NECAZUL CARE L-A LOVIT PE UN FERMIER ROMÂN! Daniel Biliciuc, în vârstă de 41 de ani, legumicultor din localitatea Mitoc, județul Suceava, s-a trezit astăzi că toată folia de pe solarii i-a fost tăiată, ciopârțită. Necăjit, fermierul, care este și cântăreț la biserică, a postat fotografiile pe pagina sa de socializare și a spus că se roagă la Dumnezeu să descopere cine și-a bătut joc de truda lui.
Daniel Biliciuc deține patru solarii, lucrând în total o suprafață de 1.800 mp de spațiu protejat. Marți, Daniel și-a găsit solariile distruse. Fermierul trudește din zori și până seara, iar unii, din răutate, invidie sau doar ca să se distreze, și-au bătut joc de truda lui. Folia a fost ciopârțită în mai multe locuri, tăiată fără milă. Fermierul nu știe cine sunt cei care i-au distrus munca și i-au provocat așa pagubă.
Indivizii care au tăiat fără milă folia, distrugând solarul, nu știu că fermierul a investit o grămadă de bani în construirea solariilor. Daniel spune că din capul locului a vrut să facă ceva profesional în agricultură, așa că a investit 5.000 de euro pentru 500 de metri pătrați. Cultivatorul a mizat de la început pe agricultură ecologică. Vrea să-și hrănească sănătos copiii, dar și pe românii care cumpără legume de la el și care pot să le aleagă direct din solar.
De meserie sunt cântăreț bisericesc. Mi-am dorit foarte mult să las ceva copiilor mei și, pe lângă asta, să le pot oferi o mâncare sănătoasă. După alte încercări de a face ceva în agricultură, creșterea vacilor, porcilor, iepurilor, am ajuns la ideea de a dezvolta un solar. Am vrut să fac ceva profesional de la început, care ne-a dus la un cost de circa 5.000 de euro pentru suprafața de 500 mp. Noi ne-am axat încă de la început pe cultivarea în sistem ecologic, cu produse certificate în acest sens, a declarat Daniel Biliciuc, în august 2018.
Daniel își întreține familia din cultivarea legumelor în spațiu protejat. Solarul, pentru el și familia lui, înseamnă supraviețuirea decentă dintr-o fermă de familie.
Anual, fermierul din Mitoc produce 10-15 tone de legume. Culturile pe care merge sunt cele tradiționale: ardei, roșii, vinete. A muncit mult până să-și aranjeze solariile, a investit un sac de bani, este mândru de munca lui și a fost dureros pentru el să-și găsească solariile distruse. Nu înțelege ce au avut de câștigat cei care au făcut așa ceva!