Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

OBLIGATORIU! SUBVENȚII APIA SUPLIMENTARE PE HECTAR ȘI PE CAP DE ANIMAL!

Publicat: 10 august 2020 - 13:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII APIA 2020. Beneficiarii Măsurii 10 – Agro-mediu și climă (M.10) și Măsurii 11 – Agricultura ecologică (M.11) trebuie să demonstreze că dețin cunoștințele și informațiile relevante (au urmat o formă de instruire) sau că beneficiază de expertiza tehnică necesară (consiliere sau consultanță) pentru implementarea angajamentelor, în conformitate cu PNDR 2020. Termenul limită pentru depunerea dovezilor la APIA  este 12 octombrie 2020.

Cunoștințele trebuie să acopere cel puțin aspectele legate de identificarea parcelelor agricole, completarea și depunerea angajamentelor și cererilor unice de plată, măsurile de management aplicabile la nivelul fermei necesare pentru conformarea la cerințele de bază și la cerințele specifice ale angajamentelor.

I. Planificarea sesiunilor de instruire în anul 2020

În anul 2020, Direcțiile pentru agricultură județene și Agenția Națională a Zonei Montane au planificat instruiri adresate beneficiarilor M.10 și M.11, cu respectarea măsurilor aprobate prin hotărârile Guvernului pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, astfel:

1. Direcțiile pentru agricultură județene (DAJ) organizează cursuri la solicitarea beneficiarilor M.10 și M.11, atât cu prezența fizică a participanților, cât și online. Grupele organizate vor avea un număr de participanți de minim 12 și maxim 20.
- organizarea grupelor de cursanți va ține seama ca numărul maxim de participanți să fie de 20 persoane.

2. Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) organizează cursuri, atât la sediul central al acesteia din Vatra Dornei (Str. Runc nr. 23), județul Suceava, cât și în teritoriul montan. Promovarea desfășurării acestora se face prin anunțuri pe site-ul instituției, prin centrele regionale de dezvoltare montană (CRDM) și oficiile de dezvoltare montană (ODM), prin autoritățile publice locale din localitățile montane, prin asociații și fundații. Cursurile pentru M.10 și M.11 sunt susținute la cererea fermierilor, iar perioada de derulare a acestora se stabilește în funcție de organizarea grupei cu un număr minim de 15 cursanți.
Număr participanți/grupă: minim 15, maxim 20.
Durata cursurilor: 24 de ore (3 zile a câte 8 ore/zi).

II. Precizări privind momentul depunerii documentului justificativ

Momentul la care trebuie demonstrată conformarea la aceste cerințe specifice este stabilit prin prevederile fișelor tehnice ale măsurilor M.10 și M.11 din PNDR 2014-2020, după cum urmează:

înainte de efectuarea celei de-a II-a plăți de către fermierii cu angajamente M.10 pe suprafețe mai mari de 300 ha sau, în cazul pachetului 8 (P8), pentru un număr de animale mai mare decât echivalentul a 100 UVM,
înainte de efectuarea celei de-a III-a plăți de către fermierii cu angajamente M.10 pe suprafețe de până la 300 ha sau, în cazul P8, pentru un număr de animale de cel mult echivalentul a 100 UVM,
înainte de efectuarea primei plăți de către fermierii cu angajamente M.11 pe suprafețe celei de-a II-a plăți de către fermierii cu angajamente M.11 pe suprafețe de până la 300 ha. Pentru stabilirea anului de angajament în care trebuie dovedită deținerea cunoștințelor și informațiilor necesare în raport cu pragul de suprafață prevăzut de fișa M.10, suprafața angajată se calculează la nivel de pachet/ sub-pachet/ variantă.
Sintagmele „prima plată”, „cea de-a II-a plată” și „cea de-a III-a plată” menționate în fișele tehnice ale M.10 și/sau M.11 se raportează la prima plată efectuată către beneficiar (plata în avans sau plata regulară).

În cazul angajamentelor deschise în cadrul sM11.2 care urmează angajamentelor deschise în cadrul sM11.1 după finalizarea perioadei de conversie, termenul de depunere a documentului justificativ se calculează ținând cont de anul de deschidere a angajamentului sM11.1, sintagma „cea de-a doua plată” raportându-se la primul an de angajament în cadrul sM11.1.

În anul 2020, dovada deținerii competențelor sau a obținerii cunoștințelor și informațiilor necesare implementării angajamentelor M.11 se prezintă la APIA până la 12 octombrie de către beneficiarii care au:

angajamente M.10 deschise în 2018, dacă suprafața angajată (determinată în primul an de angajament) pe cel puțin unul din pachetele M.10 este de maxim 300 ha (pentru un număr de animale de maxim echivalentul a 100 UVM pentru P8);
angajamente M.10 deschise în anul 2019, dacă în campania curentă, suprafața angajată pe cel puțin unul din pachetele M.10 depășește 300 ha (pentru un număr de animale mai mare decât echivalentul a 100 UVM pentru P8);
angajamente M.11 deschise în 2019, dacă suprafața angajată (determinată în primul an de angajament) pe cel puțin unul din pachetele submăsurilor (sM) 11.1/11.2 este de maxim 300 ha;
angajamente M.11 deschise în anul 2020:
- în baza sM11.1, dacă suprafața angajată pe cel puțin unul din pachete depășește 300 ha;
- în baza sM11.2 care nu urmează unui angajament asumat în baza sM11.1, dacă suprafața angajată pe cel puțin unul din pachete depășește 300 ha;
- în baza sM11.2 care urmează unui angajament asumat în baza sM11.1 deschis în anul 2019 în ultimul an de conversie, dacă suprafața angajată este de maxim 300 ha.
De asemenea, dacă documentele nu au fost depuse în termenul reglementat, pentru a se evita aplicarea sancțiunilor pentru neconformitate repetată / intenționată, acestea se depun până la 12 octombrie 2020 de către beneficiarii care au:
angajamente M.10 deschise în 2016 și 2017, indiferent de mărimea suprafeței, respectiv indiferent de numărul de animale pentru P8;
angajamente M.10 deschise în 2018, dacă suprafața angajată pe cel puțin unul din pachetele M.10 este mai mare de 300 ha, respectiv pentru un număr de animale mai mare decât echivalentul a 100 UVM pentru P8;
angajamentele M.11 deschise în 2018, indiferent de mărimea suprafeței angajate;
angajamentele M.11 deschise în 2019, dacă suprafața angajată pe cel puțin unul din pachetele sM11.1/11.2 este mai mare de 300 ha;
angajamentele sM11.1 a căror perioadă de conversie s-a încheiat anterior anului 2020 și pentru care fermierul nu a deschis un angajament sM11.2, dacă:
angajamentele sM11.1 au fost deschise în 2018 pentru suprafețe mai mari de 300 ha; - angajamentele sM11.1 au fost deschise în 2017 pentru suprafețe mai mici de 300 ha;
angajamentele deschise în baza sM11.2 care urmează unui angajament în baza sM11.1 a cărui perioadă de conversie s-a finalizat, conform tabelului următor:

tabel-instruire-m10_bAșa cum prevăd ghidurile informative pentru beneficiarii M.10 și M.11, aprobate prin OMADR nr. 59/2020, beneficiarii care au avut anterior angajamentului curent un angajament pentru aceeași măsură și același pachet și care au demonstrat anterior conformarea la aceste cerințe, iar pe perioada de implementare a vechiului angajament nu au avut aplicate sancțiuni pentru cerințele specifice și pentru cerințele de bază (verificările se efectuează cu maximum 5 ani în urmă), nu trebuie să demonstreze deținerea de cunoștințe necesare și informații relevante sau asigurarea expertizei necesare pentru noul angajament.

Totuși, dacă pe lângă măsura și pachetul (pachetele) pentru care beneficiarul a avut angajament anterior fără sancțiuni, angajamentul din anul curent vizează și altă măsură/alt(e) pachet(e), atunci este necesară demonstrarea deținerii competențelor.

Sursa: APIA Gorj

Vizualizat: 8725 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

EURODEPUTAT BUDA: BANII DIN ZOOTEHNIE SUNT PENTRU A AJUTA FERMIERII MICI ȘI MIJLOCII, PE CEI ÎN DIFICULTATE!

06 martie 2021 - 12:54

SUBVENȚIA APIA MARE DIN ZOOTEHNIE! Ministerul Agriculturii a greșit când a eliminat pragul de 250 de capete de vaci de lapte pentru sprijinul cuplat din zootehnie. A luat decizia corectă când a îndreptat această greșeală și a reintrodus limita de 250 de capete de vaci. Rațiunea politicii agricole comune este de a-i sprijini pe fermierii mici și mijlocii, fermele cu peste 250 de vaci pot să acceseze alte fonduri ca să fie competitive, a spus eurodeputatul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte COMAGRI, Parlament European.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! NOU SPRIJIN FINANCIAR pentru FERMIERI!

06 martie 2021 - 11:40

AJUTOR FERMIERI. Un nou sprijin financiar este pregătit pentru fermieri în noul regulament european care va guverna noua Politică Agricolă Comună, a anunțat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

EUROPARLAMENTAR BUDA: FERMIERII SUNT ACEI MICI DUMNEZEI ÎN FAȚA CĂRORA TREBUIE SĂ NE ÎNCLINĂM!

06 martie 2021 - 11:12

FERMIERII NU SUNT SUFICIENT PLĂTIȚI PENTRU MUNCA LOR. Fermierii sunt acei mici Dumnezei în fața cărora trebuie să ne înclinăm pentru că ne asigură hrana. Ei nu sunt suficient de bine plătiți pentru munca lor, a spus europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, vineri seara, la Agro TV.

UN TIR CU 600 DE PORCI, RĂSTURNAT PE ȘOSEA! ZECI DE ANIMALE, MOARTE!

UN TIR CU 600 DE PORCI, RĂSTURNAT PE ȘOSEA! ZECI DE ANIMALE, MOARTE!

06 martie 2021 - 10:04

ACCIDENT. Un autotren care transporta peste 600 de porci s-a răsturnat, vineri seară, în localitatea Piatra Fântânele, judeţul Bistriţa-Năsăud, aproximativ 500 de animale fiind găsite în viaţă. Un bărbat de 50 de ani a fost rănit, fiind transportat la spital.

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

05 martie 2021 - 22:09

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, a declarat că o mână criminală i-ar fi adus pesta porcină africană într-una din fermele de porci, iar acum trebuie sacrificați 21.000 de porci.

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

05 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA FERME VACI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de bovine că anul acesta sunt noi reguli pentru plata subvenției de circa 185 de euro pe cap de bovină, sprijinul cuplat zootehnic.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

05 martie 2021 - 16:47

SUBVENȚII PENTRU FERMELE DE OI ȘI CAPRE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de ovine și/sau caprine care sunt modificările pentru subvenția mare la oi și capre, sprijinul cuplat, circa 18 euro pe cap de ovină.

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 15:40

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi modificările făcute pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2021.

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

05 martie 2021 - 12:50

Concluziile unor studii efectuate de cercetătorii de la Harbin Veterinary Research Institute şi publicate în revista Life Sciences (publicație a Science China) urmăresc mutațiile virusului ASF (African Swine Fever / Pesta porcină africană) care au apărut în China. În total au fost izolaţi și caracterizaţi 22 de viruși aparținând genotipului II ASFv, toţi având mutaţii, pierderi sau înlocuiri de secvenţe genice în comparație cu „HLJ / 18”, cel mai vechi virus izolat din China.

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

05 martie 2021 - 10:15

CINE-L CONSILIAZĂ PE MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, profesorul universitar Adrian Oros, prodecan USAMV Cluj, s-a înconjurat numai de femei frumoase și tinere care să-l consilieze. Una și una, promovate de ministrul agriculturii în funcții importante.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Adevăr

Adevăr
- Care e lucrul cel mai inteligent pe care îl poate spune un bărbat? Detalii