Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ORDINUL LUI DAEA: ARDEȚI CULTURILE AGRICOLE!

Publicat: 07 august 2018 - 13:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DEZASTRUL NUMIT PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ATACĂ ȘI FEREMELE VEGETALE! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a transmis un ordin în teritoriu, la direcțiile agricole, prin care anunță măsuri extreme. Agricultorii din zonele afectate de pesta porcină africană sunt forțați să-și ardă culturile agricole. Măsura ar trebui să oprească extinderea virusului PPA. Direcția Agricolă Bihor a transmis pentru AGROINFO un comunicat în care este redat conținutul ordinului ministrului agriculturii.

Pentru prevenirea răspândirii virusului Pestei Porcine Africane, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a emis ordinul 1295/ 03.08.2018 privind măsurile de acțiune pentru combaterea Pestei Porcine Africane. Având în vedere difuzarea virusului, a riscului major generat de posibilitatea răspândirii bolii pe întreg teritoriul României, a posibilității producerii unor pagube majore economiei naționale și implicațiile asupra securității alimentare, începând cu data de 03.08 2018 se vor lua următoarele măsuri conform Ordinului de mai sus:

În zonele afectate de pesta porcina africană, focarele care au fost declarate ca urmare a depistării bolii la mistreți, se interzice dislocarea plantelor, consumate parțial sau neconsumate. Plantele vor fi neutralizate la fața locului de către fiecare proprietar / utilizator de teren agricol.

comunicat-bihor_b

comunicat-bihor-doi_b

Toate suprafețele agricole din zonele cu pesta porcina africană , în focarele care au fost declarate ca urmare a depistării bolii la mistreți vor fi verificate, înainte de recoltare, iar zonele afectate de mistreți vor fi izolate prin benzi arate și se va realiza neutralizarea plantelor la fața locului, de către proprietarul/ utilizatorul terenului agricol.

Este interzisă recoltarea plantelor de pe zonele afectate, în focarele care au fost declarate ca urmare a depistării bolii la mistreți. În aceste zone proprietarii / utilizatorii de teren agricol vor izola plantele, le vor distruge, după care vor dezinfecta zona.

Toți proprietarii/ utilizatorii de teren agricol vor avea în dotare dispozitive pentru împrăștierea substanțelor dezinfectante, în toate zonele afectate de virus.

Este obligatoriu dezinfectarea mașinilor agricole, combinelor, tractoarelor, echipamentelor, la ieșirile din suprafețele agricole unde s-a efectuat activitatea de recoltat. Deplasarea utilajelor se realizează doar după ce s-a efectuat dezinfectarea.

Dezinfectarea utilajelor se realizează de către proprietarul/ utilizatorul de teren agricol. Nerespectarea prevederilor ordinului de către proprietarii/ utilizatorii de terenuri agricole atrage răspunderea acestora și se sancționează potrivit prevederilor legale în vigoare, se arată în comunicatul transmis nouă, semnat de directorul executiv al Direcției Agricole Bihor, Nicolae Florian Hodișan.

În județul Bihor au fost confirmate 21 de focare de pestă porcină africană la porcii domestici din 8 localități și un focar la porcii mistreți din Fondul cinegetic Cubulcut.

Vizualizat: 149061 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii