Adama
Vinasa Rompak

Premieră a jurnaliştilor agrarieni din România

Publicat: 30 iunie 2013 - 00:04
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ideea asocierii este adesea evocată, atunci când vine vorba despre agricultura României. De această dată, subiectul legat de asociere se transferă în zona jurnaliştilor. Motivul este reprezentat de apariţia primei structuri naţionale care reuneşte jurnalişti români, preocupaţi de viaţa satului şi de reflectarea, prin produse specifice, inclusiv a activităţii din sfera agriculturii din România.

Asociatia Presei Agricole (A.P.A.R.), initiativa a cinci reprezentanti ai mass-media din tara noastra, reuneste astazi peste 30 de membri activi, persoane implicate în informarea publicului pe teme agricole, de la ziarişti de presă scrisă, radio, online, la realizatori TV, reporteri, cameramani, fotoreporteri, webmasteri.

Prima şedinţă ordinară a Adunării Generale a Asociaţiei Presei Agricole din România (A.P.A.R.), a avut loc în ziua de 27 iunie 2013, la Bucureşti.
Cu acest prilej, a fost desemnata conducerea A.P.A.R. si s-a decis sa existe un presedinte si trei vicepresedinti, din trei zone istorice, respectiv Moldova, Muntenia si Ardeal. Pentru un mandat de 2 ani, presedinte A.P.A.R. a fost aleasa Nicoleta DRAGOMIR din Timisoara.

APAR_adunare-generala2_b

In urma nominalizarilor si voturilor membrilor prezenti la Adunarea Generala si a voturilor membrilor reprezentati, consiliul director al Asociatiei are urmatoarea componenta:
presedinte - Nicoleta Dragomir
vicepresedinte Moldova - Petronela Cotea Mihai
vicepresedinte Muntenia - Andrei Marius Cosmin
vicepresedinte Ardeal - Liviu Gordea
secretar general - Valentina Serban

”Am fost dojeniti pentru faptul ca tocmai noi, cei care sustinem asocierea in agricultura, adica noi, jurnalistii agrarieni, nu reusim sa ne asociem. Astazi, iata, exista o asociatie de profil si putem discuta de pe platforme egale cu celelalte asociatii europene cu preocupari similare, ceea ce pana acum nu se intampla. Apartenenţa la Asociaţia Presei Agricole din România este individuală. Important este că avem un scop comun, acela de a aduce informaţie agricolă în România. In context, fiind în primul rând jurnalişti, ştim că obiectivitatea şi independenţa de orice structură care ne-ar putea influenţa etica profesională sunt principii după care ne ghidăm în munca noastră de zi cu zi. Tocmai de aceea, A.P.A.R. este constituită din persoane şi nu din instituţii de presă. Alaturi de toate obiectivele pe care le vom atinge, este de subliniat si intarirea colaborarii cu jurnaliştii agrarieni din Europa, cu forurile europene si, in general, cu toti ceilalti colegi de breasla din intreaga lume”, a subliniat presedintele ales al A.P.A.R., Nicoleta DRAGOMIR.

APAR_adunare-generala3_b

Intre scopurile principale ale A.P.A.R. se numara sprijinirea jurnaliştilor de presă agricolă din România, promovarea şi valorificarea cunoştinţelor jurnaliştilor în domeniul presei agricole din România, susţinerea „şcolii” de jurnalism în formarea noilor jurnalişti de specialitate, afirmarea profesiei de jurnalist specializat pe domeniul agricol, atât în rândul breslei jurnaliştilor, cât şi în mediul economic de profil, al legislativului şi, în general, în conştiinţa publică. (Petronela COTEA MIHAI, vicepresedinte A.P.A.R.)

Asociaţia Presei Agricole din România (A.P.A.R.) este o organizatie non profit, apolitică, neguvernamentală, independentă, fără scop lucrativ sau patrimonial, ce desfăşoară activităţi specifice educaţionale şi de apărare a intereselor jurnaliştilor din presa agricolă.

Ne puteţi contacta la adresa de email: presa.agricola@gmail.com

APAR_adunare-generala1_b


Obiectivele şi activităţile A.P.A.R.
Asociaţia are următoarele scopuri principale:
• Promovarea şi susţinerea intereselor socio-profesionale a membrilor săi în relaţiile cu organele de stat, diverse instituţii, precum şi cu alte organizaţii.
• Schimburi de informaţii şi experienţă între membrii săi precum şi cu jurnalişti din ţară şi străinătate.
• Promovarea şi valorificarea cunoştinţelor jurnaliştilor în domeniul presei agricole din România.
• Organizarea de cursuri de specializare şi informare, de simpozioane şi conferinţe de specialitate.
• Susţinerea „şcolii” de jurnalism în formarea noilor jurnalişti de specialitate.
• Colaborarea activă cu alte organizaţii de profil.
• Iniţierea, sprijinirea şi organizarea activităţilor profesionale ştiinţifice şi culturale.
• Elaborarea de programe şi materiale de informare şi educare a publicului şi de formare a opiniei publice.
• Asociaţia Presei Agricole din România susţine interesele profesionale ale tinerilor specialişti în jurnalism în raport cu Ministerul Agriculturii şi alte instituţii ale Statului român, implicate în exercitarea profesiei de jurnalist.
Asociaţia îşi propune următoarele obiective principale:
• Sprijinirea jurnaliştilor de presă agricolă din România.
• Cooperarea cu alte organizaţii, fundaţii, instituţii, pentru asigurarea şi realizarea scopurilor asociaţiei.
• Strângerea de fonduri şi obţinerea de sponsorizări, pentru susţinerea materială a scopurilor asociaţiei.
• Cultivarea legăturilor cu alte organizaţii similare şi întărirea şcolii de jurnalism în România.
• Iniţierea şi sprijinirea unor iniţiative legislative care să susţină jurnalismul şi informarea în agricultura din România.
• Realizarea, editarea şi difuzarea de ziare, reviste, editoriale, cărţi, alte publicaţii periodice, pliante, afişe, broşuri.
• Realizarea, întreţinerea şi dezvoltarea paginii web a Asociaţiei.
• Organizarea de evenimente ştiinţifice de specialitate.
• Susţinerea de cursuri şi activităţi de formare profesională.
• Asociaţia poate realiza inclusiv proiecte cu “valoare de recomandare” pentru instituţii europene/internaţionale, capabile/obligate să reacţioneze, în anumite situaţii (ce ţin, de exemplu, de domeniul abordat sau chiar de zona libertăţii de exprimare, de cea a deontologiei profesionale).
• Să iniţieze, să promoveze şi/sau să participe la elaborarea unor propuneri legislative privitoare atât la domeniul abordat, cât şi la exercitarea profesiei de jurnalist.
• Realizarea de evenimente, acordarea de premii, distincţii şi titluri, recunoaşterea şi încurajarea performanţei.
• Afirmarea profesiei de jurnalist specializat pe domeniul agricol, atât în rândul breslei jurnaliştilor, cât şi în lumea afaceriştilor din domeniu, a legislativului şi, în general, în conştiinţa publică.
• Obţinerea unor facilităţi pentru jurnaliştii de profil, legate de accesul la informaţie, dar şi în cazul activităţilor civice şi de relaxare.
• Realizarea unor fluxuri informaţionale (intranet/internet), deschise membrilor asociaţiei, consiliere şi susţinere în activitatea profesională a membrilor.

APAR-sigla_b

Vizualizat: 2856 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii