Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! DECIZII PLĂȚI APIA!

Publicat: 20 martie 2020 - 14:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL! Ordinul ministrului agriculturii nr.78 din 19.03.2020 care reglementează activitatea celor două agenții de plăți, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în condițiile pandemiei de coronavirus, este publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii. Ce se întâmplă cu autorizarea la plata subvențiilor APIA?

Potrivit Ordinului ministrului agriculturii, în ceea ce privește autorizarea și efectuarea plăților APIA, cheltuieililor eligibile:

1.Se suspendă activitățile privind depunerea cererilor de plată pentru măsurile delegate Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)

2.Se sistează activitatea de primire a documentelor justificative, inclusiv a notificărilor, pe care beneficiarii măsurilor delegate implementate prin IACS (sM8.1 Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite, M10 Plăți pentru agromediu și climă, M 11 Agricultură ecologică, M 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice, M 14 Bunăstarea animalelor și sM15 Plăți pentru angajamente de silvomediu trebuie să le depună în perioada în perioada în care acționează starea de urgență.

3.La solicitarea justificată a beneficiarilor de măsuri delegate implementate prin IACS (sM8.1, M10, M11, M13, sM15.1) se suspendă termenele de efectuare a activităților care, în conformitate cu angajamentele multianuale asumate, sunt prevăzute a se efectua în perioada în care acționează starea de urgență, fără aplicare de sancțiuni.

4.Efectuarea vizitelor pe teren aferente cererilor de plată incluse în eșantioanele de control/supracontrol pentru măsurile delegate implementate prin IACS se va efectua prin vizualizarea parcelelor, fără a se solicita prezența beneficiarului la fața locului. Documentele necesare verificărilor administrative se vor solicita fermierilor în format electronic, în măsura în care acest lucru este posibil. Acolo unde sunt identificate zone de risc în baza listei transmise de către Compartimentul pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Agriculturii, conform Ordinului MADR 797/R/16.03.2020.

5.Efectuarea vizitelor pe teren aferente cererilor de plată aferente anului 2019 incluse în eșantioanele de control/supracontrol pentru M10 - Pachetele 4 și 7 se va efectua prin vizualizarea parcelelor, fără a se solicita prezența beneficiarului la fața locului. Documentele necesare verificărilor administrative se vor solicita fermierilor în format electronic, în măsura în care acest lucru este posibil. Acolo unde sunt identificate zone de risc în baza listei transmise de către Compartimentul pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Agriculturii, conform Ordinului MADR 797/R/16.03.2020 pentru aprobarea regulamentului privind prevenirea și limitarea la nivelul Ministerului Agriculturii și al unităților subordonate acestuia a efectelor epidemiei de infectare cu coronavirus (COVID19) administrarea cererilor se poate încheia fără vizita pe teren.

Controalele realizate de Direcția Control și Antifraudă (inclusiv controalele ex-post realizate de personalul Compartimentului Control Ex-Post din cadrul CRFIR din cadrul AFIR demarate atât în urma primirii unor sesizări, reclamații, Note, intrări în stare de insolvență a beneficiarului, etc. cât și a celor realizate pe eșantion (ex-ante și ex-post) vizitele pe teren necesar a fi efectuate vor fi reprogramate în perioada imediat următoare încetării restricțiilor cauzate de măsurile întreprinse pe durata stării de urgență generată de COVID 19, concomitent cu prelungirea termenelor de finalizare a misiunii de control.

Vizualizat: 27996 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

AFACERE CU... BOI

AFACERE CU... BOI
Mergea un tip cu maşina pe o şosea şi la un moment dat intră într-o porţiune fără asfalt, plină cu noroi moale şi i se înfundă maşina... La câteva minute, apare un ţăran cu doi boi după el... Detalii