Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NU PEDEPSIȚI FERMIERUL ROMÂN CARE-ȘI CREȘTE CU ATÂTEA SACRIFICII ANIMALELE!

Publicat: 21 decembrie 2019 - 20:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INTERZICEREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII ȘI TĂIEREA SUBVENȚIILOR! Scandal în Parlamentul European! Eurodeputații au cerut Comisiei Europene, Consiliului UE interzicerea exportului de animale vii din România, dar și tăierea subvențiilor agricole pentru crescătorii de animale, ca urmare a scufundării în Portul Midia a navei încărcată cu 14.600 de oi. De ce să fie pedepsit fermierul român care-și crește cu greutate animalele, cu sacrificii, griji și nopți nedormite pentru un accident în care nu are niciun amestec?!

Deputații europeni au cerut în Parlamentul European interzicerea exportului de animale vii din România, înăsprirea legislației în domeniu și chiar tăierea subvențiilor agricole pentru crescătorii români de animale. Discuțiile aprinse din Parlamentul European au fost iscate de ce s-a întâmplat cu nava încărcată cu 14.600 de ovine din România pentru Libia. Nava s-a scufundat la scurt timp după plecarea din Portul Midia, iar cadavrele ovinelor sunt în putrefacție în apele Mării Negre nefiind nici acum recuperate.

Autoritățile veterinare din România care au aprobat acest transport și care au supravegheat condițiile au spus că au fost respectate toate prevederile din legislația europeană. Transportatorii au eșuat în responsabilitatea pe care o au de a transporta în mod sigur și protejat animalele la destinație, a spus un eurodeputat.

Alți europarlamentari au cerut anchetă și sancțiuni pentru România și chiar tăierea subvențiilor pentru fermierii români.

Nu este acceptabil ca regulile europene să fie încălcate de ani de zile în așa fel. Parlamentul European trebuie să înființeze o comisie de anchetă pentru elucidarea acestui eșec și cred că și subvențiile agricole ar trebui tăiate, a propus un alt europarlamentar.

VEZI VIDEO CU SOLICITĂRILE EURODEPUTAȚILOR!

Eurodeputații români, indiferent de culoarea politică, fac front comun pentru ca fermierii români să nu fie pedepsiți cu tăierea subvențiilor și interzicerea exportului de animale vii. Nu se poate să fie pedepsiți fermierii români pentru ceea ce s-a întâmplat în Portul Midia.

Soluția nu este stoparea exportului de animale vii, ci înăsprirea regulilor pe care le impunem țărilor terțe, în special când e vorba de transport pe distanțe mari, monitorizarea atentă a respectării acestor reguli, a cerut europarlamentarul Carmen Avram (S&D).

Haideți să fim realiști. Erori umane pot să apară peste tot, avem avioane care au căzut, avem accidente de circulație pe autostrăzi, pe șosele și așa mai departe. Asta nu înseamnă că trebuie să devenim dintr-odată habotnici. Sigur că sunt niște chestiuni pe care trebuie să le facem și acest lucru poate să ne ajute pe noi într-o abordare constructivă în viitor. Și când spun acest lucru, mă refer la ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităților de abatorizare a animalelor cât se poate de aproape de locul în care au fost crescute, a spus europarlamentarul Daniel Buda (PPE).

Politicile europene trebuie să le ofere statelor membre mecanisme și resurse financiare care să le permită să se îndrepte în această direcție. Adică, dacă eu cresc animale într-o anumită zonă, să le pot procesa, să le pot abatoriza în acel loc.

Nici într-un caz nu pot să fiu de acord, și să fie foarte clar că nu pot să fiu de acord, cu ceea ce înseamnă suspendarea transportului animalelor vii, indiferent de perioada anului. Nu au decât transportatorii, și aici, sigur, intervine rolul autorităților statului de a verifica și de a se asigura că, într-adevăr, acești transportatori asigură condițiile necesare și suficiente pentru ca animalul să se bucure de acea bunăstare pe perioada transportului, a mai spus Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European.

Fiecare crescător din România ține la animalele pe care le crește și la produsul lui pe care trebuie să-l vândă. Noi nu cred că putem să ne punem în pielea crescătorului român de animale și să înțelegem cât de greu își cresc ei oile sau vitele, de câte sacrificii e nevoie, de câte nopți nedormite, de câte griji, de câte obstacole au în cale până ajung să-și aducă animalul la momentul în care poate fi vândut, a mai spus eurodeputatul Carmen Avram.

Vizualizat: 8525 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

TERMEN ÎN NOIEMBRIE PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA PE HECTAR!

26 octombrie 2020 - 08:19

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenele limită pentru plata subvențiilor agricole pe hectar pentru luna noiembrie 2020. Aceste termene pentru depunerea unor acte la APIA trebuie respectate de fermierii care au accesat subvenția pe hectar dacă vor să beneficieze de acești bani în anul 2020.

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

FERMIERUL CORNEL STROESCU, PAGUBĂ URIAȘĂ! ZECI DE HECTARE, DISTRUSE DE O PLOAIE ACIDĂ! SUBVENȚIILE APIA, PIERDUTE!

26 octombrie 2020 - 07:23

NENOROCIRE! Pagubă uriașă pentru fermieri, acum, la final de recoltă. O ploaie acidă și bruma căzute zilele trecute în zona Mehedinți au compromis complet o producție de câteva sute de tone de tomate. Ar fi trebuit să ajungă la vânzare și să atingă cantitatea impusă pentru a primi subvenții de la stat. Acum, oamenii au pierdut totul.

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA DE EST! O TÂNĂRĂ CERCETĂTOARE A CÂȘTIGAT UN PRESTIGIOS PREMIU INTERNAȚIONAL!

26 octombrie 2020 - 06:36

FELICITĂRI, ROMÂNIA! Cercetătoarei științifice dr. Angela Monica Ionică din cadrul colectivului Disciplinei de Parazitologie și Boli parazitare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca i-a fost decernat prestigiosul Premiu Memorial ”Odile Bain”.

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

NOUA SCHEMĂ DE AJUTOR! SUMA PE CARE O VOR PRIMI FERMIERII ROMÂNI!

26 octombrie 2020 - 06:02

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică, 25 octombrie 2020, că fermierii români vor beneficia de o nouă schemă de ajutor în valoare maximă de 6.000 de lei lunar. Proiectul de Ordonanță de Urgență este în consultare publică pe site-ul oficial al Ministerului Fondurilor Europene.

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii