Adama
Vinasa Rompak

Giurgiu: Noua piaţă centrală agroalimentară a fost inaugurată

Publicat: 16 noiembrie 2011 - 13:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Piaţa agroalimentară din centrul municipiului Giurgiu, o investiţie de peste un milion de Euro, a fost inaugurată marţi, 15 noiembrie a.c., în prezenţa autorităţilor locale şi a investitorilor.

„Piaţa are un număr de 250 de tarabe pentru vânzarea legumelor, fructelor, zarzavaturilor, condiţiile oferite în această piaţă sunt la cele mai înalt nivel deoarece, oamenii vor beneficia aici de încălzire pe timp de iarnă şi aer condiţionat pe timp de vară, activitatea este supravegheată video cu 26 de camere de filmat, fiecare comerciant are cântar electronic şi, în diferite locuri ale pieţei, au mai fost dispuse patru cântare de control, comercianţii vor avea halate, iar calitatea mărfurilor va putea fi controlată de organe specializate astfel încât să desfăşurăm un comerţ cât mai civilizat pentru cetăţeni”, a declarat, unul dintre asociaţii pentru realizarea acestei investiţii, Antonio Andruşceac.

Comercianţii sunt încântaţi de noile tarabe
Piaţa cea nouă, amenajată la standarde europene, este dispusă pe o suprafaţă de aproximativ trei mii de metri pătraţi şi fiecare comerciant beneficiază de o tarabă închiriată, spaţii pentru depozitarea mărfurilor şi pază.

„E mai bine aici pentru că nu ne mai bate vântul şi nu ne mai plouă ca în fosta piaţă care avea tarabele dispuse în aer liber, eu veneam iarna cu butelie pentru a dezgheţa butoiul cu varză, acum nu se mai pune problema de aşa ceva pentru că avem condiţii civilizate”, a declarat una dintre comerciante pentru Agerpres.

Se vor reflecta noile condiţii în preţurile produselor?
„Singura problemă este că am fost nevoiţi să plătim tarabele pentru trei luni înainte, iar chiria este şi de până la trei ori mai mare faţă de fosta piaţă şi nu ştim dacă ne scoatem banii, condiţiile sunt bune, dar dacă ridicăm şi noi preţurile pentru a face faţă cheltuielilor nu ştiu cine ne mai cumpără marfa”, a adăugat un alt comerciant.

Totodată, giurgiuvenii prezenţi la inaugurarea pieţei, deşi au fost încântaţi de noile condiţii oferite de piaţa centrală, s-au arătat îngrijoraţi că noua investiţie se va reflecta şi în creşteri de preţuri.

Construcţia noii pieţe centrale a municipiului a început în această primăvară pentru că fosta piaţă nu mai oferea spaţii de vânzare suficiente şi nici condiţii conforme cu standartele moderne.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2266 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Cotaţia grâului la Bursa de Valori Bucureşti - dezbătută în cadrul unui seminar de specialitate

Cotaţia grâului la Bursa de Valori Bucureşti - dezbătută în cadrul unui seminar de specialitate

Suprafaţa cultivată cu grâu, producţia, raportul dintre consum şi producţie, stocurile şi exportul sunt printre informaţiile generale pe care trebuie să le cunoască un client al Bursei de Valori Bucureşti care doreşte să tranzacţioneze contractul „Grâu Panificaţie - UE Futures”, a declarat, Viorel Marin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România (ANAMOB).

Piaţa lactatelor: Albalact înregistrază creşteri importante ale cifrei de afaceri

Piaţa lactatelor: Albalact înregistrază creşteri importante ale cifrei de afaceri

Fiind cotată al treilea producător de lactate de pe piaţa locală, Albalact a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o creştere cu 34% a cifrei de afaceri, la 246 mil. lei (58 mil. euro), şi un avans de 47% al profitului net, până la 3,5 mil. lei (0,83 mil. euro). Veniturile totale au crescut cu 44%, la 282 mil. lei (66,7 mil. euro).

Bun, gustos şi natural!

Bun, gustos şi natural!

Borş ţărănesc cu afumătură
În judeţul Galaţi, gama produselor cu eticheta „Bun, gustos şi natural” realizate în sistem tradiţional creşte de la an la an. Cea mai recentă consemnare în Registrul de atestare a produselor tradiţionale, din iunie a.c., este „Borşul ţărănesc”, produs de societatea gălăţeană „Ferma naturală”.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii