Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

NU ESTE INTERZISĂ COMERCIALIZAREA PORCILOR! CUM PUTEȚI SĂ VINDEȚI PORCUL DE CRĂCIUN?

Publicat: 20 noiembrie 2018 - 18:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

LIBER LA VÂNZAREA PORCILOR PENTRU CRĂCIUN! În ciuda epidemiei de pestă porcină africană care s-a răspândit în aproape toată România, sunt declarate oficial, până în acest moment, peste 1.060 de focare active PPA, porcii pot fi comercializați. Vânzarea porcilor nu este interzisă, anunță Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara.

Târgurile, expozițiile de animale sunt închise pe perioadă nedeterminată în contextul epidemiologic sub raportul pestei porcine africane, dar comercializarea porcinelor nu este interzisă între exploatațiile care au cod de exploatație și animalele sunt legal identificate în Baza Națională de Date. Colegii noștri, medici veterinari, pot să elibereze documente sanitare veterinare în cazul vânzării acestor animale între exploatații, fără să treacă prin târguri, care sunt interzise.

Cu ocazia eliberării documentelor de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit, se examinează clinic și animalul. Care sunt documentele necesare? Certificatul sanitar veterinar, formularul de mișcare și, bineînțeles, examinarea, în timpul eliberării documentelor sanitare veterinare, a animalului care urmează să plece în altă exploatație. Repet, aceste mișcări se pot face doar sub supraveghere sanitară veterinară, cu documente sanitare veterinare și, bineînțeles, între exploatații care dețin cod de exploatație și care au animalele identificate în Baza Națională de Date. Cât despre târguri, precizez încă o dată, și târgurile, și expozițiile sunt închise pe perioada nedeterminată, a declarat dr. Leontin Laslău, șef Birou Sănătate Animală, DSV Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Ce fac persoanele fizice care nu au un cod de exploatație agricolă?

Persoanele fizice care nu au cod de exploatație, mă întreb ce au făcut și până acum?! Pentru că și în cazul în care târgurile sau vânzarea, comercializarea animalelor era permisă, nu era interzisă, aceste persoane cum au procedat? Pentru că toți cetățenii sunt informați că atunci când vor să dețină un animal trebuie să dețină un cod de exploatație și, bineînțeles, animalul sau animalele pe care le dețin să fie identificate corect în Baza Națională de Date și mișcarea lor făcută sub supravegherea sanitară veterinară, adică sub supravegherea medicului veterinar de care aparține. Așa că, nu are rost să luăm în discuție aceste lucruri pentru că, și în cazul în care târgurile erau libere, mă întreb aceste persoane ce făceau?! Cum și-au cumpărat porcul pentru sărbătorile de iarnă?!


Regulile pentru sacrificarea animalelor sunt aceleași, ca în fiecare an. Sacrificarea se poate face numai dacă porcinele sunt identificate corect în Baza de Date și, bineînțeles, după sacrificare dacă este anunțat medicul veterinar pentru efectuarea examenului trichinoloscopic sau pentru prelevarea de probe pentru examen de laborator atunci când este cazul. În rest, nu sunt restricții pentru sacrificare. Cetățenii trebuie să țină cont că aceste animale nu pot fi sacrificate decât sub supraveghere sanitară veterinară, a adăugat dr. Laslău.

Vizualizat: 5957 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii