Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

OFICIAL! ASOCIAȚIILE CARE VÂND BERBECI CU CERTIFICATE DE ORIGINE!

Publicat: 11 februarie 2019 - 11:57
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) pune la dispoziția crescătorilor de ovine lista cu asociațiile din oierit care au de vânzare berbeci de rasă pură, cu certificate de origine.

Agenția Națională pentru Zootehnie a solicitat asociațiilor care conduc registrele genealogice ale raselor de ovine să inventarieze și să comunice disponibilul de berbeci reproducători pentru campania de montă a anului 2019 raportat la efectivul de femele înscrise/înregistrate în registrele genealogice.

Preocuparea ANZ este să le faciliteze accesul crescătorilor la informații privind asociațiile de la care pot fi achiziționați reproducători de rasă pură (cu certificate de origine) pentru campania de montă a anului 2019 și pentru a se putea înscrie cu animalele lor în programele de ameliorare ale raselor.

Precizăm că începând cu toamna anului 2018 s-au autorizat pentru montă naturală în fermele cuprinse în lucrările de selecție, exclusiv masculi cu certificate de origine. Pe listă găsiți: Asociația Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, Asociația Crescătorilor de Ovine Păstorul Crișana, ambele pentru rasa Țurcană, Asociația Crescătorilor de Ovine din Dobrogea, rasele Merinos de Palas, Merinos de Stavropol, Merinos Transilvănean, Rasa de lapte Palas, Lacaune, Texel, Suffolk, Asociația Crescătorilor de Ovine Teleorman, rasa Cap Negru de Teleorman, Asociația Crescătorilor de Ovine Miorița Chișineu Criș, rasa Țigaie varietate albă, Asociația Crescătorilor de Ovine Caraș Severin, rasa Țurcană, varietate Rațca, Asociația Crescătorilor de Ovine 2003 Călărași, rasa Île de France, Moldoovis Botoșani, rasa Karakul, Miorița Moldavis, rasa Awassi.

Din cei 111133 masculi disponibili, 56403 de cap. sunt reprezentate de tineret mascul potențial beneficiar al certificatului de origine și al autorizației la monta naturală.
Din totalul de 56403 capete, cu ocazia campaniei de autorizare la montă naturala dacă nu îndeplinesc performanţele minime stabilite prin programele de ameliorare.
Cei rămași vor constitui efectiv disponibil pentru:
1. acoperirea raportului de sexe de 1:35, pentru femelele din programele de ameliorare;
2. va asigurarea reformei masculilor deja înscriși în registrele genealogice;
3. va fi disponibil pentru fermele care vor dori să intre/reintre în programele de ameliorare, oadată cu monta
anului 2019.

lista1_blista-2_blista-3_blista-4_blista-5_b

Vizualizat: 5210 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Tot Popescu
|
02. 12, 2019. Tuesday 08:06
Tot manarie ....adică bagi mielul de anul asta "posibili beneficiari de certificat de rasa"....păi e ori nu de rasa?! Mama lui de miel...si de ce sa-l bag daca nu fsce sevici!?.nu mai stie Neata ce sa inventeze ca sa isi ia Andresoi banii pe berbecii lui peste ....of,of...
1.
Tot Popescu
|
02. 12, 2019. Tuesday 07:58
Tot manarie ....adică bagi mielul de anul asta "posibili beneficiari de certificat de rasa"....păi e ori nu de rasa?! Mama lui de miel...si de ce sa-l bag daca nu fsce sevici!?.nu mai stie Neata ce sa inventeze ca sa isi ia Andresoi banii pe berbecii lui peste ....of,of...
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii