Industria alimentară românească produce sănătos şi bine şi trebuie încurajată, pentru că reprezintă un procent important din Produsul Intern Brut (PIB), alături de agricultură, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (Sindalimenta), Dragoş Frumosu, la o conferinţă privind oportunităţile de finanţare a agriculturii româneşti.
„La ora actuală apar în piaţă tot felul de lucruri false referitoare la produsele realizate în industria alimentară românească, respectiv că mezelurile sunt cancerigene, că o mare cantitate din carne conţine apă şi sare. Sunt de fapt nişte procese tehnologice, în mezeluri se foloseşte această saramură, care se injectează, dar după aceea sunt supuse unui proces termic de fierbere şi afumare şi se elimină cantitatea de apă şi sare. Consider că industria alimentară românească produce sănătos şi bine şi că trebuie încurajată, pentru că reprezintă un procent important din PIB alături de agricultură”, a precizat Frumosu.
Cu reţeta pe etichetă
Potrivit acestuia, ar trebui făcută o legislaţie prin care fiecare produs alimentar să conţină reţeta şi procentele din compoziţia produselor, iar în cazul în care aceasta nu este respectată producătorul respectiv să fie sancţionat cu ridicarea autorizaţiei.
„Organismele statului ar trebui să facă o legislaţie până la capăt în sensul că fiecare produs alimentar să conţină reţeta şi procentele din compoziţia respectivă şi la controale, dacă reţeta nu este respectată să meargă până la ridicarea autorizaţiei”, a subliniat şeful Sindalimenta.
sursa: Agerpres