Adama
Vinasa Rompak

Tulcenii caută „adidaşii de porc”, produse ieftine, dar nu foarte sănătoase

Publicat: 17 noiembrie 2011 - 15:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Tulcea, consumatorii preferă produsele din carne ieftine, chiar dacă acestea nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase. Spre exemplu, picioarele de porc, cunoscute înainte de 1989 drept „adidaşi de porc”, sunt cele mai căutate, potrivit directorului societăţii Carniprod SRL, Nicolae Ciuleac, care consideră că sărăcia este vinovată de consumul unor astfel de produse.

„Picioarele de porc nu constituie un produs foarte sănătos în condiţiile în care conţin foarte mult colagen. Dacă sunt consumate din când în când, nu e nicio problemă, dar când sunt consumate zilnic este bine de ştiut că nu sunt cea mai bună hrană. În ferma proprie sacrificăm zilnic 300 de porci, iar acum trei ani nu aveam ce face cu picioarele de porc şi eram nevoit să le arunc. Acum nu mai avem suficiente picioare şi toată lumea le caută”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Ciuleac.

Potrivit acestuia, puterea de cumpărare este în scădere în România, chiar şi în condiţiile în care produsele oferite la vânzare au preţuri cu 60% mai mici decât cele practicate pe pieţele ţărilor europene, iar preţul cărnii este similar pe cele două pieţe.

Produsele tradiţionale nu sunt rentabile
Referitor la posibilitatea producerii unor produse tradiţionale ţărăneşti specifice judeţului Tulcea, directorul societăţii Carniprod SRL a spus că a încercat fabricarea acestora, însă preţurile sunt prohibitive, iar rentabilitatea comercializării lor este scăzută.

„Produsele vor fi cumpărate de foarte puţină lume, pentru că vor costa enorm de mult. Cine poate da 50 de lei pentru un kilogram de carne maturată tradiţională? Pentru că acesta va fi de fapt preţul real. Pulpa trebuie lăsată la sare şase săptămâni, trebuie zvântată, apoi băgată la fum, trebuie uscată. Iar în final se va vinde o cantitate atât de mică, încât nu poţi face un rulaj de producţie. Am făcut mai multe produse de acest tip, au fost apreciate, dar nu poţi să faci 10 sau 50 de kilograme. Trebuie făcute sute de tone, iar interesul nu este foarte mare”, a menţionat, Nicolae Ciuleac.

Carne de porc_b

Societatea mixtă româno-austriacă din Tulcea, Carniprod SRL, funcţionează de 18 ani. Pentru activitatea sa a primit în ultimii 11 ani diplome de excelenţă, are certificate de calitate recunoscute la nivel internaţional, numără 450 de angajaţi, este unul din cei mai importanţi angajatori din judeţ şi un producător important de preparate din carne din România.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3888 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Din 15 noiembrie, Rusia nu mai importă porci vii din Germania

Din 15 noiembrie, Rusia nu mai importă porci vii din Germania

Începând din 15 noiembrie Rusia va interzice importurile de porci vii proveniţi din Germania, din cauza absenţei garanţiilor legate de utilizarea antibioticelor, a anunţat miercuri, 9 noiembrie 2011, şeful serviciilor veterinare ruse, Serghei Dankvert.

Arad: Se deschid târgurile de porcine

Arad: Se deschid târgurile de porcine

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă că, începând de astăzi, 1 noiembrie, se deschid pieţele de porci din judeţ care au fost autorizate sanitar-veterinar.

Stanca Tudor: 2012 va fi un an bun pentru porc

Stanca Tudor: 2012 va fi un an bun pentru porc

Potrivit propunerilor făcute de comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş, în proiectul de reformă al Politicii Agricole Comune (PAC) sectorul porci nu va beneficia de nici un fel de susţinere financiară.

Tabără: Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Tabără: Măsurile de bunăstare la porci şi păsări vor fi susţinute prin PNDR

Sprijinul financiar pentru bunăstarea la porci şi păsări, plătit din bugetul de stat, va fi acordat, de anul viitor, prin PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), din fonduri europene, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, în 11 octombrie a.c., la întâlnirea cu membrii Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor.

INS: Numărul porcinelor sacrificate a crescut cu 26% în august 2011

INS: Numărul porcinelor sacrificate a crescut cu 26% în august 2011

În ceea ce priveşte numărul total de porcine sacrificate, acesta a crescut cu 26%, de la 323.000 capete în iulie 2011, la 407.000 capete în august 2011. Greutatea porcilor în carcasă a fost cu 23,3% mai mare în august 2011, decât în iulie, depăşind 32.193 tone, potrivit datelor INS.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii