SYNGENTA
Adama

Rusia îşi consolidează poziţia de lider al exporturilor de grâu

Publicat: 26 august 2022 - 15:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Conform estimărilor Departamentului Agriculturii din Statele Unite (USDA), este foarte probabil ca Rusia să-şi crească în mod semnificativ avansul faţă de principalii săi competitori pe piaţa mondială a exportatorilor de grâu.

Aşa cum arată cel mai recent raport USDA, Rusia ar urma să exporte anul acesta o cantitate de 42 milioane tone de grâu, ceea ce ar echivala cu o creştere de 9 milioane tone sau 27,3% mai mult decât în 2021. În iulie, oficialii de la Washington prognozau că exporturile ruseşti de grâu nu vor depăşi 40 milioane de tone.

seminte.de.grau_bPotrivit proiecţiei USDA, Uniunea Europeană ar trebui să-şi menţină locul al doilea în clasamentul mondial al exportatorilor de grâu în actualul sezon de comercializare, cu 33,5 milioane tone, cu 1,8 milioane tone sau 5,5% în plus faţă de sezonul precedent. Poziţia a treia ar urma să fie împărţită de Australia şi Canada, ţări care ar putea livra pe pieţele externe aproximativ 26 milioane tone de grâu fiecare.

Pentru propria lor ţară, oficialii americani estimează că exporturile de grâu în actualul sezon de comercializare vor totaliza 23 milioane de tone, ceea ce ar corespunde unei creşteri de 1,5 milioane tone sau 7% comparativ cu 2021. Argentina (cu 13,5 milioane tone) şi Ucraina (cu 11 milioane tone) ar trebui să ocupe locurile şase şi şapte în topul mondial al exportatorilor de grâu.

Vizualizat: 1192 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Agricover deschide primul depozit certificat SEVESO din România dedicat exclusiv inputurilor agricole

Agricover deschide primul depozit certificat SEVESO din România dedicat exclusiv inputurilor agricole

16 ianuarie 2025 - 10:29

Agricover transformă distribuția agricolă prin deschiderea primului depozit certificat SEVESO din România, dedicat exclusiv inputurilor agricole (semințe și produse de protecția plantelor).

Vești bune pentru fermieri! Au crescut prețurile!

Vești bune pentru fermieri! Au crescut prețurile!

15 ianuarie 2025 - 06:23

Vești bune pentru fermierii care au mizat pe oleaginoase: floarea-soarelui, rapiță și soia! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază continuă şi în 2025

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază continuă şi în 2025

26 decembrie 2024 - 07:57

Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, o măsură luată în august 2023 pentru combaterea creşterii excesive a preţurilor şi care viza 14 grupe de produse alimentare, a fost continuată în 2024, însă lista a fost extinsă la 20 de produse.

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

Exporturile de miere, mai mici cu peste 50%!

19 noiembrie 2024 - 18:49

Exporturile de miere ale României au scăzut anul acesta cu peste 50% față de perioada similară a anului trecut.

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

Producția de cereale a UE, cea mai mică din ultimii 10 ani!

18 noiembrie 2024 - 23:45

Producția de cereale din UE pentru 2024/25 este estimată la 260,9 milioane tone, cu aproximativ 7% sub media pe 5 ani, potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană.

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

Ministrul agriculturii din Ucraina, la Consiliul AgriFish!

17 noiembrie 2024 - 22:02

Ministrul ucrainean al politicii agrare și alimentației, Vitalii Koval, urmează să se alăture miniștrilor Agriculturii din statele UE și să se adreseze acestora la Consiliul AgriFish din 18 noiembrie.

Mai mult lapte din import!

Mai mult lapte din import!

17 noiembrie 2024 - 21:19

Fabricile de lactate din România au procesat mai mult lapte de vacă în primele nouă luni din 2024, față de aceeași perioadă din 2023. Mai mult de jumătate din acest surplus a fost lapte din import.

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

Noi reguli pentru țăranii care vând în piață! Analize medicale la zi și marfa în vitrină!

05 noiembrie 2024 - 07:09

Țăranii care-și vând produsele în piețe sunt obligați să notifice direcțiile județene sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, DSVSA, și să dea informații legate de activitățile desfășurate și locurile unde vând marfa. În plus, sunt obligați să respecte anumite condiții de igienă atunci când produc și vând și pot merge cu marfa doar în județele unde se află gospodăria sau în județele limitrofe. Verificările, amenzile și interzicerea vânzării în piețe intră în atribuțiile ANSVSA.

Brânză românească din lapte de import!

Brânză românească din lapte de import!

23 octombrie 2024 - 06:29

Mai e brânza românească dacă e făcută din lapte de import?  Cine sunt cei mai mari importatori de lapte de la noi din țară. 

Anunț APIA!

Anunț APIA!

27 septembrie 2024 - 09:42

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

A fost numit ”cea mai bună alternativă ecologică la glifosat”. Utilizat la dezmiriștire, la prelucrarea terenului și chiar la semănat direct, cultivatorul de precizie Treffler, de la Tehnodiesel, a schimbat modul de lucru într-o fermă din România care exploatează 3.700 ha de teren în sistem ecologic.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii