MOBILĂ pentru FERMIERII CARE-ȘI VÂND PRODUSELE DIN FERME!

Publicat: 18 martie 2019 - 20:28
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRODUSE TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI! Primăria Baia Mare a creat în piețe spații speciale, cu vitrine frigorifice, unde fermierii, crescători de animale, pot să-și vândă produsele din ferme. Pe timpul verii, primăria a venit cu o altă idee pentru fermieri, și anume piața mobilă, organizată în cartierele unde nu funcționează o piață.

Produsele lactate şi derivatele autohtone vor putea fi comercializate în târgurile de produse tradiţionale şi pe piaţa organizată la standuri special amenajate, a declarat, luni, preşedintele onorific al Asociaţiei Producătorilor Tradiţionali şi Ecologici din Maramureş, Ioan Tătăran.

"Laptele, dar şi o gamă variată de produse derivate - unt, brânză, smântână, iaurt, lapte bătut, brânză de oaie - se vor putea comercializa la standuri special amenajate pe piaţa organizată, dar şi la târgurile organizate de fermieri (...) Toate produsele sunt certificate şi provin din producţia fermierilor, însă comercializarea acestor bunuri se va face cel puţin în târgurile tradiţionale, de două ori pe săptămână, în zilele de vineri şi sâmbătă. Produsele lactate autohtone sunt foarte apreciate şi căutate de locuitorii municipiului Baia Mare, iar primăria locală ne-a oferit un spaţiu special pentru acest gen de comerţ", a spus Ioan Tătăran.

Potrivit acestuia, produsele sunt comercializate direct de fermieri şi prea puţine ajung în magazinele alimentare.

"Toate produsele sunt comercializate direct de fermieri, iar cumpărătorul interesat are posibilitatea să afle mai multe detalii despre produs, inclusiv modul de preparare. La unele produse, preţul se poate negocia când se apropie ora de închidere a târgului, dar în majoritatea cazurilor preţul produselor lactate, dar şi al altor categorii de produse alimentare, e rezonabil", a precizat Ioan Tătăran.

În cele două pieţe organizate din municipiul Baia Mare, administraţia locală a montat vitrine frigorifice pentru ca produsele să fie menţinute la o anumită temperatură, iar în târgurile organizate de asociaţie, fermierii deţin propriile vitrine frigorifice de dimensiuni reduse.

De asemenea, Primăria municipiului Baia Mare îi încurajează pe producătorii individuali şi pe fermierii asociaţi să-şi valorifice produsele în nume propriu aplicând taxe simbolice, iar în perioada verii este organizată "piaţa mobilă", cu produse de fermă în cartierele în care nu funcţionează pieţe.

La nivelul judeţului Maramureş există peste 20 de fermieri autorizaţi care produc produse lactate şi derivate şi o fabrică de lapte. Unele produse sunt oferite spre vânzare pe pieţele organizate din judeţele Satu Mare şi Sălaj.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 3534 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii