Adama
Vinasa Rompak

Legumicultorii din Matca îşi vând legumele şi fructele pe un site propriu

Publicat: 04 noiembrie 2011 - 12:15
4 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Legumicultorii din comuna gălăţeană Matca au hotărât să-şi comercializeze legumele şi sub o altă formă, distinctă de cea clasică, prin pieţe, astfel că au ales expunerea produselor agricole pe un site propriu.

Mircea Croitoru, preşedintele grupului de producători „Legume-Fructe Matca”a spus că oferta diferă de la caz la caz, iar transportul legumelor către client este asigurat, în funcţie de cantitatea solicitată.

Preţuri mai bune, în funcţie de cantitatea comandată
Fructele şi legumele au preţuri mult mai bune decât la piaţa tradiţională, deoarece sunt excluşi intermediarii.
„Preţurile sunt destul de rar afişate pe site, dar asta din cauza faptului că diferă în funcţie de zile. Este clar însă că preţurile sunt de patru-cinci ori mai bune decât la piaţă, deoarece sunt preţuri de producător, se exclud intermediarii. Spre exemplu, faţă de piaţa din Bucureşti, la noi se ajunge la preţuri de patru-cinci ori mai mici”, a explicat Croitoru, citat de adevărul.ro.

Astfel dacă un kilogram de ardei gras se vinde în piaţă cu 0,8-1,2 lei, prin comenzile on-line preţul poate scădea, la cantităţi de peste 1.000 de kilograme, până la 0,3 lei, incluzând aici şi transportul pe o distanţă de cel mult 50 de kilometri.

Fructe şi legume_b

Pentru cantităţi mici se poate alege varianta curieratului rapid, caz în care cheltuielile de expediere trebuie suportate de cumpărător. Chiar şi aşa, însă, legumele tot sunt cu 30-50% mai ieftine decât la piaţă.

Costurile site-ului sunt de 10 lei/lună/producător
Cât au investit legumicultorii în acest site? Peste 2.000 de lei pe lună sunt costurile producătorilor care îşi expun marfa pe site. Asta, deoarece, pe lângă echipamentul necesar, site-ul are nevoie şi de mentenanţă asigurată de oameni de specialitate.

Aceste costuri distribuite pentru fiecare legumicultor sunt mai degrabă simbolice, deoarece de promovare beneficiază peste 200 de producători, iar suma ce îi revine fiecăruia este de doar 10 lei pe lună, în vreme ce noua formă de comerţ le aduce, potrivit informaţiilor de la aceştia, vânzări de două ori mai mari.

Vizualizat: 6189 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   
4.
NELU IVANCIUC
|
03. 28, 2013. Thursday 11:30

Buna ziua,
sunt din suceava si as dori sa am aces la acest site.Pot fi contactat la 0723561629

3.
paula
|
11. 18, 2011. Friday 09:39
Comentariu editorial

Site legumicultori Matca: http://www.matca-legume-fructe.ro/

2.
BEJAN CRISAN
|
11. 18, 2011. Friday 05:39

BUNA ZIUA,
ASI DORI SA STIU SI EU ADRESA SITE-ULUI LEGUMICULTORILOR DIN MATCA.
MULTUMESC
BEJAN CRISAN 0762/432513 meteximp@yahoo.com

1.
tudor
|
11. 04, 2011. Friday 18:43

Este laudabil ceea ce fac.
Ce pot spune de calitatea legumelor?
Poate spune cineva ce cantitate de substante cancerigene contin?
Solurile in Matca sunt atat de otravite incat un copil pana in 3 ani care ar bea apa din fantana cu siguranta ar muri.
Mancati sanatosi ceea ce produceti si nu omorati pe altii.
Apropo, am auzit ca au incercat sa polenizeze culturile din solarii cu ajutorul bondarilor... si au murit toti. De ce oare? Bondarii se folosesc in sistemele apropiate de natura nu in cele in care concentratia de substante chimice depaseste orice imaginatie.
Pentru cei curiosi, investigati problema.

Cu bine si sanatate!

Rezultate: [4]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii