Adama
Vinasa Rompak

Exporturile româneşti sunt în creştere, mai mari cu 36,9% în octombrie 2011

Publicat: 26 octombrie 2011 - 11:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În primele 20 de zile ale lunii octombrie 2011, exporturile româneşti au crescut cu 36,9%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, în timp ce importurile au înregistrat creşteri de 20,3%, a declarat Mihai Ionescu, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

„Pe tot parcursul anului 2011, cu excepţia lunii august, exporturile româneşti au avut o creştere mult mai însemnată decât importurile. Astfel, deficitul balanţei comerciale va continua să scadă în acest an. Cursul de schimb a fost unul dintre factorii care a dus la aceste rezultate, dar şi expansiunea firmelor româneşti pe mai multe pieţe. Deschiderea, în vara lui 2011, a două centre de promovare a exporturilor în SUA, unul în Los Angeles şi unul în New York, a fost una dintre acţiunile ANEIR şi EximBank care pot aduce profituri importante producătorilor români care vor să intre pe această piaţă”, a spus Mihai Ionescu, potrivit capital.ro.

În prezent, cele două birouri promovează produsele agroalimentare, vinul, suplimentele nutritive şi mobila, urmând ca în perioada următoare să-şi lărgească activitatea cu produse IT şi textile.

”SUA este o piaţă cu un potenţial, numai într-o primă fază, de câteva zeci de milioane de dolari pentru firmele româneşti. Singura problemă pentru a pătrunde în reţelele de distribuţie este lipsa acreditării produselor româneşti după standardele cerute, iar oferta reprezentanţilor firmei OK Kosher Certification, aflaţi în aceste zile în România, le poate oferi această oportunitate”, a adăugat Mihai Ionescu.

Vizualizat: 1584 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

DADR Olt: 2011 este singurul an agricol cu producţii şi preţuri bune, după 1990

DADR Olt: 2011 este singurul an agricol cu producţii şi preţuri bune, după 1990

În agricultura judeţului Olt, aţât producţiile obţinute anul acesta, cât şi preţurile de valorificare la principalele culturi, sunt considerate de conducerea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Olt drept cele mai bune de după 1990.

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Uniunea Europeană încearcă să vândă supraproducţia de porumb de anul acesta, însă cucerirea altor pieţe, externe Europei, pare a fi greu de realizat în condiţiile unei concurenţe acerbe din partea SUA, China, iar mai nou a Ucrainei, potrivit reprezentanţilor Conferderaţiei Europene a Producătorilor de Porumb.

Tabără: România este exportator de securitate alimentară

Tabără: România este exportator de securitate alimentară

România nu are de ce să se îngrijoreze din cauza securităţii alimentare, dacă nu face greşeli politice mari, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, la deschiderea târgului Indagra şi Alimenta 2011.

România a realizat 57% din cota de livrări şi 56% din cota de vânzări directe în anul de cotă 2010-2011

România a realizat 57% din cota de livrări şi 56% din cota de vânzări directe în anul de cotă 2010-2011

Cinci state membre ale Uniunii Europene - Danemarca, Olanda, Austria, Cipru şi Luxemburg - şi-au depăşit cotele de lapte în anul de cotă 1 aprilie 2010 - 31 martie 2011 cu aproape 200.00 tone de lapte şi trebuie să plăteasă penalizări în valoare de 55,57 mil. euro. Cu toate aceste depăşiri, producţia totală de lapte a UE a fost cu 6% sub nivelul cotelor însumate ale tuturor Statelor Membre.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii