Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Petre DAEA: "Sper ca MINTEA să mă ţină ÎN STARE să nu fac GREȘELI"

Publicat: 04 ianuarie 2017 - 18:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CE VREA SĂ FACĂ MINISTRUL AGRICULTURII? Petre Daea, ministrul agriculturii, speră, în primul rând, să-l țină mintea să nu facă greșeli. Sper ca mintea să mă țină în stare să nu fac greșeli, a spus Daea, în fața jurnaliștilor, imediat după ce a ieșit de la audiere.

Petre Daea, propus de Partidul Social Democrat (PSD) și avizat de comisiile de specialitate din Parlament pentru Ministerul Agriculturii, promite să muncească susținut pentru plata la timp a subvențiilor agricultorilor români, să dezvolte sistemul antigrindină, să reabiliteze sistemul de irigații pentru o suprafață de 2 milioane ha, să stimuleze producția vegetală și absorbția fondurilor europene și să sprijine sectoarele din agricultură afectate de criză, cum este sectorul cărnii de porc.

Acordarea la timp a subvențiilor este extrem de necesară și de aceea luăm toate măsurile, tehnic și organizatoric ca acest lucru să se întâmple la timp. Programul de guvernare pe agricultură este un program cu obiective, cu termene de execuție, de punere în funcțiune, dar și cu surse de finanțare.

Prima măsură stabilită este să acordăm la timp subvențiile pentru agricultori și vă spun acest lucru ca om care are simțul realității. Agricultura Țării Românești nu are nevoie de formalism, ea trebuie să se desfășoare într-un ritm pe care îl cunoașteți, iar natura ne jugulează orice întârziere și ne taxează pe măsură ce aceste întârzieri le menținem, a spus  Petre Daea, în cadrul audierilor.

După audiere, pentru că se simțea asaltat de întrebările jurnaliștilor, aflat sub lumina reflectoarelor, Petre Daea a spus: Eu fac o pauză pentru a nu greși în exprimare. Sper ca mintea să mă țină în stare să nu fac greșeli. 

Jurnaliștii i-au spus lui Petre Daea că este cunoscut în spațiul public ca un susținător al cultivării plantelor modificate genetic, iar în anul 2015 România nu ar fi cultivat așa ceva.

Este o temă (cultivarea plantelor modificate genetic, OMG n.r.) pe care ar trebui să o abordăm într-o altă formulă, decât o întrebare pur şi simplu pentru un ministru, respectiv cu cercetarea, cu oamenii din producţie, în aşa fel încât să vedem care este interesul statal, cât ne costă o asemenea decizie şi ce cale trebui să luăm, a răspuns ministrul desemnat pentru Agricultură.

În timpul audierii, Petre Daea a mai spus că a fost un comunist convins.

Vizualizat: 4304 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii