Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

OFICIAL! CREȘTE SUMA PLĂTITĂ ÎN AVANS FERMIERILOR DIN SUBVENȚII APIA!

Publicat: 09 aprilie 2020 - 09:16
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Crește avansul la plățile directe cuvenite fermierilor pentru anul de cerere 2020! Fermierii trebuie ajutați să-și plătească facturile și să producă hrană. De asemenea, sunt simplificate procedurile administrative pentru că agricultorii au alte priorități, în această perioadă, nu e cazul să-și piardă timpul cu completarea hârtiilor. Anunțul a fost făcut de Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Comisia Europeană crește avansul la plățile directe și avansul la plățile compensatorii pentru dezvoltare rurală și va „simplifica anumite cerințe administrative pentru agricultori” ca parte a noilor măsuri pentru sprijinirea producției alimentare a UE, potrivit declarației președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmisă video pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Lupta împotriva coronavirusului afectează toate părțile economiei europene. Unul dintre sectoarele în care nu vom tolera nicio perturbare este cel al alimentației. În ciuda acestor perioade provocatoare, ne asigurăm că europenii continuă să aibă acces la produse alimentare de înaltă calitate și la prețuri accesibile.

Astăzi vom oferi fermierilor mai mult timp pentru a-și depune cererile pentru plățile directe și pentru plățile pentru dezvoltare rurală. Și în curând vom crește avansurile acestor plăți, pentru a le oferi mai mult numerar în avans fermierilor pentru a-și plăti facturile.

De asemenea, vom simplifica anumite cerințe administrative pentru fermieri și pentru administrațiile naționale. Pentru că au priorități mai urgente în aceste zile decât completarea documentelor, a declarat președintele Comisiei Europene.

Președintele CE a mulțumit fermierilor care ne asigură hrana în aceste zile cumplite de criză, dar și lucrătorilor sezonieri din agricultură, inclusiv celor români, mulți dintre ei plecați deja spre Germania sau Italia, să ajute agricultura de acolo.

Aș dori să le mulțumesc fermierilor noștri care se asigură că mâncarea este disponibilă în magazinele noastre. Și sunt recunoscătorare pentru miile de cetățeni europeni care se oferă voluntari pentru a ajuta la recolta acestui an, a spus Ursula von der Leyen.

Președintele von der Leyen a descris acest lucru drept „un minunat exemplu de solidaritate europeană”, dar a adăugat  că „fermierii au nevoie de mai mult ajutor”, iar cel mai important ajutor va fi cel al asigurării cash-ului în ferme prin acordarea unui avans mai mare la subvenții. Acesta este motivul pentru care luăm mai multe măsuri noi pentru a-i susține, a adăugat aceasta.

Vom acorda facilități medicale în zonele rurale, prin intermediul fondului de dezvoltare rurală. Suntem alături de fermierii noștri în aceste vremuri provocatoare, a încheiat președintele CE.

Ministerul Agriculturii a solicitat Comisiei Europene ca fermierii români să poată primi anul acesta un avans mai mare din plăţile directe pe suprafaţă şi plata avansului să înceapă înainte de 16 octombrie, data prevăzută în mod normal de regulamentele europene.

Am solicitat ca 75% din valoarea plăţilor directe şi 85% din plăţile de agromediu să fie plătită mai devreme de 16 octombrie. Iniţial, în scrisoarea către comisarul european pentru Agricultură, a fost 15 septembrie, sunt mai multe state membre care au solicitat plata avansului mai devreme, dar ne gândim că până vin avansurile, pentru a putea să asigurăm lichidăţi în piaţă, putem să mergem pe varianta de adeverinţe de credit, ca să putem să ajutăm fermierii cât mai repede cu putinţă, a declarat, pe 31 martie 2020, la solicitarea AGROINFO, secretarul de stat în MADR Emil Dumitru.

Anul trecut, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat plata avansului la subvențiile cuvenite fermierilor pe data de 16 octombrie 2019. Procentul achitat fermierilor din plățile directe pe suprafață și sprijin cuplat ovine/caprine a fost de 70% din cuantumul stabilit pentru 2019. Pentru plățile compensatorii acordate pe măsuri de dezvoltare rurală, procentul a fost de 85%, așadar Ministerul Agriculturii nu cere anul acesta un procent mai mare pentru avansul la plățile compensatorii. Potrivit șefei Comisiei Europene ar putea crește anul acesta și procentul acordat în avans pentru plățile compensatorii de agro-mediu, acordate fermierilor pe măsurile de dezvoltare rurală.

Potrivit informațiilor furnizate de APIA pentru AGROINFO, suma totală autorizată la plată în perioada 16 octombrie 2019 – 29 noiembrie 2019 a fost de 1,335 miliarde euro.

Vizualizat: 15470 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

ARE MÂINILE CRĂPATE, SPATELE PRAF ȘI FACE NAVETA DE LA OLT LA CLUJ CU LEGUME!

24 mai 2020 - 11:35

FĂ-NE O COOPERATIVĂ SĂ FIM ȘI NOI OAMENI! Ilie e din neamul rudarilor din Olt. Are mâinile crăpate și spatele făcut praf de la munca de pe trei hectare de teren cultivat cu legume. Ilie face naveta de la Olt la Cluj ca să-și vândă legumele. Spune că merge cu marfă în Europa. Impresionanta poveste a lui Ilie o spune Anca Marcu, directorul Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic, pe care Ilie a rugat-o să le facă și lor cooperativă ca să fie și ei oameni.

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

CIOBAN: AM ANUNȚAT PROTECȚIA ANIMALELOR SĂ-MI IA VACILE CĂ NU AM PĂȘUNE!

24 mai 2020 - 09:34

DISPERAREA UNUI OIER DIN ROMÂNIA. Crescătorul de ovine Romi Mariș din Orăștie, județul Hunedoara, nu are pășune unde să-și ducă cele 77 de vaci. Pășunea închiriată de la primăria Orăștie este pentru turma lui de 1.500 de ovine. Vacile nu mai au loc. Oierul a declarat, pentru AGROINFO, că în disperarea care l-a cuprins a anunțat Protecția Animalelor să vină să ia vacile. Oierul spune că la începutul săptămânii vine o comisie la el.

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

OFICIAL DIN MINISTERUL AGRICULTURII, LA O STÂNĂ DE OI!

24 mai 2020 - 07:33

ÎN VIZITĂ LA O FAMILIE DE OIERI ȚĂRANI! Subsecretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Avram Fițiu, a fost la o stână de oi din județul Cluj. Ciobanii aduceau fetelor de măritat păpuși din caș, a scris Avram Fițiu pe pagina sa oficială Facebook, despre una dintre tradițiile oieritului românesc.

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

APIA: PLĂȚI PE HECTAR PENTRU FERMIERI!

24 mai 2020 - 06:48

ANUNȚ OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că a prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru obținerea plăților pe hectar pentru angajamente de silvomediu. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

OFICIAL APIA: TERMEN CERERE AJUTOR DE STAT!

24 mai 2020 - 06:27

COMUNICAT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță toți fermierii interesați că a fost prelungit termenul pentru depunerea cererilor pentru schema de ajutor de stat sprijin pentru prima împădurire și crearea suprafețelor împădurite. APIA a transmis un comunicat pentru AGROINFO.

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

OFICIAL GUVERN! CE SE SCHIMBĂ LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

22 mai 2020 - 06:59

COMUNICAT. Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri seara, o Ordonanţă de urgenţă care modifică și completează OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură. Sunt modificări la subvenția pentru pășune, pentru micii fermieri, ajutoarele naționale tranzitorii și la termenele APIA pentru notificarea fermierilor aflați la control.

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

DECIZII GUVERN ASTĂZI SUBVENȚIILE APIA!

21 mai 2020 - 21:23

ADOPTATE DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, în urmă cu puțin timp, deciziile adoptate astăzi, în ședința de Guvern, care vizează subvențiile agricole aferente acestui an, cuvenite fermierilor români.

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

SUNTEM ROMÂNI, CUMPĂRĂM DE LA ȚĂRANII ROMÂNI DIN PIEȚE!

21 mai 2020 - 19:49

NU STĂM ÎN GENUNCHI ÎN FAȚA BRUXELLES-ULUI! Partidul Ecologist Român (PER) acuză Parlamentul de trădare naţională şi cere o poziţie publică a preşedintelui României privind promulgarea legii care ar fi trebuit să promoveze produsele românești din fermele noastre, dar nu se întâmplă așa. Dacă lor le place să stea în genunchi în faţa Bruxelles-ului, noi, ecologiştii, vrem să fim în UE, dar vom sta în picioare! Vom cumpăra de la ţăranii români din pieţe! A declarat președintele PER, într-un comunicat remis media.

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

LEGEA APICULTURII, ADOPTATĂ!

21 mai 2020 - 17:41

LEGE TRIMISĂ LA PROMULGARE! Miercuri a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege nr. 221/2017 care modifică și completează Legea apiculturii nr. 383/2013. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare. 

OFICIAL! EFECTIVUL DE OVINE ȘI CAPRINE AL ROMÂNIEI!

OFICIAL! EFECTIVUL DE OVINE ȘI CAPRINE AL ROMÂNIEI!

21 mai 2020 - 10:05

DATE OFICIALE! Informațiile obținute, săptămâna aceasta, de AGROINFO de la Institutul Național de Statistică, arată că România a ocupat, anul trecut, locul trei în ierarhia statelor membre ale Uniunii Europene la efectivele de ovine și caprine. Ce spun datele oficiale, câte ovine și caprine are România în acest moment?  

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Persa
|
04. 09, 2020. Thursday 18:52
Buna problema este ca ar trebui să fie mai apropiată valoarea data la ha pentru toti cei din uniunea europeană din moment ce cheltuielile pentru lucrările agricole sant aceleași dar este o diferenta prea mare între fermieri
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii