Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NU MAI DAȚI SUBVENȚII CELOR CARE AU AVUT VACI ÎN URMĂ CU 20 DE ANI!

Publicat: 26 iunie 2020 - 21:40
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIILE SUNT PENTRU ADEVĂRAȚII CRESCĂTORI ȘI FERMIERI! Comisia Europeană ar trebui să renunțe la data istorică la bovine, de exemplu, și să nu mai dea subvenții celor care au avut vaci în urmă cu 20 de ani, a pus punctul pe i europarlamentarul Herbert Dorfmann (PPE), membru în Comisia AGRI, Parlamentul European, la ședința din 22 iunie 2020, la care a fost invitat comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius.

AGROINFO a intrat în posesia transcriptului ședinței din 22 iunie a Comisiei AGRI din Parlamentul European unde s-a dezbătut strategia pentru biodiversitate, acordarea subvențiilor pentru fermieri în condițiile în care  aceștia vor fi obligați să respecte anumite reguli aspre de mediu. Vă punem la dispoziție intervenția europarlamentarului Herbert Dorfmann și răspunsul comisarului european pentru Mediu.

EURODEPUTAT HERBERT DORFMANN: Există milioane de exploatații agricole foarte diferite, cu practici agricole foarte diferite în Europa și fără niciun fel de îndoială cred că există practici agricole care reprezintă o problemă pentru biodiversitate, însă, ca urmare a activităților agricole, de exemplu, apare și o anumită biodiversitate, deci, agricultorii au un rol foarte important în păstrarea biodiversității din Europa, respectiv au un rol important când vine vorba de a crea biodiversitate în Europa, deci, cred că trebuie să facem o diferență mai clară și să punem accentul mai mult pe această a doua dimensiune de creare de biodiversitate, astfel încât, ca cei care creează o biodiversitate să fie și răsplătiți.

Sunt de acord cu dumneavoastră că, într-adevăr, piața, forțele pieței îi răsplătesc pe aceștia pentru că oamenii sunt dispuși, de exemplu, să plătească mai mulți bani pentru alimente de o calitate mai bună, însă, acest lucru nu prea reiese din propunerile Comisiei Europene. Comisia Europeană consideră că subvențiile agricole ar trebui să fie plătite în funcție de vaca care era în posesia cuiva în urmă cu 20 ani și nu în funcție de activitățile care se desfășoară acum în mod concret în zilele noastre, deci, poate Comisia ar trebui să înțeleagă care este contribuția pozitivă a fiecărui agricultor, astfel încât, fiecare dintre aceștia să fie și răsplătit în mod adecvat. Acesta ar fi cel mai bun serviciu pe care îl putem aduce noi  biodiversității.

RĂSPUNS COMISARUL VIRGINIJUS SINKEVICIUS: În primul rând, domnului Dorfmann, aș vrea să îi răspund în ceea ce privește răsplătirea fermierilor. Cred că într-adevăr trebuie să facem o diferențiere între practicile agricole diverse și vom analiza această posibilitate la momentul implementării strategiei. Iată de ce este important să lucrăm cu agricultorii, să susținem tranziția pentru a ajunge la practici care să respecte mediul și pentru a ne asigura că aceștia vor reuși.
Îmbunătățirea ecosistemelor va spori rezistența sectorului la tot felul de șocuri economice, sociale și de mediu, creând noi locuri de muncă în același timp. Strategia pentru biodiversitate va întări sistemul agricol și de mediu și va facilita implementarea măsurilor de adaptare, va scădea costurile de producție și ne va duce mai aproape de o mai mare durabilitate. Asta înseamnă și prețuri mai bune pentru fermieri, deci, până la urmă se pot combina profitabilitatea și durabilitatea, iar fondurile suplimentare pentru fondul de dezvoltare rurală pe care l-am propus pe 27 Mai, ar trebui, de asemenea, să ajute fermierii pentru a atinge aceste obiective de durabilitate pe termen lung și pentru a rezista mai bine.

Comisia Europeană propune suplimentarea bugetului pentru dezvoltare rurală cu 15 miliarde de euro.

Vizualizat: 8681 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOARE PENTRU LEGUMICULTORI!

23 septembrie 2020 - 19:23

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

GHIDUL MĂSURII 21! AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

23 septembrie 2020 - 18:48

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

GHIDUL MĂSURII 21 PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE CARE DEȚIN SUB 91 DE CAPETE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 18:15

AJUTOR CRIZĂ. Ministerul Agriculturii a transmis astăzi către AGROINFO Ghidul Măsurii 21. Vă punem la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie pentru a solicita acest ajutor  la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

AJUTOARE DE CRIZĂ MICI FERMIERI! MADR ANUNȚĂ ASTĂZI CĂ S-A PUBLICAT GHIDUL MĂSURII 21!

23 septembrie 2020 - 17:35

ANUNȚ! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO,  publicarea ghidului Măsurii 21 privind acordarea unui sprijin temporar cu caracter excepțional, ca răspuns la criza sanitară generată de epidemia de COVID-19.

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

PLĂȚILE ANUNȚATE ASTĂZI DE APIA!

23 septembrie 2020 - 15:57

COMUNICAT. Agenția de Plăți și intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că a efectuat verificarea cererilor de sprijin depuse de fermieri în perioada 03 - 15 septembrie 2020 pentru Schema de ajutor de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

CRESC AJUTOARELE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

23 septembrie 2020 - 14:45

MAI MULȚI BANI PENTRU ZOOTEHNIE! Bugetul pentru plățile fermierilor nu se va împărți egal pentru cele două sectoare, vegetal și zootehnie, în noul exercițiu financiar 2021-2027. Pentru fermele de animale, Ministerul Agriculturii a pregătit cea mai mare parte a bugetului, 60%, vegetalului revenindu-i 40%. Crescătorii de animale nu au niciun profit, toată lumea s-a concentrat pe vegetal, a declarat secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Emil Florian Dumitru.

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

MINISTRUL AGRICULTURII, LA CULES DE STRUGURI LA PODGORIA USAMV CLUJ!

23 septembrie 2020 - 13:46

ZIUA RECOLTEI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, participă sâmbătă, 26 septembrie 2020, la culesul viei la Podgoria de la Apoldu de Sus, județul Sibiu, cumpărată recent de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, anunță USAMV Cluj, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

CAMPANIE LANSATĂ DE MINISTERUL AGRICULTURII!

23 septembrie 2020 - 13:05

PRIMA EDIȚIE. Adunarea Generală a Națiunilor Unite (UNGA) a declarat 29 septembrie ”Ziua Internațională de conștientizare asupra risipei alimentare”. Celebrarea primei ediții a evenimentului oferă oportunitatea autorităților și actorilor din sectorul public și privat de a-și uni eforturile în organizarea unor acțiuni specifice și concrete pentru susținerea reducerii risipei de alimente și asigurării securității alimentare.

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

SUBVENȚIILE APIA CARE AU TERMEN 1 NOIEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:42

ÎN VIGOARE! Fermierii care mizează pe agricultură ecologică și încasează subvențiile pe hectar de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au termen 1 noiembrie 2020 pentru a depune la APIA documentele care le asigură plata pe hectar. Termenul a fost prelungit, doar pentru acest an, de la 15 octombrie la 1 noiembrie. Modificările au fost făcute acum în lege. Ordinul MADR nr.264 a fost publicat pe data de 21 septembrie 2020 în Monitorul Oficial.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 23 - 29 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 23 - 29 SEPTEMBRIE 2020!

23 septembrie 2020 - 09:03

Caracteristici meteorologice. Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 15...25°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C, pe aproape întreg teritoriul. Temperatura maxim a aerului va fi cuprinsă între 22...32°C, la nivelul întregii țări. Temperatura minimă a aerului se va încadra între 7...18°C, pe majoritatea suprafețelor agricole.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
agricultorul
|
06. 27, 2020. Saturday 12:22
Subiectul subventiilor platite aiurea celor care nu detin animale a facut obiectul unui control al Curtii de Conturi la APIA Timis in 2012. Abordarea a fost corecta si bazata pe realitati semnaland exact ce vedeti dvs. azi, dupa 8 ani
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii