Adama
Agreena
AGRICOVER

Preţul berii creşte cu câteva procente

Publicat: 04 august 2011 - 13:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preţurile la bere ar putea să crească în luna august cu câteva procente, maximum 5%, a declarat, preşedintele Patronatului Societăţilor Independente Producătoare de Bere din România, Vifor Verşescu.

„În general, distribuţia berii pe ambalaje reflectă starea de sărăcie a românilor. Berea ar trebui să fie şampania muncitorului, dar, oamenii, neavând bani, sigur că au redus de la bere. Faptul că în România PET-ul reprezintă peste 50% din consumul de bere reflectă gradul de sărăcie al românului. Şi faptul că românul bea berea acasă, nu o bea la terasă. Deci, în România cam 70% din consumul de bere este berea care se bea acasă, iar 30% la restaurante, terase etc. În Europa, este invers”, a explicat reprezentantul PSIPBR.

În general preţurile la bere cresc de câte 2-3 ori vara, cam de la sfârşitul lunii aprilie - începutul lunii mai, iar ultima oară eventual la final de august. „Noi încercăm să le creştem în limite foarte mici şi ele  cresc în general vara de două ori, maximum de trei ori, însemnând de la sfârşitul lui aprilie - mai. Ultima oară poate fi în final de august, iar restul de 8-9 luni suntem nevoiţi să mergem pe acelaşi preţ pentru a putea să menţinem volumele pe care le programăm spre desfacere. Poate ca în august să mai crească puţin preţul, câteva procente, un 5%, dar în general evităm să creştem dacă nu este absolut necesar”, a spus Verşescu.

bere_b

El şi-a exprimat speranţa ca în 2011 să fie producţie bună la orz, malţ şi hamei, astfel încât preţul să se menţină la nivelul celui de anul trecut.
În 2010, contextul economic instabil a determinat o scădere a pieţei berii cu 3,5% faţă de anul precedent, atingând un volum total de circa 17 milioane de hectolitri, potrivit Asociaţiei Berarii României. Consumul de bere pe cap de locuitor în anul 2010 a scăzut la 78 de litri, continuând trendul descendent început în anul 2009.
Ca preferinţe ale consumatorilor în ceea ce priveşte ambalajul, potrivit Asociaţiei Berarii României, PET-ul deţine o pondere de 49,3%, sticla 31,7%, doza 16%, iar draught-ul 3%.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1634 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii