Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Galaţi: Noi solicitări de atestare pentru produse tradiţionale garantate

Publicat: 14 februarie 2013 - 13:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi au fost înscrise noi produse spre atestare ca produse tradiţionale româneşti. Până la această dată în judeţ sunt atestate 35 de produse tradiţionale din carne, lapte, legume şi fructe, berea Martens, braga Alina şi borşul Ţărăncuţa.

produse-traditionale-covurlui_b

Recent, Intreprinderea Familială Druică Gheorghe din Folteşti, judeţul Galaţi, a depus pentru obţinerea certificatului de atestare dosarele a încă cinci produse tradiţionale garantate, sub brandurile Zimbria şi Gică Roată, ultimul lansat anul trecut la Târgul Internaţional de la Indagra. Este vorba despre: caşcaval tradiţional, urdă de Covurlui, caş de stână, brânză afumată de Covurlui şi brânză burduf de Covurlui în membrană naturală.

branza-de-covurlui_b

De asemenea, compania Saltempo a mai inaintat documentaţia pentru atestarea a trei noi preparate din carne, iar o firmă de panificaţie a depus dosarul pentru o prăjitură de casă.
La această dată, în judeţ, sunt atestate 35 de produse tradiţionale din carne, lapte, legume şi fructe, berea Martens, braga Alina şi borşul Ţărăncuţa, susţin reprezentanţii DADR.

Vizualizat: 3007 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Lecţie...

Lecţie...
Un cuplu foarte tânăr merge în vizită la nişte prieteni mai în vârstă... Detalii