Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NU PEDEPSIȚI FERMIERUL ROMÂN CARE-ȘI CREȘTE CU ATÂTEA SACRIFICII ANIMALELE!

Publicat: 21 decembrie 2019 - 20:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

INTERZICEREA EXPORTULUI DE ANIMALE VII ȘI TĂIEREA SUBVENȚIILOR! Scandal în Parlamentul European! Eurodeputații au cerut Comisiei Europene, Consiliului UE interzicerea exportului de animale vii din România, dar și tăierea subvențiilor agricole pentru crescătorii de animale, ca urmare a scufundării în Portul Midia a navei încărcată cu 14.600 de oi. De ce să fie pedepsit fermierul român care-și crește cu greutate animalele, cu sacrificii, griji și nopți nedormite pentru un accident în care nu are niciun amestec?!

Deputații europeni au cerut în Parlamentul European interzicerea exportului de animale vii din România, înăsprirea legislației în domeniu și chiar tăierea subvențiilor agricole pentru crescătorii români de animale. Discuțiile aprinse din Parlamentul European au fost iscate de ce s-a întâmplat cu nava încărcată cu 14.600 de ovine din România pentru Libia. Nava s-a scufundat la scurt timp după plecarea din Portul Midia, iar cadavrele ovinelor sunt în putrefacție în apele Mării Negre nefiind nici acum recuperate.

Autoritățile veterinare din România care au aprobat acest transport și care au supravegheat condițiile au spus că au fost respectate toate prevederile din legislația europeană. Transportatorii au eșuat în responsabilitatea pe care o au de a transporta în mod sigur și protejat animalele la destinație, a spus un eurodeputat.

Alți europarlamentari au cerut anchetă și sancțiuni pentru România și chiar tăierea subvențiilor pentru fermierii români.

Nu este acceptabil ca regulile europene să fie încălcate de ani de zile în așa fel. Parlamentul European trebuie să înființeze o comisie de anchetă pentru elucidarea acestui eșec și cred că și subvențiile agricole ar trebui tăiate, a propus un alt europarlamentar.

VEZI VIDEO CU SOLICITĂRILE EURODEPUTAȚILOR!

Eurodeputații români, indiferent de culoarea politică, fac front comun pentru ca fermierii români să nu fie pedepsiți cu tăierea subvențiilor și interzicerea exportului de animale vii. Nu se poate să fie pedepsiți fermierii români pentru ceea ce s-a întâmplat în Portul Midia.

Soluția nu este stoparea exportului de animale vii, ci înăsprirea regulilor pe care le impunem țărilor terțe, în special când e vorba de transport pe distanțe mari, monitorizarea atentă a respectării acestor reguli, a cerut europarlamentarul Carmen Avram (S&D).

Haideți să fim realiști. Erori umane pot să apară peste tot, avem avioane care au căzut, avem accidente de circulație pe autostrăzi, pe șosele și așa mai departe. Asta nu înseamnă că trebuie să devenim dintr-odată habotnici. Sigur că sunt niște chestiuni pe care trebuie să le facem și acest lucru poate să ne ajute pe noi într-o abordare constructivă în viitor. Și când spun acest lucru, mă refer la ceea ce înseamnă dezvoltarea capacităților de abatorizare a animalelor cât se poate de aproape de locul în care au fost crescute, a spus europarlamentarul Daniel Buda (PPE).

Politicile europene trebuie să le ofere statelor membre mecanisme și resurse financiare care să le permită să se îndrepte în această direcție. Adică, dacă eu cresc animale într-o anumită zonă, să le pot procesa, să le pot abatoriza în acel loc.

Nici într-un caz nu pot să fiu de acord, și să fie foarte clar că nu pot să fiu de acord, cu ceea ce înseamnă suspendarea transportului animalelor vii, indiferent de perioada anului. Nu au decât transportatorii, și aici, sigur, intervine rolul autorităților statului de a verifica și de a se asigura că, într-adevăr, acești transportatori asigură condițiile necesare și suficiente pentru ca animalul să se bucure de acea bunăstare pe perioada transportului, a mai spus Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European.

Fiecare crescător din România ține la animalele pe care le crește și la produsul lui pe care trebuie să-l vândă. Noi nu cred că putem să ne punem în pielea crescătorului român de animale și să înțelegem cât de greu își cresc ei oile sau vitele, de câte sacrificii e nevoie, de câte nopți nedormite, de câte griji, de câte obstacole au în cale până ajung să-și aducă animalul la momentul în care poate fi vândut, a mai spus eurodeputatul Carmen Avram.

Vizualizat: 8289 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

APELUL DISPERAT AL UNUI TÂNĂR FERMIER: NU NE FORȚAȚI SĂ RENUNȚĂM LA AGRICULTURĂ!

12 iulie 2020 - 16:41

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit apelul disperat al unui tânăr fermier din județul Vaslui. Cerem Ministerului Agriculturii să vină în sprijinul nostru și să nu ne abandoneze, altfel acesta va fi ultimul an ca și fermieri pentru noi, lucru dorit de companiile străine cu profil agricol care au venit în ultimul an aici și care dispun de capital străin aproape nelimitat, ne-a scris tânărul fermier.

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

MESAJ URGENT ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR: NU CUMPĂRAȚI MIORI FĂRĂ BULETINE DE ANALIZĂ MEDICALĂ!

12 iulie 2020 - 16:04

VOCEA FERMIERULUI! Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) din România a transmis un comunicat către AGROINFO prin care-i avertizează pe toți crescătorii de ovine să fie foarte atenți când cumpără miori, berbeci folosiți prima oară anul acesta pentru montă. Miorii trebuie să aibă buletin de analiză medicală care confirmă că au fost testați pentru rezistența la scrapie și că li s-a făcut paternitatea, anunță APC.

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

HOTĂRÂRE GUVERN! MINISTERUL AGRICULTURII FINANȚEAZĂ 57 DE LICEE AGRICOLE!

11 iulie 2020 - 08:45

ȘEDINȚĂ GUVERN. În ședința Guvernului din data de 9 iulie 2020 a fost adoptată o Hotărâre privind aprobarea susținerii financiare a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Sunt 57 de licee agricole finanțate de MADR, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

LEGE ÎN VIGOARE DIN 13 IULIE! AJUTOR DE STAT pentru CRESCĂTORII RASELOR BAZNA ȘI MANGALIȚĂ!

LEGE ÎN VIGOARE DIN 13 IULIE! AJUTOR DE STAT pentru CRESCĂTORII RASELOR BAZNA ȘI MANGALIȚĂ!

11 iulie 2020 - 08:01

LEGE FERMIERI. Legea nr. 118/2020 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru activitatea de reproducție a fost publicată vineri, 10 iulie 2020, în Monitorul Oficial și intră în vigoare din data de 13 iulie 2020. Crescătorii de suine din rasele Bazna și Mangalița beneficiază de un ajutor de stat pentru activitatea de reproducție. Valoarea totală a ajutorului de stat este de 10 milioane de euro.

DECIZIE GUVERN pentru CRESCĂTORII DE OVINE!

DECIZIE GUVERN pentru CRESCĂTORII DE OVINE!

11 iulie 2020 - 07:02

OFICIAL. Guvernul a aprobat, în ședința din 9 iulie 2020, o Hotărâre prin care testele de genotipizare a scrapiei se vor efectua gratuit, de către Agenția Națională pentru Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

ASAS AVERTIZEAZĂ: AU SCĂZUT DRASTIC EFECTIVELE DE ANIMALE și NUMĂRUL DE FERME!

10 iulie 2020 - 16:16

SEMNAL DE ALARMĂ! Au scăzut drastic efectivele de animale, s-a redus numărul fermelor, suntem dependenți de importuri și asta ne mai lipsea o lege a mirosurilor care să ne închidă fermele zootehnice, avertizează Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

10 iulie 2020 - 15:47

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că până la data de 31.07.2020, la Centrele județene ale APIA unde este depusă cererea de plată, se primesc deconturile / documentele justificative aferente trim. II pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor” - pachetul a) – plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul PNDR 2014-2020.

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

TÂNĂR FERMIER, 24 DE ANI: DE CÂND MĂ ȘTIU, LUCREZ PĂMÂNTUL ȘI AM GRIJĂ DE ANIMALE!

10 iulie 2020 - 15:10

TÂNĂR FERMIER ROMÂN PASIONAT DE AGRICULTURĂ. De când mă știu lucrez pământul, am grijă de animale și gospodărie și am cultivat legume împreună cu familia, spune tânărul fermier Andrei Ionuț Moldovan, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sânnicolau Român, județul Bihor. Părinții lui se ocupă de agricultură de peste 25 de ani. Andrei Ionuț Moldovan, pasionat de agricultură, și-a făcut propria fermă cu ajutorul fondurilor europene.

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

Încrederea agricultorilor faţă de UE rămâne scăzută

10 iulie 2020 - 14:48

Deşi s-a înregistrat o uşoară creştere în ceea ce priveşte starea de spirit a fermierilor în această primăvară, comparativ cu toamna anului 2019, această creştere nu a fost suficientă pentru a compensa sentimentul negativ încă resimţit în toate statele membre ale UE.

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

TIMP DE 5 ANI, A LUAT ILEGAL SUBVENȚII APIA PENTRU TERENUL CARE APARȚINEA BISERICII!

09 iulie 2020 - 18:45

ANCHETA DNA. Un bărbat din județul Caraș Severin a încasat ilegal subvenții APIA de aproape 95.000 de lei pe un teren care nu-i aparținea, era terenul unei biserici, informează un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii