Adama
Vinasa Rompak

Producătorii de vinuri din România vor să se impună pe piaţa vinurilor în China şi Rusia

Publicat: 30 octombrie 2011 - 19:41
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producătorii români de vinuri încearcă să se impună pe pieţele externe, ţintele fiind Federaţia Rusă şi China, în condiţile în care vinurile româneşti se bucură de o imagine bună pe aceste pieţe, potrivit participanţilor la Vintest - Salonul Naţional de Vinuri, care are loc în perioada 27 - 30 octombrie la Bucureşti.

Casa de vinuri Huşi are deschisă o filială şi în China
Societatea Speed SRL - Casa de vinuri Huşi (est), înfiinţată în anul 1994 de către fraţii Bunescu, dispune de 1.700 de hectare în proprietate şi 1.000 hectare luate în arendă anual de la persoane particulare. Compania are contracte la export atât către destinaţii precum Italia, Franţa, Spania, Germania, cât şi către pieţe relativ noi pentru vinurile din România, precum Rusia, Ucraina, Ţările Nordice şi Ţările Baltice. Societatea are deschisă o filială şi în China.

Cifra de afaceri estimată a companiei pentru 2011 este de 1,5 milioane euro, cu o creştere de 30% faţă de 2010, generată de distribuţia locală şi exporturi.

Domeniile Nicoreşti vizează piaţa de vinuri a Rusiei
O altă companie care vizează pieţele externe, în special China şi Rusia, este Domeniile Nicoreşti care în Galaţi (est) deţine 250 de hectare, pe care vrea să le dubleze până în 2015 cu o investiţie totală de şase milioane de euro.

„Până în 2015 vom investi circa şase milioane de euro pentru dublarea suprafeţei. Vinurile noastre au o calitate foarte bună şi vrem să ieşim şi la export după ce ne vom face simţită prezenţa pe piaţa românească. Vizăm pieţe precum Rusia şi China, unde cred că este un mare potenţial”, a explicat, pentru Agerpres, Doina Mocanu, acţionar majoritar la Domeniile Nicoreşti.

De altfel, potrivit secretarului de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Barna Tanczos, China este una dintre pieţele cu o mare capacitate de absorbţie a vinului românesc. Oficialul MADR participat, recent, la un eveniment de promovare a vinurilor româneşti dedicat ambasadorilor şi oficialităţilor din România şi din Uniunea Europeană.

Piaţa vinului din România a scăzut cu 100 de milioane de euro în trei ani
Datele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV) arată că piaţa vinului din România a scăzut în ultimii trei ani, din cauza crizei economice, de la 450 milioane euro la 350 milioane euro, dar speranţa vine din recolta mai bună cu 20 de procente în unele zone comparativ cu anul trecut.

România ocupă locul cinci în ierarhia vinicolă din Europa, iar pentru perioada 2007 - 2013 are la dispoziţie din bugetul UE circa 210 milioane euro pentru sectorul viti-vinicol, reconversie, replantare şi promovare.
Datele statistice arată că românii consumă anual, în medie, 24 de litri de vin/locuitor, această cantitate reprezentând doar jumătate din consumul ţărilor dezvoltate, care se ridică la 50 de litri/locuitor/an.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2892 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Alcovin va furniza, anual, cele mai bune vinuri ale sale către Casa Regală

Alcovin va furniza, anual, cele mai bune vinuri ale sale către Casa Regală

Cele mai bune vinuri ale Societăţii Alcovin, în jur de 40 de sticle, vor fi trimise anual în vinoteca Casei Regale a României, potrivit directorului economic al societăţii Alcovin, Dan Jalea, societate distinsă cu titlul de „Furnizor al Casei Regale”.

Domeniile Nicoreşti lansează vinul Băbeasca Neagră de Nicoreşti

Domeniile Nicoreşti lansează vinul Băbeasca Neagră de Nicoreşti

Cramele Domeniile Nicoreşti, cu o tradiţie de peste 75 de ani în producerea de vinuri din soiuri pure româneşti lansează miercuri, 26 octombrie, Băbeasca Neagră de Nicoreşti.

Vinurile de aur ale companiei Cotnari, degustate în Parlamentul European

Vinurile de aur ale companiei Cotnari, degustate în Parlamentul European

La invitaţia grupului europarlamentarilor români, compania Cotnari a organizat o prezentare de vinuri la Bruxelles, în Parlamentul European, cu ocazia discutării noii politici agricole comune pentru 2014-2020, potrivit unui comunicat transmis redacţiei Ferma Media Grup.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii