Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NU MAI DAȚI SUBVENȚII CELOR CARE AU AVUT VACI ÎN URMĂ CU 20 DE ANI!

Publicat: 26 iunie 2020 - 21:40
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIILE SUNT PENTRU ADEVĂRAȚII CRESCĂTORI ȘI FERMIERI! Comisia Europeană ar trebui să renunțe la data istorică la bovine, de exemplu, și să nu mai dea subvenții celor care au avut vaci în urmă cu 20 de ani, a pus punctul pe i europarlamentarul Herbert Dorfmann (PPE), membru în Comisia AGRI, Parlamentul European, la ședința din 22 iunie 2020, la care a fost invitat comisarul european pentru Mediu, Virginijus Sinkevicius.

AGROINFO a intrat în posesia transcriptului ședinței din 22 iunie a Comisiei AGRI din Parlamentul European unde s-a dezbătut strategia pentru biodiversitate, acordarea subvențiilor pentru fermieri în condițiile în care  aceștia vor fi obligați să respecte anumite reguli aspre de mediu. Vă punem la dispoziție intervenția europarlamentarului Herbert Dorfmann și răspunsul comisarului european pentru Mediu.

EURODEPUTAT HERBERT DORFMANN: Există milioane de exploatații agricole foarte diferite, cu practici agricole foarte diferite în Europa și fără niciun fel de îndoială cred că există practici agricole care reprezintă o problemă pentru biodiversitate, însă, ca urmare a activităților agricole, de exemplu, apare și o anumită biodiversitate, deci, agricultorii au un rol foarte important în păstrarea biodiversității din Europa, respectiv au un rol important când vine vorba de a crea biodiversitate în Europa, deci, cred că trebuie să facem o diferență mai clară și să punem accentul mai mult pe această a doua dimensiune de creare de biodiversitate, astfel încât, ca cei care creează o biodiversitate să fie și răsplătiți.

Sunt de acord cu dumneavoastră că, într-adevăr, piața, forțele pieței îi răsplătesc pe aceștia pentru că oamenii sunt dispuși, de exemplu, să plătească mai mulți bani pentru alimente de o calitate mai bună, însă, acest lucru nu prea reiese din propunerile Comisiei Europene. Comisia Europeană consideră că subvențiile agricole ar trebui să fie plătite în funcție de vaca care era în posesia cuiva în urmă cu 20 ani și nu în funcție de activitățile care se desfășoară acum în mod concret în zilele noastre, deci, poate Comisia ar trebui să înțeleagă care este contribuția pozitivă a fiecărui agricultor, astfel încât, fiecare dintre aceștia să fie și răsplătit în mod adecvat. Acesta ar fi cel mai bun serviciu pe care îl putem aduce noi  biodiversității.

RĂSPUNS COMISARUL VIRGINIJUS SINKEVICIUS: În primul rând, domnului Dorfmann, aș vrea să îi răspund în ceea ce privește răsplătirea fermierilor. Cred că într-adevăr trebuie să facem o diferențiere între practicile agricole diverse și vom analiza această posibilitate la momentul implementării strategiei. Iată de ce este important să lucrăm cu agricultorii, să susținem tranziția pentru a ajunge la practici care să respecte mediul și pentru a ne asigura că aceștia vor reuși.
Îmbunătățirea ecosistemelor va spori rezistența sectorului la tot felul de șocuri economice, sociale și de mediu, creând noi locuri de muncă în același timp. Strategia pentru biodiversitate va întări sistemul agricol și de mediu și va facilita implementarea măsurilor de adaptare, va scădea costurile de producție și ne va duce mai aproape de o mai mare durabilitate. Asta înseamnă și prețuri mai bune pentru fermieri, deci, până la urmă se pot combina profitabilitatea și durabilitatea, iar fondurile suplimentare pentru fondul de dezvoltare rurală pe care l-am propus pe 27 Mai, ar trebui, de asemenea, să ajute fermierii pentru a atinge aceste obiective de durabilitate pe termen lung și pentru a rezista mai bine.

Comisia Europeană propune suplimentarea bugetului pentru dezvoltare rurală cu 15 miliarde de euro.

Vizualizat: 8830 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

FERMIERUL DIMITRIE MUSCĂ: O MÂNĂ CRIMINALĂ MI-A ADUS PESTA AFRICANĂ ÎN FERMĂ! VOR FI UCIȘI 21.000 DE PORCI!

05 martie 2021 - 22:09

VOCEA FERMIERULUI! Fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad, a declarat că o mână criminală i-ar fi adus pesta porcină africană într-una din fermele de porci, iar acum trebuie sacrificați 21.000 de porci.

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

COMUNICAT APIA ASTĂZI: NOI REGULI LA PLATA SUBVENȚIEI TAURINE CARNE!

05 martie 2021 - 18:40

SUBVENȚII APIA FERME VACI! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de bovine că anul acesta sunt noi reguli pentru plata subvenției de circa 185 de euro pe cap de bovină, sprijinul cuplat zootehnic.

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

APIA ANUNȚĂ ASTĂZI CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE!

05 martie 2021 - 16:47

SUBVENȚII PENTRU FERMELE DE OI ȘI CAPRE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi crescătorii de ovine și/sau caprine care sunt modificările pentru subvenția mare la oi și capre, sprijinul cuplat, circa 18 euro pe cap de ovină.

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MESAJ URGENT APIA DE ASTĂZI! PLATA SUBVENȚIILOR pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 15:40

MODIFICĂRI SUBVENȚII APIA 2021! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi modificările făcute pentru plata subvențiilor din agricultură, aferente anului de cerere 2021.

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

Pesta porcină africană - noi MUTAŢII confirmate în China

05 martie 2021 - 12:50

Concluziile unor studii efectuate de cercetătorii de la Harbin Veterinary Research Institute şi publicate în revista Life Sciences (publicație a Science China) urmăresc mutațiile virusului ASF (African Swine Fever / Pesta porcină africană) care au apărut în China. În total au fost izolaţi și caracterizaţi 22 de viruși aparținând genotipului II ASFv, toţi având mutaţii, pierderi sau înlocuiri de secvenţe genice în comparație cu „HLJ / 18”, cel mai vechi virus izolat din China.

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

MINISTRUL OROS ȘI CONSILIERELE LUI FRUMOASE!

05 martie 2021 - 10:15

CINE-L CONSILIAZĂ PE MINISTRUL AGRICULTURII! Șeful de la Agricultură, profesorul universitar Adrian Oros, prodecan USAMV Cluj, s-a înconjurat numai de femei frumoase și tinere care să-l consilieze. Una și una, promovate de ministrul agriculturii în funcții importante.

ATENȚIE, APIA VĂ AVERTIZEAZĂ!

ATENȚIE, APIA VĂ AVERTIZEAZĂ!

05 martie 2021 - 08:46

PLATA SUBVENȚIILOR APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vă avertizează asupra condițiilor care sunt considerate artificial create de către fermierii cu scopul de a obține pe nedrept subvențiile agricole. Când APIA decide că s-au creat condiții artificiale exclude fermierii de la plata subvențiilor și recuperează sumele deja plătite acestora.

LEGE pentru FERMELE DE ANIMALE!

LEGE pentru FERMELE DE ANIMALE!

05 martie 2021 - 07:57

ATENȚIE, CRESCĂTORI DE ANIMALE! Legea sănătății animale intră în vigoare și se aplică din 21 aprilie 2021, anunță reprezentantul DG Sante, Comisia Europeană, Bernard Van Goethem.

TINERII FERMIERI, SUBVENȚII APIA MAI MARI!

TINERII FERMIERI, SUBVENȚII APIA MAI MARI!

05 martie 2021 - 07:30

SUBVENȚII APIA 2021-2022. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță condițiile pentru tinerii fermieri care vor să obțină anul acesta subvenții mai mari pe hectar. Ei pot să acceseze plata pentru tinerii fermieri, al cărei cuantum este de circa 36 de euro pe hectar. Suma este adăugată la celelalte scheme de plată pe hectar.

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

ORDINUL MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIILE ȚĂRĂNEȘTI NU A FOST ÎNCĂ RETRAS!

04 martie 2021 - 20:18

MAXIM 5 PORCI ÎN GOSPODĂRIA ȚĂRANULUI. Ordinul ministrului agriculturii nr.24 pentru stabilirea dimensiunilor exploatațiilor de creștere a porcilor nu a fost încă retras din consultare publică. La ora publicării acestei știri, Ordinul maxim 5 porci în gospodăriile țărănești este afișat în consultare pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
agricultorul
|
06. 27, 2020. Saturday 12:22
Subiectul subventiilor platite aiurea celor care nu detin animale a facut obiectul unui control al Curtii de Conturi la APIA Timis in 2012. Abordarea a fost corecta si bazata pe realitati semnaland exact ce vedeti dvs. azi, dupa 8 ani
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Adevăr

Adevăr
- Care e lucrul cel mai inteligent pe care îl poate spune un bărbat? Detalii