Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CEREALE 2017: GRÂUL austriac are un CONŢINUT PROTEIC RIDICAT

Publicat: 28 iulie 2017 - 08:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Recolta cerealelor rămâne, în Austria, mai redusă cantitativ faţă de cea din anii precedenţi, relatează agenţia austriacă AMA.

În plus, pe lângă reducerea masivă a suprafeţelor cultivate faţă de anii trecuţi (suprafaţa cultivată cu grâu este cea mai redusă din ultimii 14 ani), şi producţia este, din cauza secetei, mult sub normă. Precipitaţiile sunt cu 30 până la 50 la sută mai reduse faţă de media multianuală.

Seceta reduce recolta
Numărul spicelor este redus din cauza secetei, în plus se remarcă o cantitate mai mică de boabe per spic. Lipsa apei se oglindeşte în întreaga fază de dezvoltare a plantelor. Se remarcă o masă hectolitrică mică şi o mărime redusă a boabelor. Aceşti indici fac ca producţia să fie una redusă, dar şi calitatea să fie slabă, cum ar fi cea a malţului de orz.
Recolta actuală conţine, până acum, aproape numai grâu premium (cu un conţinut proteic de minimum 15 %), relatează AMA. Acest grâu va fi greu de vândut. Pe alocuri, conţinutul proteic este chiar de 16 – 19 %. Este posibil ca pentru acest grâu să nu se obţină preţuri adecvate.
Nici producţia de rapiţă nu este foarte bună – aici se anunţă producţii cu până la 50 % mai slabe comparativ cu media.

Orzul furajer surprinde printr-o masă hectolitrică mare
În Austria de Nord, producţia de orz de iarnă este, în mare parte, satisfăcătoare. Deficitul de precipitaţii nu a fost mare în această zonă, iar orzul nu a avut de suferit atât de mult ca şi grâul de moale. Masele hectolitrice ale orzului furajer cultivat în această zonă sunt peste medie – 66 – 77 kg/hl, cel mai redus fiind de 62 kg/hl, conform Bursei de la Viena.

Culturile de toamnă porumb, soia, floarea soarelui şi sfeclă suferă de pe urma secetei. Ploile ocazionale din ultimele zile din Austria inferioară au avut doar efecte locale. Dacă nu cad, în curând, precipitaţii abundente, există pericolul ca recoltele din toamnă să fie slabe sau chiar periclitate în totalitate, informează AMA, potrivit Agrarticker.de.

Vizualizat: 1608 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

INVESTIŢIA ÎN GENETICĂ DĂ 38 DE LITRI DE LAPTE PE ZI

În ferma zootehnică Agrimat Matca, din judeţul Galaţi, media productivităţii în anul 2016 a fost de 38 de litri de lapte pe zi pe cap de vacă mulsă.

 

Interviu cu GABRIELA GANEA, şef fermă zootehnică Agrimat Matca

 

Reporter AgroInfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vacile superproductive, dovada progresului genetic! Lipsesc centrele de sacrificare permanente Cons DDA la Agromalim 2017

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii